|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 7:30 pm Naslov sporočila: Atmel ARM CM3 |
|
|
Pozdrav!
Malo sem si ogledoval ponudbo ARM-temelječih računalnikov in sem se zagledal v Atmelovo ponudbo.
Ogledoval sem si pretežno SAM3S družino, saj ima vse kar bi potreboval. Atmelovi so me zanimali tudi zaradi tega, da mi ni potreba kupovati programatorja (že imajo USB zagonski nalagalnik).
Podatkovni list sem že precej naštudiral (kljub 1000+ stranem) in mi je jasno, kako delujejo posamezni deli (časovnik, PWM, AD pretvornik, PIO,...). Sedaj bi pa rad eno vezje naredil z katerim.
Zatakne pa se (in to je nekako moja hiba), da nekako ne znam pravilno nastaviti potrebnih orodij. Od SAM-BA orodja za programiranje do prevajalnika itd...
Uporabljam pa Ubuntu (XUbuntu pravzaprav), tako da bi rad uporabil prosto-izvorne rešitve.
Razvojno okolje mi ni preveč pomembno, katero je. Malo sem iskal in našel nek GCC-ARM razvojno okolje: #klik# , za katerega (vsaj jaz) nisem našel pametnega čtiva. Pa tudi CodeSourcery je ena možnost.
SAM-BA prosto izvorna rešitev je "freesba", za katero pa se avtor ni potrudil preveč z razlago ukazov (mogoče sem samo jaz tako zagrenjen?)->namreč 5 vrstic opisa programa in 10 vrstic s seznamom ukazov in
borno obrazložitvijo ni nekaj, s čemer bi se človek hvalil.
Razvojne ploščice nimam, saj bom uporabil LQFP-100mils vezje in bom nato vlekel žice iz njega na prototipno ploščico.
Zadnje čase imam povišan pritisk, zato se ne bom preveč zafrkaval s tem.
Ve kdo za kakšen "vodič za telebane" v tej smeri?
Torej od nastavitev, do utripanja svetleče diode!
Imam knjigo "ARM interfacing: Hardware and software", a je za SAM7 družino, pa še primeri in nastavitve so za okna.
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot stranskemu opazovalcu Linux-a se mi zdi, da se okolja in knjižnice najprej poštimajo za Okna, čez čas in z nekaj dobre volje šele pride na vrsto Linux.
Osebno bi ti priporočal zadevo štartati na windowsih, potem pa se trudiš s prehodom na Linux. Tudi zaradi visokega pritiska  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni