www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odnos prodajalcev v IC-elektronika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede Mariborskega se strinjam z GregorN-jem. Sem že naletel tudi na takšno, da sem prišel po kakšen element in mi prodajalec pove da tega sploh nimajo in nikoli niso imeli. A teden prej sem pa pri njih kupil isto stvar, na spetni strani prav tako imajo. In to izjavi kar tako iz glave.. Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, od nanoelektronike bi pričakoval vsaj kakšen mail dlje od avtomatskega, npr. Naročilo smo oddali na pošto...karkoli bolj osebnega. Nisem vedel niti ali je kdo živ sprejel naročilo, ali je kaj od tega ali so me poslali v tri...
Naročilo preko neta na HTE je vedno potekalo brezhibno - prodajalec na drugi strani je ponavadi že isti dan poslal mail, če kaj ni na zalogi ter vprašal ali naj počaka da bo vse na zalogi ali pošlje, kar ima, ostalo pa bi poslal ko dobi robo... Ter vedno obvestilo da so dali pa pošto.
Enkrat sem spraševal ( v trgovini HTE v lj osebno) za lcd 2x20 in ga ni imel, ga je pa naročil. Res da je trajalo dobra dva tedna, a ko so ga dobili me je iz trgovine poklical da je prišel. Je pa res da je nova spletna trgovina HTE bolj kot ne podn, ja. Pol stvari ne najdeš drugače kot da v iskalnik vtipkaš besede in upaš na čudež...mislim da jim manjka pol rubrik...
V IC še nisem naročal preko spletne trgovine.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem naročeval pri IC preko spleta in tudi pri njih kupoval. Obojekrat je šlo brezproblema. Le motilo me je da niso imeli niti enega atmela...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, atmelov pa oni nimajo, res.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
No, od nanoelektronike bi pričakoval vsaj kakšen mail dlje od avtomatskega, npr. Naročilo smo oddali na pošto...karkoli bolj osebnega. Nisem vedel niti ali je kdo živ sprejel naročilo, ali je kaj od tega ali so me poslali v tri...
Naročilo preko neta na HTE je vedno potekalo brezhibno - prodajalec na drugi strani je ponavadi že isti dan poslal mail, če kaj ni na zalogi ter vprašal ali naj počaka da bo vse na zalogi ali pošlje, kar ima, ostalo pa bi poslal ko dobi robo... Ter vedno obvestilo da so dali pa pošto.
Enkrat sem spraševal ( v trgovini HTE v lj osebno) za lcd 2x20 in ga ni imel, ga je pa naročil. Res da je trajalo dobra dva tedna, a ko so ga dobili me je iz trgovine poklical da je prišel. Je pa res da je nova spletna trgovina HTE bolj kot ne podn, ja. Pol stvari ne najdeš drugače kot da v iskalnik vtipkaš besede in upaš na čudež...mislim da jim manjka pol rubrik...
V IC še nisem naročal preko spletne trgovine.

Ko kaj ne najdem na spletni strani od HTE pogledam na off-line cenik
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V IC in HTE (oziroma povsod) so čudni in vedno nekaj sikajo in paničarijo, tako, da sploh ne veš kaj bi radi. Ne vem čemu je to potrebno. To je nesramno in nekulturno.

Mislim, da vseeno dobro zaslužijo. Vsakič, ko stopiš v trgovino te lepo oberejo. Zase vem, da me odpravi v parih minutah, pa tudi če je samo eno pest elementov je takoj 30€. Takih strank lahko sigurno odpravi 10 na uro in to je 300€, pa če ima 10% je to 30€ na uro.

Če se jim ne splača naj zaprejo, ali pa rečejo, več kot enakih elementov kupiš večji imaš popust, oziroma neko članstvo. Ali pa naj zaposlijo kakšno čistilko ima čisto dovolj znanja, da ti prinese tiste elemente iz škatlic.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem nisem edini, ki mu ni jasno poslovanje HTE?

Pred časom mi je prodajalec, kljub prazni trgovini v Ljubljani, jamral zakaj imam toliko pozicij na naročilu in jih bo izpolnil samo pol. Kakšen trgovec pa je to, da noče prodajati?!? Kakorkoli že, izkazalo se je, da niti polovice materiala z mojega nakupovalnega seznama in je bil v njihovi internetni trgovini označen na zalogi, enostavno nimajo.

Ob slovesu je prodajalec ponavljal, da naj jim v bodoče, nekaj dni pred obiskom trgovine pošljem e-mail s košarico, da bodo uredili (material, ki ga tu nimajo, je v drugih njihovih trgovinah) in me bo naročeno čakalo.

OK, naslednjič naredim tako, skrbno pazim, da izbiram samo material, ki je na zalogi, pošljem e-mail s pdf-jem košarice, komunikacija brez pripomb. Na koncu je prišel e-mali:
Citiram:
Pozdravljeni,

Material je pripravljen.

Hvala, odlično. Ko pridem v trgovino pa: Teh nimamo, tega ne moremo dobiti, to je v Mariboru, zmanjkalo...

Spet samo 1/3 naročenega. Bravo!

Čez čas poskusim še enkrat in v e-mail napišem prošnjo, naj me obvestijo, če katere stvari s seznama ne morejo dobaviti.
Prišel je odgovor:

Citiram:
Pozdravljeni,

Material za vas je pripravljen, razen 10n 100v.

Ni panike zaradi teh kondijev, bo že. V trgovini pa deja vu: zmanjkalo, nimamo, navadnih 1000uF 16V nimamo, imamo samo te za matične plošče, vseh ohišij tudi niso imeli, eno ohišje pa so mi prodali napačno - cena je ustrezna za naročeno, le dobavljeno ohišje je bilo premajhno...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krof555
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali je že kdo v HTE hotel kupiti z 80 cpu?
so ga imeli ali ne?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

z80 cpu imam doma, če rabiš.
Nazaj na vrh
krof555
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne samo zanima me če je kdo kupoval ker meni so kr rekli da tega nimajo več pa nekaj so 'jamrali' po svoje
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

krof555 je napisal/a:
ali je že kdo v HTE hotel kupiti z 80 cpu?
so ga imeli ali ne?

No, če so rekli, da ga nimajo, jim to štejem kvečemu v dobro

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z Hte in Ic nimam dobrih izkušenj. Stvari velikokrat nimajo 1kom pa nočejo naročiti. Enkrat je prodajalec celo rekel, da tega PIC-a pa nima ko je gledal predalčke pa je sošolec slučajno videl pravi predalček in rekel, da ga imajo.

Tisti, ki pravite o dobrem odnosu Hte in Ic. Pojdite enkrat v Just, boste spoznali dober odnos prodajalec-kupec.

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem bil nazadnje v hte (Ljubljana), se je prodajalec podobno obnašal, kot večina zaposlenih v ic-ju. Čeprav sva bila v trgovini samo jaz in on, je začel jamrati, da bi moral prej poslati mail, da mi pripravijo pa, nevem kaj še. Na spisku sem imel 10 stvari, pa še to vse po 5 ali 10 kosov vsakega. Njegov predlog je celo bil da naj pridem iskat drugi dan Rolling Eyes Kljub obrazložitvi (v lepem tonu), da kose rabim nujno, še isti dan in da nisem ravno blizu ljubljane, je vstrajal pri svojem. Začudeno sem pogledal in rekel nasvidenje. Nato sem odšel v ic in v slabe pol ure dobil kose. Res da sem čakal, ampak sem vsaj prišel do materjala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da nimate nič drugačnih izkušenj kot jaz, namreč v IC elektroniki me skoraj vedno grdo gledajo ko pridem z listkom, čes da nimajo časa in da naj pridem drugi dan, če vztrajajo pri tem jim ponavadi dam naslov, ker nimam namena 2 krat hodit v Lj. Pri hte sem tudi že kaj podobnega doživel, enkrat pa sem imel med tednom pot skozi lj in sem jim napisal email kaj potrebujem in napisal poudarjeno da če kaj nimajo naj mi sporočijo prej ker se mi bo mudilo naprej. Email dobim nazaj s sporočilom da je vse napravljeno, v vrečki pa potem ko sem zadevo prevzel dobim le pol elementov.

Drugače naročam pa skoraj vedno prek pošte, HTE mi večkrat dostavi pošiljko z manjkajočimi stvarmi, medtem pa ko z IC vedno pokličejo če kaj nimajo in se potem zmenimo kako in kaj.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:

Da ne rečem da bi lahko imeli plačilo s eurocard ali podobno - najbolj sovražim plačilo po povzetju, ker mi barabe poštne vedno s kulijem pripišejo par evrov Not talking

Tudi mene je že parkrat ujezilo ko ti dodajo na vse še 0,96€, pa sem enkrat rekel poštarju kaj je to, pa pravi to je pa za položnico ko nakažemo denar nazaj. Brick wall Boo hoo!

Tudi meni je večkrat v HTE rekel, da naj prej pošljem mail, sem pa pred nekaj meseci slučajno nenapovedano šel v Lj. in ker sem imel ravno spisek kaj imam za kupit sem šel z tem spiskom tja in mi je isto rekel, da naj pridem drugi dan, jaz pa a Vi veste da sem cca 100Km iz Lj. in je rekal no vam bomo pa po pošti poslali na naš račun in ko sem dobil paket je tudi pol stvari majnkalo in pa tudi tisti "dodatek" je bil na kuverti. Evil or Very Mad Brick wall

LP Srečko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 8 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni