www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HTC Wildfire - nedelovanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 12:13 pm    Naslov sporočila:  HTC Wildfire - nedelovanje Odgovori s citatom

Dobil sem v roke GSM in sicer HTC Wildfire. Zadeva se vklopi, nato izpiše HTC logo na beli podlagi, po cca. 5 minutah pa se postavi kot da je vse v redu, vendar je prav divji datum (l.1980) in touch ne deluje. Na karkoli se pravi ne reagira.

Če ga zaženem v HBOOT mode-u (vol down + power), mi poleg ostalega javi da je touch failed, HBOOT verzija je 1.01 in še neke čačke. S tipkama za vol up in vol down se premikam lahko normalno, tudi izberem s power tipko lahko karkoli.

Po mojem je prejšnji lastnik poskušal zadevo ali root-at in nato zamenjat ROM pa mu to ni uspelo, vendar to pravi da ni počel in mu je telefon na lepem nehal delovat Mr. Green Tudi na servisu (Simobil) so mu ga zavrnili ker naj bi bila napaka njegova.

Na netu sem našel guide kako tako "ciglo" de-ciglat, ampak zaenkrat brez uspeha - ponavadi javi da je update.zip neveljaven oziroma ima neveljaven podpis. Poskušal sem po tem postopku; http://www.youtube.com/watch?v=lVmH6l0xssA
Seveda obstaja možnost da je za Wildfire drugačen update.zip filetek, sem samo nahitro včeraj zvečer vse skupaj pregledal in poskusil, se bom v to bolj globoko zakopal čez vikend.

Je mogoče že kdo imel podobno ali enako težavo?

LP

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti delujejo tipke v sistemu?
Volume?
Ti zazna PC telefon?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se naloži sistem, ne dela nič - niti volume kontrola. Edino kar sem opazil je to da zazna in prikaže ko je telefon priklopljen na polnilec, ura tudi šteje. Drugače pa ga PC zazna.
a.vidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drži volume down+power, se ti mora zagnati v bootloader menuju.
Če uspe kaj piše na ekranu?

Lahko daš sliko čačk?
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti ga računalnik zazna poišči po forumih za RUU. RUU je .exe file, ki v telefonu povozi vse in ti ga naredi "iz trgovine". Samo pravi RUU moraš najti.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, sem poskusil in update z RUU gre normalno čez, funkcionalnost telefona nespremenjena. RUU, ki sem ga uporabil; RUU_Buzz_Froyo_HTC_WWE_2.22.405.1_Radio_13.55.55.24H_3.35.20.10_release_160191_signed - ta naj bi bil pravi. Poskusil sem še z enim starejšim, pa je javil da je invalid signature...

Izpis za zaslonu ko ga spravim v HBOOT je sledeči;

BUZZ PVT SHIP S-ON
HBOOT - 1.01.0001
TOUCH PANEL - fail <-- to sem šele danes opazil
RADIO - 3.35.20.10
Nov 17 2010, 12:08:53

Sem poskusil tudi vstavit SIM (Simobil) in omrežje dejansko celo normalno najde, le počet nič ne morem (očitno res fuč digitizer).

Bom ga kar odnesel na servis (Simobil) ker je še celo leto v garanciji, mogoče mi pa ne bodo komplicirali ker očitno gre (po mojem, lahko pa da se motim) za okvaro digitizerja. Seveda na drugo poslovalnico, mogoče se mi pa "userje" Mr. Green

a.vidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej da je pravi ROM gor. Drugače pa so digitizerji že od 15 EURO, tako da se ti ga splača popravit.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem zbrskal še enega Wildfire-a, ki ima v okvari plato pa bom malo kombiniral Mr. Green

Bom dokumentiral in poročal (v stilu How NOT to do it!)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni