|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 9:02 am Naslov sporočila: PC, ARM ali FPGA |
|
|
Nadgraditi moram vgrajen sistem, kateri trenutno uporablja to ploščo http://www.avalue.com.tw/products/EPI-LX800.cfm.
Podane pa imam naslednje zahteve:
-velikost plošče 3,5 inč ali manjše,
-2 ali več ethernet porta,
-podpora za DDR2 ali DDR3 RAM,
-2 ali več COM porta,
-pasivno hlajenje CPU,
-hitrejši CPU kot 500 MHz,
-sata konektor za SSD,
-integrirana grafična kartica.
Sam sem našel plošče, nekaj podobnega temu: http://www.embeddedcomputersource.com/Download/Datasheets/KEEX-2230_20100618.pdf.
Mene pa predvsem zanima če je kdo delal s podobno ali močnješo konfiguracijo na ARM-u (Cortex) ali FPGA-ju? _________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi rekel, da je kakšna Intel Atom ali AMD Fusion platforma najboljša izbira za tvoje zahteve.
ARM-i so res čedalje bolj bližajo zmogljivostim x86 procesorjev, a za primerljivo zmogljivost bi moral iskati med A8 ali A9 verziji ARM-ov. Saj se najde kakšne primerne boarde, a ponavadi ARM-i nimajo slotov za pomnilnik, ampak je ta kar na boardu samem. Poleg tega softversko niso kompatibilni z x86.
Z FPGA-ji bo pa verjetno problem gnati softcore procesor na kaj več kot 100, 200MHz, razen če je ta fizično implementiran (npr. Xilinx Virtex + embedded PowerPC). FPGA boardi tudi znajo biti precej dražji. Za primerljivo zmogljivost bi moral posežti po največjih FPGA-jih - Stratix, Vertex, kar bi cene dvignilo v višave
Drugače sem že delal na ARM11 boardu, ki je v bistvu miniPC (USB, ehternet, LCD displej, linux, Qt ...) Super stvar, samo po mojem mnenju ne ustreza tvojim zahtevam.
edit : jaz spremljam to stran, kjer objavljajo novice o razno raznih industrijskih / embedded boardih, poglej če najdeš kaj uporabnega. Je pa bolj linux - specifična.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
@chaos hvala za odgovor.
Glede kompatibilnosti programske opreme med x86 in arm ni problemov, celotni linux bo na novo narejen. Preverjal sem bolj zmogljivosti in cene med danimi platformami in vidim da bomo kar ostali na x86.
LP _________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni