www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Grafična v prenosniku
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2011 5:18 pm    Naslov sporočila:  Grafična v prenosniku Odgovori s citatom

Pozdravljeni.Na vas se obračam ker imam problem z grafično kartico v prenosniku.Po ekranu se pojavljajo razne črte in tudi v biosu je isto.Iz tega sem sklepal,da je verjetno fuč ali vsaj proti koncu grafična kartica.Če bi bilo kaj narobe z gonilniki bi verjetno v biosu normalno kazalo tako je pa tudi v biosu popačena slika.Kaj menite vi?Imam naslednji prenosnik http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-P305/take-apart-notebook-1.htm . Če pogledate na page4 pod step 27 in 28 se vidi kakšna grafična kartica je.To je ločena kartica Ati mobility HD3650.Zanima me naslednje, kje se da dobiti ali kupiti takšno grafiko,da bi jo zamenjal.Najverjetneje se je pregrela ker se je prenosnik pregreval kljub rednemu čiščenju in menjavi termalne paste na grafični in procesorju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.80
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2011 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imel sem podoben problem. odpovedal mi je nek čip za 30€ so mi ga zamenjali in od tedaj deluje brez problema
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2011 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si imel v mislih čip na grafični?
Nazaj na vrh
PtujcanVVV
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Maj 2011 11:43
Aktiv.: 0.30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2011 9:13 pm    Naslov sporočila:  Re: Grafična v prenosniku Odgovori s citatom

kramko 69 je napisal/a:
Pozdravljeni.Na vas se obračam ker imam problem z grafično kartico v prenosniku.Po ekranu se pojavljajo razne črte in tudi v biosu je isto.Iz tega sem sklepal,da je verjetno fuč ali vsaj proti koncu grafična kartica.Če bi bilo kaj narobe z gonilniki bi verjetno v biosu normalno kazalo tako je pa tudi v biosu popačena slika.Kaj menite vi?Imam naslednji prenosnik http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-P305/take-apart-notebook-1.htm . Če pogledate na page4 pod step 27 in 28 se vidi kakšna grafična kartica je.To je ločena kartica Ati mobility HD3650.Zanima me naslednje, kje se da dobiti ali kupiti takšno grafiko,da bi jo zamenjal.Najverjetneje se je pregrela ker se je prenosnik pregreval kljub rednemu čiščenju in menjavi termalne paste na grafični in procesorju.

V primeru da je prenosnik še pod garancijo, je moj nasvet da ga kar neseš na servis. Svetujem ti da se s takšnimi zakompliciranimi napravami ne igraj, ker če nisi resnično strokovnjak na tem področju, kar hitro lahko kaj uničiš.
Tudi sam sem imel podobno izkušnjo, vendar je bilo nekaj narobe z zaslonom...morda je tudi v tvojem primeru tako?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
torrex
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2011 10:06
Aktiv.: 0.40
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če zadeva ni več pod garancijo, dej grafično v pečico.

7-8 min na 200°C. Pa pusti, da se v pečici počasi ohladi (odpreš vrata in čakaš).
Nazaj na vrh
PtujcanVVV
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

torrex je napisal/a:
Če zadeva ni več pod garancijo, dej grafično v pečico.

7-8 min na 200°C. Pa pusti, da se v pečici počasi ohladi (odpreš vrata in čakaš).

Pa ne pozabi dodat soli in popra Smile Šalo na stran...bom dodal link na to temo http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=606658 .
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prenosnik ni več v garanciji, ker je od leta 2008. Tudi kar se tiče razstavljanja imam dosti izkušenj saj sem že popravil nekaj prenosnikov.Tudi kar se tiče peke grafične sem že počel in to uspešno.Vendar je zdržala približno dva meseca in spet se je ponovil problem.Mislim ,da če bi bilo kaj narobe z zaslonom verjetno ne bi bila slika črtasta in tako zapotegnjena verjetno bi bil tam stik kriv in po mojem bi slika bila ali pa ne.Čeprav nikoli ne veš.Zato pa sprašujem vas ki imate morda s tem izkušnje ,da mi svetujete če ste se že srečali s takim problemom.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da boš sploh zagotovo vedel ali gre dejansko za okvaro grafike ali zaslona najprej priklopi na prenosnik zunanji monitor pa boš videl na čem si. Če je slika popačena, je problem v grafiki, drugače pa na zaslonu. Potem pa naprej.
PtujcanVVV
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Da boš sploh zagotovo vedel ali gre dejansko za okvaro grafike ali zaslona najprej priklopi na prenosnik zunanji monitor pa boš videl na čem si. Če je slika popačena, je problem v grafiki, drugače pa na zaslonu. Potem pa naprej.

Se strinjam!
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@kamko 69, pozabil si na flux. Če malo zaliješ spodaj pod čipom je bolje kot nič in po postopku sčistiš s alkoholom oz. čim podobnim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2011 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k dobro si se spomnil na to pa nisem pomislil z drugim zaslonom.Bom sprobal.
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mi lahko svetujete kje bi se dalo nabavit tako ali podobno grafično kartico?Sedaj je Mobility ATI radeon HD 3650.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sklepam da je enako popačena slika torej tudi na zunanjem monitorju?

Na ebay.co.uk vpiši ATI mobility Radeon, je kar nekaj zadetkov - verjetno bi bila katera izmed kartic kar prava.

Na bolhi je pa tole; http://www.bolha.com/rezervni-deli-za-prenosnike/toshiba-satellite-p200-grafika-ls-3442p-oglas1276236239 - cena je pa nenormalna.

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledal sem na e-Bay pa ni nič podobnega kot jo imam jaz moja ima priklop pod pravim kotom kot na sliki http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-P305/big/take-apart-notebook-27 Od tistih ki so na e-bayu pa imajo drugačen priklop in ne pašejo v prenosnik. Točno taka je http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-oprema/graficka-kartica-ati-mobility-radeon-hd-3650-512mb-ddr2-oglas-2662069
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 20, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes priklopil na drug monitor in je enako popačena slika.Torej je problem v grafični kartici.Ko se slika začne pačiti ali pa sploh izgine ponavadi se ponovno zažene prenosnik ali pa vrže ven modri zaslon vendar tako hitro izgine da se ne da prebrati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni