www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WIN XP KERNEL problem..

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2006 4:18 pm    Naslov sporočila:  WIN XP KERNEL problem.. Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam naslednji problem : pred kratkim se mi je sesul računalnik : prižgan WinAmp, MSn, eMule, pa kopiral neki velik video file iz ene particije na drugo. Rač. je nato čisto zmrznil, tako da je bil potreben trdi reset. Po ponovnem vklopu mi (kot zgleda) začne bootati win xp pol pa error : manjka ntoskrnl.exe file (kernel file v system32 mapi). Ker imam kar nekaj važnih podatkov me zanima kako bi se dalo pridobiti jih nazaj(ja, vem pozabil sem venomer back-upat Evil or Very Mad ). Z Recovery Console stvar ne deluje - disku ne prepozna dat. sistema. Tudi po priklopu kot SLAVE mi napiše da je HDD raw. Obstaja kakšen Data recovery tool/Boot sector repairer za takšne situacije?!?! Sem jih že probal ene par pa nobeden ne zazna ničesar na disku! Sad HELP

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2006 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najmanj dela bo, če sistem zbootaš z bootable windows cdja. Ko se bo windows na novo naložil, bo morda kaj ostalo. Če ne bo ostalo nič, je nauk sledeč: backup, backup, backup :bonk: :bonk: :bonk:

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2006 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si staknil kakšen virus, ki ti je v ozadju prepisal disk boš težko rešil karkoli.
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2006 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od možnosti:
disk priklopi na drug računalnik kot drugi disk. S tem boš videl svoje podatke in jih prekopiral na varno.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 21, 2006 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zoran je napisal/a:
Ena od možnosti:
disk priklopi na drug računalnik kot drugi disk. S tem boš videl svoje podatke in jih prekopiral na varno.

Če ni slučajno FAT povozilo ... Sad

KRAPman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Nekak mi je že uspelo recoverat (delno) podatke na omenjenem disku.
@jur :
me je izučilo, vsak se na svojih napakah najbolje nauči a ne?! Wink
@Highlag :
ne ni bil virus (sem vsaj 99.5% prepričan), ker mam redno update-tan AV, poleg tega v tistem trenutku nisem DL "sumljive robe", problem je bil z preobremenitvijo sistema(plus samo 256MB RAMa) zato sem (neučakan Confused )resetiral, pri tem pa so se sesuli pointerji ki kažejo na tisti del HDDja, ki se more ob inicializaciji OS bootat(=sklepam; saj je file, ki naj bi manjkal(kot sem kasneje ugotovil) na disku pisoten in nepoškodovan).
@zoran :
ja to je bil moj prvi namen, na žalost neuspešen (disk mi je prepoznavalo kot RAW, Winsi so težili naj formatiram HDD).

No kakorkoli, če (bo) koga muči(l) podoben problem je ena od rešitev File Scavenger (ali tudi Nucleus Kernel For FAT/NTFS), ki lahko obide OS in čita HDD tudi v RAW načinu.
Hvala vsem za odgovore
Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni