|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DaGajsek Član

Pridružen-a: Sob 09 Okt 2010 12:10 Prispevkov: 67 Aktiv.: 0.37 Kraj: Celje z okolico
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 8:43 am Naslov sporočila: Kaj je element na sliki? |
|
|
Pozdravljeni!
Tole sem včeraj mimogrede našel v omari in začel nov projekt
Nekoč v preteklosti je bila storjena napaka - odpoved poceni napajalnika in prebitje napetosti, ki je bila za desetkrat previsoka od željene. Potem je bilo popravljeno z mesarskimi orodji, očitno pa je nekaj na tej zadevi zanič, ker prebija kjer hočeš. Sumim da na tistem elementu z576, vem pa ne kaj je to, da bi šel iskat. kaj je ona stvar levo od njega? Še bolš, bi kdo tole vzel v popravilo?
gre za originalen 433 Mhz ojačevalce/sprejemnik za motor garažnih vrat (ca. 15 let) da so nehali vmes delati daljince za tiste frekvence sprejemnika, mislim da na njem piše 27 Mhz. Tale sprejemnik naj bi omogočil, da bi lahko uporabljali še druge daljince, takrat 433 Mhz. Jaz sem sicer na to opcijo čisto pozabil, zdaj ko pa sem videl tole, me je pa prijelo, da bi usposobil še modul za radijsko vodenje.
Se da tudi kake druge recieverje uporabit za tole?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
564.55 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale Z657 je SMD graetz. Dobiš v vsaki trgovini z elektronskim materialom. Pogledati moraš samo kakšna napetost pride vanj.
Je pa zelo verjetno da ni šel samo ta graetz. Če ni gor kakšen namenski čip (brez oznake ali s kakšno čudno, ponavadi ime podjetja in še kaj, kar se dostikrat dogaja) potem greš po vrsti, če pa je pa sledi krivuljni met v okrogli fascikel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DaGajsek Član

Pridružen-a: Sob 09 Okt 2010 12:10 Prispevkov: 67 Aktiv.: 0.37 Kraj: Celje z okolico
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2011 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
zgleda da je bilo skurjeno par stvari okoli tega z657 in tiste zadeve levo od SMDja. mimogrede, kaj je pa tisto (isto je na desno strani, še v dokaj dobrem stanju )
vse originalne povezave so očitno izpuhtele v zrak, jih je stopilo. drugo izgleda nedotaknjeno, vem pa da videz lahko vara.
a ima kdo željo tole popravljati? jz dvomim, da bom lahk tole uredil z orodjem, ki ga imam doma.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
mimogrede, kaj je pa tisto (isto je na desno strani, še v dokaj dobrem stanju |
Za "tisto na desni" bi jaz dal roko v mlačno vodo, da je kondenzator (99% verjetnost). Tisto na levi pa je mogoče (nekdaj bil) ravno tako kondenzator. Si poskusil narisati, kako je vezano? (TIV je namreč dvostransko, na sliki se vidi samo ena stran.)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DaGajsek Član

|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
bom prilepil slike obeh strani, odlotal sem kondenzatorček in SMD. Ampak zadaj ni nič kaj, samo osnovna električna povezava (dovod)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DaGajsek Član

|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo, slike plošče
|
921.67 KB |
1 krat |

|
|
1.15 MB |
1 krat |

|
|
1.2 MB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi najprej kako topilo, pa očisti to okrog spojev. Predlagam kar nitro razredčilo, ker je verjetno pri roki. Če pa ne, raje kupi kak izopropil alkohol.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DaGajsek Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
zgleda že skoraj nova, samo še par stvari je potrebno zalotat hvala za nasvet.
|
1.29 MB |
6 krat |

|
|
1.18 MB |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Po "frišnih" slikah sklepam, da sta bila oba elementa ob grecu - kondenzatorja. Verjetno za VF blokado, ker sta vezana med vsakim priključkom izmeničnega dovoda in minusom. Si poskusil pomeriti kapacitivnost kondenzatorja, ki je videti "zdrav"?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni