|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi ne-kripl ure dostikrat čudno delajo. DCF signal je pri nas relativno slab in če je sprejemnik v uri malce slab ali slabo nastavljen (recimo v "kripl" uri) potem je rezultat tu... Jaz imam kar nekaj DCF ur doma, večina njih ni h*fer varianta, pa nekatere ujamejo signal samo enkrat do dvakrat tedensko, če so na "čudni" poziciji stene pa ga sploh ne najdejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
imel sem ročno DCF uro, ki je samo ponoči vklopila sprejemnik za telegram iz Frankfurta, ali kakorkoli se temu že prav reče, drugače je delovala s svojim sistemom ali kvarcem ali - ne vem, v glavnem s svojim mehanizmom. Imela je tudi števec, koliko dni se že ni sinhronizirala z DCF oddajnikom. Števec je včasih prišel tudi do 10, pa je ura še vedno kazala točen datum in kolikor-toliko točen čas (ne do sekunde natančno, na 2-3 pa mogoče že.
Pri urah na sliki pa je očitno drug problem: nekajkrat na teden se jim totalno zmeša - ne kaže prave ure, niti datuma. Torej, so konstrukcijsko zgrešene. namesto da bi se sinhronizirale z oddajnikom samo ponoči, ko je signal najmočnejši, se verjetno bolj pogosto, v "telegramu" so napake in to je rezultat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo doma že več let štiri ure istega proizvajalca in drugega modela, pa vse odlično delujejo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem tri s kazalci, zadnja je romala v smeti pred kakšnimi desetimi dnevi.
Odkar sem v penziji čas ni več moj gospodar .
Problem s temi urami je bil, da se niso več sinhronizirale, če baterija ni bila skoraj nova. Seveda pa so bili vsi mehanizmi tisti ta poceni, za par € . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 6:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh, leta nazaj sem tudi jaz imel eno na kazalce, ki je po dolgih letih delovanja kar naenkrat na vsake par dni kazala čisto drugače. Je isto romala v smeti.
Res je mislim v cenenih urah problem s software-om, ki ni pravilno narejen in potem ne razlikuje podatkov od motenj. Te h*fer ure so narejene za v nemčijo, kjer je signal dovolj močan da delujejo BP... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sehr geehrte Damen und Herren!
Bitte versuchen Sie einen Batteriewechsel. Der Wecker ist außerhalb der
Garantie. Eine Reparatur ist nicht rentabel (Reparaturkosten übersteigen den
Neuwert des Weckers).
Mit freundlichen Grüßen
Best regards
Meilleures salutations
Birgit Burndorfer
KRIPPL-WATCHES
Warenhandels GmbH
Maria-Theresia-Str. 41
A - 4600 Wels/AUSTRIA
FN 252760g, Landesgericht Wels
Geschäftsführer: Hr. Georg Krippl
Tel: +43-7242/52323-0
Fax: +43-7242/52323-24
|
- v glavnem, naj poskusim z menjavo baterije, ker uri nista več v garanciji, popravilo pa se ne splača.
Baterije na takšnih urah preizkusim tako, da vklopim osvetljevanje displeja. Če vse skupaj ugasne, je baterija za zamenjat, a pri teh dveh to ni tako. Je pa pri tasrednji, ELV, pri kateri že pri vklopu alarma displej komaj kaj kaže, a glede časa ni problema. Ok, Hr. Georg Krippl, se bom v prihodnje pač izogibal tvojih ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to je nekako v stilu ko te =be. Podobno kot nekoč ko mi je nagajala SOYO mamaplata sem na podporo lepo napisal da sem zamenjal rame, zamenjal napajalnik, odstranil HDD, CD, zamenjal grafo... odgovor je bil:poskusite odstraniti vse naprave razen procesorja ter zamenjajte napajalnik...
Mogoče bo pomagalo če daš notri 3 baterije namesto dveh, da zvišaš napajanje...? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
tudi ne-kripl ure dostikrat čudno delajo. DCF signal je pri nas relativno slab in če je sprejemnik v uri malce slab ali slabo nastavljen (recimo v "kripl" uri) potem je rezultat tu... Jaz imam kar nekaj DCF ur doma, večina njih ni h*fer varianta, pa nekatere ujamejo signal samo enkrat do dvakrat tedensko, če so na "čudni" poziciji stene pa ga sploh ne najdejo. |
Drži, da je sprejem slab. Da pride do tako grobih napak, pa je krivda le v slabo napisanem softweru. Res, da v informaciji o času ni checksuma. (so sicer paritetni biti, s katerimi v primeru dvojne napake ne moreš ugotoviti napake) Vseeno pa se da sorazmerno sigurno preveriti, če je informacija točna. Informacija o točnem času prihaja točno vsako minuto. Če boš prejel dve, še bolje tri ali več zaporednih paketov, pri katerih je čas povečan za eno minuto, potem je skoraj zanesljivo prejeti paket pravi. Torej sinhornizacijo izvedeš po dveh ali več zaporedno prejetih paketih pri katerih se je čas povečal za minuto. V koliko je med dvema paketoma drugačna razlika, potem sinhronizacije pač ne izvedeš. _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Sob Sep 10, 2011 3:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako sem jaz razmišljal da bi naredil program, če se bom odločil delati DCF uro. Iz sprejemnika bi bral toliko časa, da bi dobil vsaj dve enaki informaciji - seveda povečani za eno minuto. V vseh teh letih še nisem zasledil komercialno narejene ure, ki bi se sinhronizirala dlje kot dobro minuto (razen če je signal slab), kar pomeni da nobena ne gleda zgoraj omenjenega... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni