|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonymontana Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 13:26 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Goriška-Lj
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 1:57 pm Naslov sporočila: baterija za prenosnik |
|
|
Pozdravljeni!
Po googlu sem brskal kje bi lahko dobil nasvet kako spravit v red svojo baterijo za prenosnik, medtem pa sem naletel na razne objave s tega foruma tako, da sem se odločil, da se registriram tudi tukaj.
Lastim si dve leti prenosnik Asus K50-AB, zadnje čase mi baterija ''štrajka'' s tem d mi zelo malo zdrži.
Slišal sem d se dajo celice zamenjat v bateriji (notr jih je 6) z močnejšimi, vendar zaradi rizika saj gre za Li-iON baterije nebi rad sam tikal, ker nisem še nikoli kaj takega počel. Če bi hotel to narediti bi seveda moral prek e-baya naročit tiste celice (nimam računa niti nevem kako se naročava) ter za zamenjat bi poiskal podjetje ali pa prostovljca ter mu seveda plačal.
Druga opcija je nova baterija, ampak tukaj v sloveniji žal nisem videl,d bi bla kje prek spleta razn mogoče pri uvozniku. Najraje bi naročil prek e-baya ,vendar ker sem neizkušn nebi niti rad poskusil.
Kaj pravite vi, ali se splača na dolgi rok zamenjat celice(močnejše seveda) s tem bi tudi naroču prek e-baya ter poiskal osebo ki bi to tudi vgradila oz. ki ima kaj izkušenj s tem. Vse skupaj bi tudi plačal kolikor je pač potrebno.
Koda baterije : A32-F82 L06906L
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
vprašaj pri uvozniku
drugače pa ebay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno te bodo samo celice stale več kot cela baterija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonymontana Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 13:26 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Goriška-Lj
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
kako bi pa to naročiu prek e-baya? Na kakšen način poteka?
A je kšn k bi bil pripravljen to uredit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 13, 2011 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Posamezne celice dobiš v Conradu, če nisi vešč spletnih nakupov. Splača se vzet Samsung-ove, saj sodijo med kvalitetnejše in imajo že vgrajeno zaščito. Sicer pa glej, da vzameš celice s spajkalnimi priključki, saj jih je bistveno lažje in manj rizično povezovati med seboj. Cenejša varianta pa je kekšna kitajska spletna trgovina, ki prodaja recimo Trustfire 18650 celice. Najbolj zanesljive so modre ali srebrne z 2600 mAh kapacitete (realno cca 2000-2200). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Sep 13, 2011 6:39 am Naslov sporočila: |
|
|
a Delko/Ebax tega ne dela ?
Drugače pa sem nekje prebral, da je dobro na vsake toliko pustiti prenosnik vklopljen dokler se sam ne izklopi zaradi prazne baterije, potem pa spet napolniti do konca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Sep 13, 2011 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
a Delko/Ebax tega ne dela ? |
Ko sem hotel svojo obnoviti kakšno leto nazaj, so mi pri Delku povedali, da z Li baterijami nočejo imeti opravka. Vsaj glede varjenja priključkov na baterije
psevdonim je napisal/a: |
Drugače pa sem nekje prebral, da je dobro na vsake toliko pustiti prenosnik vklopljen dokler se sam ne izklopi zaradi prazne baterije, potem pa spet napolniti do konca. |
Če so celice fuč, ne bo pomagalo  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bizy Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 19:08 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sre Jul 18, 2012 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te slučajno še zanima nabava baterije ti lahko jaz pomagam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni