www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PAL-GAL osnove
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2006 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko sem sedaj "raziskoval" GAL, je to zanimiva zadeva. Ampak poraja se vprašanje koliko se v resnici uporablja. V ceniku HTE gledam, da ga skoraj ni na zalogi.
GAL 16V8D-15LP 2 kosa IC GAL 20V8B-15LP 5 kosov. Tudi na spetu nisem našel nekega "novejšega" programatorja za samogradnjo. Večina povezav leti sem. Sam software pa nosi datum '99
Tudi glede nekega uporabljenega čipovja sem v dvomih, če se sploh dobijo. Confused

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2006 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako pac je z homemade programatorji ... od univerzalnih jih vsak podpira. Kaj pretresljivo novega se na tem podrocju tako ali tako ne more zgoditi, priblizno tako, kot danes narejeni 74* cipi se vedno delujejo tako, kot so pred 20+ leti. Algoritmi za programiranje so znani in se ne spreminjajo vsak teden (za razliko od MCUjev dolocenih proizvajalcev), edino, kar se spreminja je OS, na katerem naj bi tekel SW.Poglej tole, narediti nov programator (z novim SW) je enostavno in to bi lahko bil cisto primeren projektek.

IC sicer skriva kolicine zalog materiala (jaz sem svoje GALe kupil tam), ampak do zdaj jim jih se ni zmanjkalo. Kmalu grem po nove, bom povprasal koliko priblizno jih imajo (nekaj kosov ali nekaj deset / 100+ kosov).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2006 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem slišal, da naj bi Lattice še zadnji proizvajal GAL-e in še oni naj bi že končali s proizvodnjo. Dobijo se še čipi iz zalog, novih pa ni več... CPLD anybody?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
m.matic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2006 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No mi smo na vajah na faxu delali s tem GAL. LINK
http://laspp.fri.uni-lj.si/ds/
Se mi zdo kar življenski za programirat. Glede teorije galov pa imate na isti strani tudi predavanja na to temo - Kanonske logične ureditve

Upam da sem kaj pomagal!

LP
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lattice je "izumil" GALe in jih edini proizvaja, enako kot je BMW "izumil" (in edini proizvaja) BMWje. Ne predstavljam si kako bi lahko bil CPLD nadomestek za SPLD - to sta dve popolnoma razlicni stvari, enako kot Golfa se ni izpodrinil dvonadstropni avtobus, ampak vsak sluzi svojemu namenu.

Hitra primerjava na strani proizvajalca (primerjaj stevilo celic in I/O linij med razlicnimi tipi PLDjev).
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 10:02 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Willem programira GALe ne ?
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodec po njihovi strani ne.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Sodec po njihovi strani ne.

Z willemom ne gre. Nisem se spuščal v detajle programiranja, a glede na primere "home made" programatorjev so pri willemu verijetno težva napetostni nivoji.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni