www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vzorci Microchip, Maxim-Dallas...
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 11:54 pm    Naslov sporočila:  Vzorci Microchip, Maxim-Dallas... Odgovori s citatom

Zadnje čase ugotavljam, da vzorci nekam zelo dolgo potujejo v Slovenijo... Lani sem vzorce od Maxim-a dobil v roku skoraj enega tedna, najkasneje dveh, podobno za Microchip. Zadnje čase se pa nekaj čudnega dogaja. Vzorce, ki sem jih naročil oktobra lani, sem dobil v začetku tega meseca (marec), letos naročenih pa še videl nisem...
Se še komu kaj podobnega dogaja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 16, 2006 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče si prepogosto naročeval? Sam sem na zadnje naročal od microchipa konec lanskega leta - dobil v ca. štirinajstih dneh.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker te oz. podobnih tem nisem spremljal že prej: Kakšen je postopek naročanja vzorce in ali so le-ti free oz. kakšni so stroški?

Hvala.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat na dva meseca upam da ni prepogosto (na Microchipovi strani piše, da lahko naročaš 2x na mesec...). Za Dallas pa nič ne piše...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Satelitko

Če ti jih pošljejo, je zastonj. Omejen si s številom vzorcev, ter s tipom ohišja- kar pač imajo na voljo.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam se že 3 dni poizkusam registrirati na microchipovi strani za sample - a mi nekako ne uspeva :> Pride do neke napake. Glih malo prej sem jim poslal mail kaj mi je za narediti.
Drugače pa sem vzorce naročil z maxim-a in texas-a. Oboji so prisli nekje v tednu.
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pri Microchipu narocim mogoce enkrat na cetrt leta. Nisem se opazil, da bi vzorci prihajali predolgo. Nasprotno - vcasih sem prav presenecen ker jih dobim ze po 14 dneh. Pa nikoli ne oznacim kaksne divje kolicine...
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Satelitko,
Mogoče prebereš tole sporočilo. Sam sem naročal pri Dallasu in Microchipu. Nikoli ni bilo kakih zapletov. Stroškov ni. Omejen si s številom, ohišjem, vsega tudi nimajo kot "sample".

Mujo,
S samo registracijo na novo sem tudi sam imel neke težave. Kasneje sem našel svoj star račun, katerega sem registriral še preden so sample pošiljali v Slovenijo.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem tudi poskusil naročit pri Microchipu. Zadeva dela - takoj sem dobil potrdilo o prejetem naročilu na email.
Naročil sem par kosov po moje najmanjših mikorokontrolerjev 10F206 v SOT23 ohišju.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70793.89

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kriza Shocked, pa še "hudičevo" zmogljiv Cool
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... sploh ce upostevas se razliko med x51 arhitekturo in tistim, kar ponujajo mali PICi (zadnjic sem samo debelo gledal kako omejeni so 12Fxxx v primerjavi z enim x51, sploh v primerjavi z LPC900) - zaresni (loceni) interrupti, ukazni nabor, kjer za eno operacijo ne rabis 5+ ukazov in pregaziti edinega registra, nad katerim lahko izvajas vse operacije, bistveno vecja fleksibilnost ukaznega nabora in nacinov naslavljanja (addressing), vgrajeni UART, cisto zaresen stack namesto tiste igrace, itd., primerjaj pa se ceno Shocked

Skoda, da SE prodaja samo manj uporabne variante za domaco elektroniko Sad
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat se strinjam. Če pogledaš enega PIC-a serije 10Fxxx (če prav je dokaj nov) vidiš, da je praktično primeren za programiranje le v assemblerju, kajti z 256 (words) pomnilnika, bo dokaj hitro zmanjkalo v kakem višjem jeziku. Recimo 10F200 nima niti prekinitev ima 1 8-bitni timer to je praktično vse. Načeloma pa je to za 6pinski 4-I/O pini čisto dovolj. Uporaba pa pred vsem primerna za zamenjavo kake klasične logike v vezju. Pred vsem pa je zaradi enostavnosti primeren za kake začetniške projekte z mikrokontrolerji.
(imam par vzorcev omenjenega - če bom imel čas bom pripravil kaj "zanimivega" za forum)

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem od TI vzorce ojačevalnika, ki jih omenjam v eni drugi temi dobil, v treh dneh Shocked
harum
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah je PIC12F200 najcenejši MCU, ki ga poznam.
A bi lahko bil zgoraj omenjen Philips MCU še cenejši?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni