|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:09 am Naslov sporočila: Črte prek zaslona (napaka programske ali strojne opreme)? |
|
|
Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa se mi na prenosniku, ko je ta nekaj časa v mirovanju, pojavijo črte, prek celotnega zaslona. Na prenosniku imam večino časa priklopljen še dodatni (zunanji) LCD, vendar na njemu ni nobenih črt. Če kliknem na F5 (osveži) črte izginejo.
Prijatelj sumi na procesor, jaz pa na grafično kartico.
Ko naredim printscreen, črte niso vidne, zato sem zadevo slikal z mobilnim telefonom.
Kaj menite, v čem je težava in kako jo rešiti?
P.S. Prenosnik je star 1 leto in pol.
Hvala za pomoč!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.72 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da ti ob refreshu (F5) črte zginejo je verjetno programska napaka. Če je težava v strojni opremi (grafična, plošča) preprost F5 nima efekta.
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Zelo podobno težavo sem precej let nazaj imel na stacionarnem računalniku. Kriva je bila grafična kartica - natančneje ram na njej. Dobil sem namreč enako, ki je normalno delala. Ram je bil na podnožju, tako da sem ga lahko zamenjal med sabo, ter tako ugotovil vzrok.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala @elson2k, na tebe sem tudi racunal da bos pomagal. Bom poskusil namestiti novi gonilnik.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem namestil nove gonilnike in zadeva za sedaj deluje. Ga bom pustil na miru se za nekoliko vec casa in bomo videli.
Ker se mi ni zadeva ponavljala vedno v enakem casu, ne vem ali smo resili tezavo.
Ce je RAM na graficni fuč, bo težava, ker laptop ni več v garanciji in bo to se en dodaten strošek.
Hvala vam.
EDIT: Prenosnik je miroval 8h in črte so ozginile.
@elson2k je imel prav, driverji so bili krivi.
Hvala za pomoc.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni