|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, da je garancijsko šlo skozi.
Moja izkušnja z garancijo, sicer GSM.
Pošljem na servis, GSM ne zaznava omrežja.
Čez par dni me kličejo : tekočina na matični plošči, garancija ne velja, popravilo 300E+.
Javim nazaj - vrnite v enakem stanju, kot ste sprejeli.
Naslednji dan kličem in zahtevam dokaz o tekočini na matični plošči.
Mi pošljejo dve sliki, na eni je slikana nalepka z IMEI z mojega aparata, na drugi oksidirana matična pod mikroskopom.
Odprem zadevo, poiščem mikrolokacijo na plošči(ci), pogledam pod mikroskopom - oksidacije ni (tudi indikator vlage je nedotaknjen), elementi pa niso popolnoma enako nalotani, kot na sliki (bolj postrani prilotana ena smd komponenta na mojem aparatu, kot na sliki).
Banda ! Niso slikali moje ploščice. Enostavno, ko je napaka večja, aparat pa ni več v prodaji (za menjavo), se na ta način izmikajo. Keša ne bi vrnili, popraviti pa ne znajo. Pa še dokazat jim ne moreš nič. Vsaj večina strank ne.
Spotoma naletim na sumljiv spoj na eni komponenti pred antenskim vtikačem in polotam.
Zadeva deluje BP, občutljivost (signal) je celo višja kot je bila pri novem.
Ker pa so v bazo vpisali 'tekočina na plošči', garancije v bodoče seveda ne bom več mogel uveljavljati.
Godno za novinarje, žal pa mi je, da nisem zadeve poslal na expertizo na servis v tujino. Tistih par E poštnine bi pozabil, garancija je evropska, bi pa naš servis verjetno dobil simpatične pozdrave iz centrale.
LP Igor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.69 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Natisnil bi slike, ki so ti jih poslali in nesel tja odprt aprarat pa naj ti pokažejo kje so to oni slikali...ja, pa z odvetnikom bi moral priti, bi takoj dobil nov aparat.
Tudi meni so leta nazaj za motorolo 525 rekli da je vlaga...pa ni bila nikoli ne na vlažnem ne na dežju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.71 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Igor01, še zmeraj imaš čas v medijih objaviti nategovanje, saj si vendar na forumu, ki je temu namenjen in veš kako se stvari streže. Edino podkrepiti bi mogoče bilo malo težje. Kot sam omenjaš sploh nisi osamljen primer in to počno vse firme od kraja, ki se ukvarjajo s prodajo mobiltelov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj gre bolj za princip, kot za neko konkretno škodo.
Enak aparat se da brez težav kupiti rabljen še z enoletno garancijo, za 100E. Sam sem kupil rabljenega, s polomljenim microsd slotom in uničenim ohišjem, za 40E. Na servis sem ga poslal z menjanim ohišjem (kitajskim, z novim digitizerjem, za 12E), pa tega niso opazili. Tukaj se dejansko vidi, kako so usposobljeni. Včeraj sem menjal še microsd slot in aparat deluje BP. No, to pravzaprav nima veze z odnosom naših servisov do strank.
Sem pa resno razmišljal o tem, da bi servisu naredil konkretno sceno, a ko sem našel napako, se enostavno nisem več obremenjeval s tem. Ni vredno živcev in denarja. Čeprav bi verjetno bil dovolj obisk brez odvetnika in resen, oster nastop.
LP Igor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.57 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem imel podobne težave z Nokio e63. Ko sem nanjo priključil slušalke ali kakšen ojačevalnik je v ozadju glasbe vedno hreščalo. Nesel sem na servis (Teleray) in povedal kaj je narobe. Kao, da je bila softwerska napaka in, da so jo odpravili. Pa je še vedno šumelo. Ko sem jo spet prinesel na servis so zamenjali zvočnik, pa čeprav sem jim povedal, da na zvočniku ne šumi. Po približno treh obiskih servisa sem obupal in kupil mp3 predvajalnik.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Še zadnja cvetka o sposobnostih serviserjev.
Na planini je skurilo razsmernik, ki oskrbuje planino z 230V. Prebilo je usmerniško diodo in posledično je skurilo tudi FET. Skratka napaka vredna 5€ max. Glede ne to, da sem se ravno naslednji dan odpravil od doma za 14. dni pač nisem mogel zadeve popraviti. Odstranil sem eno varovalko tako da je stvar zasilno delovala z 3/4 moči. No sedaj ko sem se vrnil z dopusta sem povprašal kako je z stvarjo. Razsmernik pošljejo na servis. Od tam pokličejo, da je razsmernik kompletno zakurjen in popravilo ni možno. V zameno pa jim ponudijo mnogo dražjega in starega celo obdržijo (verjetno za "ekološko uničenje") Ko sem to slišal sem skoraj padel dol in rekel, da naj zahtevajo vsaj starega nazaj....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.93 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
... Ko sem to slišal sem skoraj padel dol in rekel, da naj zahtevajo vsaj starega nazaj.... |
Zahtevo naj podkrepijo s tem, da ga zahteva zavarovalnica. To ponavadi pomaga.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
germil Član

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:14 Prispevkov: 194 Aktiv.: 0.82 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 10:15 am Naslov sporočila: Izkušnje s servisi |
|
|
Da še jaz dodam svojo izkušnjo.
07.02.2013 sem odnesel telefon (HTC DesireHD) na servis zaradi nedelovanja senzorja bližine obraza, ki ni deloval (ob telefoniranju sem namreč z obrazom aktiviral različne tipke na zaslonu.
22.02.2013 so me obvestili, da je telefon popravljen in me čaka na prodajnem mestu. Po prevzemu sem doma po prvem polnjenju ugotovil, da se telefon več ne prižge. zato sem ga 23.02.2013 ponovno nesel na servis.
12.02.2013 so mi po telefonu sporočili, da zaradi vdora vode telefon ni več v garanciji. Popravilo, pa je ocenjeno na 150€.
Ker sem pred servisom pofotografiral telefon, od koder je razvidno tudi, da indikatorji vlage niso obarvani sem poklical na servis in jih o tem seznanil. Pogovarjal sem se z vodjem servisa, ki je povedal, da so indikatorji res neobarvani, a ker so le na 3 ključnih mestih v telefonu, to ni dokaz da vezje dejansko ni prišlo v stik z vodo. Prosil sem ga naj mi pošlje fotografije iz katerih je razvidno, da je vzrok okvare dejansko korozija zaradi vdora vode. Le te tudi prilagam in prosim, da še vi podate svoje mnenje.
Včeraj sem poklical še na ZPS, kjer pa so mi povedali, da se lahko pritožim na odločitev servisa, a za to potrebujem mnenje sodnega izvedenca, ki ga moram plačati sam - brez možnosti povračila, tudi v primeru, da se izkaže, da so me na servisu "nate_nili".
Ker sem telefon uporabljal skladno z navodili proizvajalca, ga nisem polil, oz drugače izpostavljal vlagi, pravtako pa menim, da iz slik, ki sem jih dobil iz servisa ni razvidna poškodba zaradi korozije kot posledica vdora vode nameravam telefon predati sodnemu izvedencu. Saj upam, da je njegova ocena lahko le na moji strani, sočasno pa bi želel na nek način stopiti na prste serviserjem, ki očitno vse pogosteje uporabljajo izgovor "NEPOPRAVLJIVO ZARADI VDORA VODE" !!!
Opis: |
Nikjer ne vidim sledov vode |
|
Velikost datoteke: |
333.6 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
258.08 KB |
20 krat |

|
|
277.96 KB |
13 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Servisni nalog.pdf |
146.16 KB |
Downloadano: |
12 krat |
_________________ Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, toda za prvo nisem prepričan. (Albert Einstein) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo me čudi, da telefona nisi preizkusil ob prevzemu? Če se ni prižgal, ga ne bi smel prevzeti.
sicer pa - obvesti jih, da nameravaš zadevo predati sodišču----dostikrat to pomaga.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
germil Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 10:53 am Naslov sporočila: Izkušnje s servisi |
|
|
Prazna baterija.
_________________ Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, toda za prvo nisem prepričan. (Albert Einstein) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70671.12
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
germil Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
borisz je napisal/a: |
Ta vdor vode je standardna zadeva s katero so se serviserji znebili težje popravljivih naprav.
Dejstvo je, da je do vdora zanesljivo prišlo na njihovem servisu. Ko si ti prvič prinesel telefon k njim, vdora ni bilo, saj bi ti drugače zavrnili popravilo  |
To sem jim tudi omenil, a brezuspešno.
Ali ve morda kdo za kakega sodnega izvedenca v okolici Maribora?
Če imate kak predlog, kako jim dokazati, da so pre...anti prosim na plano z njim.
_________________ Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, toda za prvo nisem prepričan. (Albert Einstein)
Nazadnje urejal/a germil Čet Mar 14, 2013 2:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem na hitro našel na spisku sta za elektroniko dva, eden v Velenju in drugi na Vrhniki ter za telekomunikacije v Šmarjeških topicah in kranju:
SEZNAM
pokliči in vprašaj, kako in kaj. Vprašanje pod kaj paše telefon (elektronika, TK, informatika...?)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšne težave bi jaz reševal preko proizvajalca.
Moj primer, sicer avto, pa saj se pogovarjamo o servisih.
Težava je bila, da je ventilator zoprno škripal. Odgovor serviserja pa:"Ja gospod tole ni Mercedes". Bil je R5.
Takrat (l. 95) še ni bil internet tako razširjen. Torej telefon pa papir. Poprodajni službi Renault sem razložil situacijo.
Čez nekaj dni sem dobil odgovor, da mi bodo ventilator brezplačno zamenjali jaz naj samo izberem servis. Na izbranem servisu je bila reakcija bliskovita. Vodja me je povabil na kavo v tem času pa so zamenjali ventilator.
In še jagoda na smetani. Dobil sem dopis v katerem se mi Renault opravičuje hkrati pa, da bo ta serviser dobil "opomin pred izključitvijo". Očitno ga je še "biksal". Čez 2 leti ni bilo več Renault znaka ampak samo uboga tabla z napisom AVTOMEHANIK.
Vdor vode v telefon?
Prefotografirat telefon po dolgem in počez. S kvalitetnim fotoaparatom in nekdo ki obvlada makro fotografijo.
Kontakt s proizvajalcem. Pošlješ fotografije, skene dokumentov itd. Ni , da ne bi česa rešili. Vdor vode pa se konkretno pozna (pojedene vezi, ostanki vodnega kamna pa še kaj.
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me zanima kaj bi rekli, če bi na servis prinesel vodoodporen telefon?
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni