|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 18.04 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Mar 26, 2006 7:50 pm Naslov sporočila: Tipkovnica |
|
|
Mene zanima,kaj je z tipkovnico.Če se po dolgem času nagaja.Eno sem imel,ki ni delal.In sem odprl in pogledal folijo.Pa je v redu,kaj drugega bi bilo.Da bi še ic crknil,ne vem če se zgodi.Za kabel ne bi našel prekinjeno,to ne more zgoditi.Imam novo tipkovnico.Ampak za to me zanima.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2103 Aktiv.: 8.92 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene zanima, je tvoj prispevek retorično vprašanje, ali monolog?
Mislim, da si izbral napačen forum. Za vsak slučaj poskusi s srečo še na forumu vedeževanje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.10 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 1:16 am Naslov sporočila: Re: Tipkovnica |
|
|
@andrejj, ti ne dela nobena tipka ... ima sploh napajanje preko kabla ... ???
Opiši malo bolj podrobno. Drugače pa so te zadeve sedaj tako poceni da z njimi, razen v res izjemnih slučajih, nima smisla zgubljat čas.
int47 je napisal/a: |
Mene zanima, je tvoj prispevek retorično vprašanje, ali monolog?
Mislim, da si izbral napačen forum. Za vsak slučaj poskusi s srečo še na [url=h**p://napoved.mojforum.si/napoved-forum-1.html]forumu vedeževanje[/url] |
Če še ne veš ... @andrejj ima zdravstveno težavo z govorno in pisno komunikacijo ... tako da je tale tvoj post ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2103 Aktiv.: 8.92 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 1:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Andrejj: Prosim, sprejmi moje iskreno opravičilo.
Dobro bi bilo, če bi podrobneje opisal problem.
-Je bila po tipkovnici polita tekčina?
-Te je pri uporabi tipkovnice večkrat stresla statična elektrika?
-Ne dela cela tipkovnica, ali posamezne tipke?
-Če ne dela cela tipkovnica : Jo računalnik zazna, se prižge kakšna lučka?
-Je hkrati s tipkovnico prenehalo delovati še kaj drugega?
Drugače se strinjam z Iztok-om. Če je to navadna cenena folijska tipkovnica, se popravilo verjetno ne izplača.
Iztok: Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 71164.02
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 7:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 18.04 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 7:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti za mojo pisavo,ker ne znam dobro pisati tehnično.Verjamem da poceni kupiti novo tipkovnico.Jaz sem odprl tipkovnico in je videti čisto preprosto folijsko tipkovnico in zato je mene zanimalo,zakaj je "crknil".Saj bom stran vrgel.Kabel in dele pa bom obdržal.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mumbley Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem je edini problem, da je made in China. Imam tipkovnico od Key Tronic-a, ki deluje skoraj brezhibno, čez nekaj časa ugasne LED od numerične tipkovnice in takrat ko pritisneš katerokoli tipko povzroči da se LED ponovno prižge, kar pomeni da zazna pritisk tipke, a računalniku tega ne posreduje in potem poje črko ali pa med besedami ne naredi presledka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.81 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo bi bilo potrebno z ohmmetrom preizkusiti priključni kabel od tipkovnice. Kabel je lahko poškodovan tam, kjer pride v tastaturo in je najbolj obremenjen (upognjen). Lahko je polomljen pin v konektorju. Lahko ima chip slab (mrzel) lot.
Lahko je crknjen chip (tastatura za v smeti). Tastaturo bi bilo dobro preizkusiti na drugem računalniku. Mogoče ni kriva tastatura, ampak računalnik na katero je priključena.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 459 dni