|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dgregor Član

Pridružen-a: Čet 06 Jan 2005 13:55 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:03 am Naslov sporočila: reset PIC-ov |
|
|
Imam naslednji problem - spreogramiran imam nekakšen signalni modul preko tipk - signalizacija se vrši preko izhodnih LED-ic ter LCD-dislpaya. Imam pa težave z resetom , namreč ob vklopu napajanja program zablokira nekje na sredini in ne deluje povsem točno, z resetom na MCLR pin pa stvar deluje povsem tako kot sem si zamisli!
Ali se da kje nastaviti, da je reset programa ob vklopu napajanja enak resetu na pinu reset (MCLR)?
LP in hvala za odgovor! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj sumim programsko napako pri inicializaciji displeja. Pavza med inicializacijo ter izvajanjem glavnega programa je prekratka oz. nekaj ni vredo z njo. Težava je recimo instrukcija brisanja celega zaslona. Ta traje dlje časa. Če v tem času pošlješ kaj na lcd, on tega ne sprejme. Program pa ti bo "pobegnil". Nekaj podobnega se mi je zgodilo nekoč na testni plošči. Tam je LCD stalno napajan - tudi med programiranjem. Torej je bil tudi inicializiran. Ko sem naredil vezje mi zadeva nikakor ni delala. (težava nekaj podobnega kot si ti opisal) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgregor Član

Pridružen-a: Čet 06 Jan 2005 13:55 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, Silvo! Bi znalo držati - namreč zakasnitve ob inicializaciji nisem upošteval (imam pa izvedeno brisanje displaya med inicializacijo programa)!
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene je enkrat nategovala podobna zadeva. Ob vklopu PIC vezje na noben način ni hotelo poslati znaka na serijski port (UART). Pri resetu je delalo vedno. Problem je bil v tem, da RS232 konverter (MAX232) potrebuje ob vklopu določen čas, da napolni kondenzatorje in da izpljune pravilno izhodno napetost.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj lahko najdeš veliko na temo LCD kontrolerja HD44780 (upam, da uporabljaš tovrsten displej)
Sicer brisanje celega displeja traje 1.64mS. Sam običajno to naredim le na začetku. Potem pa pišem "čez".
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni