|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
File Manager - ocena |
5 - odlično, redno spremljam in sem zadovoljen z vsebino |
|
2% |
[ 1 ] |
4 - Pogosto spremljam in sem relativno zadovoljen |
|
2% |
[ 1 ] |
3 - Dobro je, da ga imamo, se dobi koristne stvari na njem |
|
24% |
[ 12 ] |
2 - Malo je koristnega in težko ga je najti med vso ostalo navlako |
|
22% |
[ 11 ] |
1 - Nisem zadovoljen |
|
12% |
[ 6 ] |
0 - Ne uporabljam, ne prijavljam se v File Manager Elektronik.si |
|
36% |
[ 18 ] |
|
Skupaj glasov : 49 |
|
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 9:17 am Naslov sporočila: Koliko obiskujete FileManager in kako ste zadovoljni |
|
|
Koliko obiskujete FileManager in kako ste zadovoljni z vsebino.
File Managerja do sedaj nisem obiskoval, no pretekle dni sem pa naštudiral, kako do vsebin, a sem nad globalno vsebino razočaran. Ker torej ga ne poznam dovolj dobro, nisem verodostojen ocenjevalec, in zato se odrečem pravici ocenjevanja. Me pa zanima, kako ste zadovoljni vi.
Tako, moj prvi vtis: File Manager tudi potrebuje nekega arbitra, administratorja, ki bi 'čistil' vsebino, tako kot to počnejo v samem Forumu. Zato je Forum tako dober.
Pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred parimi dnevi sem se prvič uspešno prijavil na filemanager, zaenkrat pa ničesar še nisem snel ali pregledal. Zato je trenutno moja ocena "0". Ko si bom vzel čas in malo bolje pogledal, se bo ocena spremenila (upam). Mislim da bi bile bolj zanimive nekatere stvari na DocDB, pa opažam da mi stvar nekako ne deluje.
Opažam da na forumu manjkajo enostavna in učinkovita navodila na enem mestu za postopek kako se prijaviti na filemanager, kaj in kako moraš storiti in česa ne smeš, kdo in koliko datotek dnevno lahko sname... Sam sem porabil skoraj 1 uro da sem preštudiral celo zgodovino foruma in filemanagerja, vse predloge, protipredloge in popravke v zvezi s tem od daljnjega leta 2004 do sedaj. Zato predlagam da se taka osnovna navodila za filemanager, v stilu "Filemanager za telebane" objavijo že na prvi strani pod "Povezave". Da ne bi vsega delali vedno eni in isti ljudje, sem pripravljen sam pripraviti osnutek takih navodil, ki bi jih potem popravljene in dopolnjene dokončno objavili. _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Se nisem mogel obločiti med odgovorom 0 in 1, zato sem pač enega izbral. V bistvu sem nezadovoljen z njim in ga ne uporabljam.
@cerovac_i, če boš res pisal navodila potem ne pozabi zraven pripisati nekaj v stilu: „Če ste v uporabniškem profilu foruma spreminjali podatke kot npr. email in ste že prijavljeni v file manager, potem za nadaljo uporabo le tega, kotaktirajte moderatorja frenki-ja da vam popravi podatke” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
File Manager obstaja od nastanka foruma- torej tam od leta 2003. Namenjen je bil prosti izmenjavi datotek ter dokumentacje, kati v tistem času je bilo bolj težko priti do razne dokumentacije datashetov itd... Danes na spletu najdeš praktično vse, zato je FM šel nekako v pozabo. Zato je pač tak kot je. Sama oblika ter struktura po moji presoji ni preveč primerna za množično uporabo, sploh, če lahko vsi uporabniki na najega nalagajo. Kaj hitro nastane zmešnava. Kaj in kje je kaj naloženo ve le tisti, ki je nalagal. Na spletu je (bilo) veliko FM. Ne spomnim se nobenega, da bi bil koliko toliko urejen. Morda je bil še najboljši polski Elektroda, ki pa mislim, da tudi ne obstaja več. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.08
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo nerodna zadeva za uporabo, je pa tam kar nekaj uporabnih stvari, ki jih najdeš, če se pač malo potrudiš.
Jaz pogledam po forumu, potem po FM in šele nato vprašam. Se mi zdi, da je bolj pametno poiskati, kot pa postavljati isto vprašanje nič koliko krat.
Še dobro, da so na FM tudi stvari za začetnike, ko so bile zadeve tudi razložene za tiste malo "glupe", sem prištevam tudi sebe, ker pač nisem strokovnjak na tem področju. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
Še dobro, da so na FM tudi stvari za začetnike, ko so bile zadeve tudi razložene za tiste malo "glupe", sem prištevam tudi sebe, ker pač nisem strokovnjak na tem področju. |
Skromnost je sicer lepa čednost, a pretiravati pa le ni treba. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.08
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko, to jaz velikokrat uporabim, veš tako "malo sem glup, malo se pa naredim" pa mi uspe tudi tisto, kar mi drugače nebi.
V trgovini ponavadi, ko me vprašajo na blagajni "kaj še?" rečem "en lep nasmešek prosim". Pa se vsaka nasmeji.
Včasih se pa naredim malo "glup" pa rečem "enega lupčka". Ponavadi se nasmejijo, dva ali tri pa sem že dobil  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pon Sep 05, 2011 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da ima Vilko kar prav. Skoraj nujno bi bilo, da bi se tudi Fielemaneger urejal, kjer je sedaj naloženo od vsakega uporabnika po svoje. Potrebno bi bilo nekako naložene datoteke uredit in jih selektirati glede na specifikacijo katero obravnava. Mogoče jih urediti po abecedi, ali pa narediti podsklope nekako tako kot je sestavljen naš forum.
Skratka: tako bi nastala bogata zakladnica informacij, ki pa bi bile vse na enem mestu in to je tisto kar človek pogreša. Vem, da se da mnogo stvari najti na internetu, vendar se pri iskanju včasih porabi ogroooomno časa, ki pa ga, dandanes, zelo primanjkuje.
To je samo moje mnenje, bi bil zelo vesel, da bi se Filemanager začel bolj urejati in nadgrajevati......
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Skupinski f*p bi bil boljši. Tako pa je backupiranje in uploadanje zelo zoprno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.96
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
...Ponavadi se nasmejijo, dva ali tri pa sem že dobil  |
...aha, in potem si se zbudil.
Prej bi verjel, da si dobil kako vzgojno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Skupinski f*p bi bil boljši. Tako pa je backupiranje in uploadanje zelo zoprno. |
To ne bi bilo slabo. Dostop bi bil omejen, na njem bi pa lahko bili materiali, ki jih ne najdeš v prvih treh zadetkih na googlu. Vendar bi moral nekdo skrbet za red na serverju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skat Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10 Prispevkov: 402 Aktiv.: 2.03 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
FM ne uporabljam, ker ga komaj poznam. Nekako mi zmeraj zmanjkuje časa za prebiranje in iskanje. Dostikrat sem pa že preko Googla na forumu komaj kaj uporabnega našel.
Na vsak način je za boljšo dosegljivost fajlov FM bolj urediti, ali pa kar vgraditi v forum še nek iskalnik za ključne besede izključno samo po našem forumu ali File Managerju
Lep pozdrav _________________ ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Pyr0Beast je napisal/a: |
To ne bi bilo slabo. Dostop bi bil omejen, na njem bi pa lahko bili materiali, ki jih ne najdeš v prvih treh zadetkih na googlu. Vendar bi moral nekdo skrbet za red na serverju. |
Vsak ima svojo user mapco pa je. Guest pa vidi vse, samo ne more 0 uploadati |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
To bi bila tudi dobra ideja. Vsak bi svojo mapo sam urejal. Bi pa bilo potrebno potem nekako nastavit iskalni, da bi se v skladišču informacij kaj našlo.
Idej in želja kar nekaj.......le kaj na to porečejo naši "šefi"
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2011 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
arksi je napisal/a: |
To bi bila tudi dobra ideja. Vsak bi svojo mapo sam urejal. Bi pa bilo potrebno potem nekako nastavit iskalni, da bi se v skladišču informacij kaj našlo.
Idej in želja kar nekaj.......le kaj na to porečejo naši "šefi"
LP |
Ne, to ni dobra ideja. Zadeve morajo biti urejene po vsebini in ne po avtorjih. In vici in šale ne spadajo tja, te se da kar na forum.
Nastaviti je potrebno pravila za prispevke. Ni dovolj, da nekdo pripne neko shemo, potem pa ugibaj, kaj s tem.
Projekti naj bi bili kompletni, shema, spremni tekst, ki razloži zadevo, saj naj bi bili projekti poučni, morebitno zraven tudi izvirna koda, če se gre za programirane mikrokrmilnike, morda, a ne nujno tudi pcb oziroma TIV, navodila za umerjanje naprave in seveda naslov avtorja, v kolikor se kaj zaplete. Vse lepo zazipano v eno datoteko. V kolikor so v projektu bolj eksotični elementi tudi podatek, kje se jih dobi.
Programske in tehnične rešitve (recimo, kako odtipavati tipkovnico ali kako brati temperaturni senzor ali morda I2C Real Time Clock) tudi lepo s shemo in pojasnilom, morda tudi z izvirno kodo, ki ločeno ima glavni program, ki kliče podprogram ki opravlja to funkcijo.
Podatkovne liste (Data Sheet-e) samo tiste, ki se jih ne da dobiti preko Googla z nekaj kliki. Posebno dobrodošli razni senzorji .. Lahko avtor komentira izkušnje z njimi. Ni pa dobrodošlo, da nekje najdeš nek datashit in ga enostavno pripneš, če z zadevo nimaš izkušenj in si to prilepil samo zato, da nekaj prilepiš.
Tudi poučni spisi, neke vrste predavanja v tekstu so dobrodošli. Seveda spet z shemami in slikami. A vedno mora biti celota zazipana v eno datoteko.
Vsak prispevek ti moral biti pregledan od adminitratorja, ki bi
ali prispevek dal v odgovarjajočo mapo
ali od avtorja zahteval dodatke, ki bi prispevek naredili popolno
al bi avtorju prispevek zavrnil z obrazložitvijo.
Tako bi nastala baza znanja, ki bi jo vsi radi pogledali, avtorji s ponosom, začetniki z željo po znanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni