www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Router za optiko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
demag
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Okolica Postojne

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 3:56 pm    Naslov sporočila:  Router za optiko Odgovori s citatom

Zdravo!

Morda se čudno sliši,vendar pri nas na" VASI" imamo FTTH.Povezava omogočena do 100-100.
Sedaj pa vprašanje,kateri router omogoča prepustnost WAN-LAN 100 ali več Mb-če je brezžični pa toliko bolje...
Prosim pa da je cena sprejemljiva ,do 250Eur,ter da je to sprobano in ne le na papirju... Mogoče še tole ,povezanih bo 6 ljudi,se pravi potrebujem dober IP Qos.

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namenski router s tako WAN/LAN prepustnostjo bo verjetno cenovno malo višje kot 250€ - vsaj ko sem jih jaz iskal jih nisem našel. Sem pa rešil zadevo tako da sem vzel en PC in naložil gor pfSense, priklopil še eno mrežno stikalo in access point. Sistem dela še danes, sposoben je prežvečit zahtevanih 100Mbps na WAN/LAN in to je to. Cena PC-ja je bila pa ravno tam nekih 250€ (E2160, 2GB,...).
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/view
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
demag
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22
Aktiv.: 0.35
Kraj: Okolica Postojne

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 21, 2011 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor obema,vendar se nagibam bolj za ipsense,ker je bolj flexibilen,računal imam kar nekaj-kartic tudi le z brezžično povezavo bo križ...
Elson2K ali mi lahko malo bolj opišeš usmerjanje prometa po IP-jih?
Ip-ji bodo fiksni tako da vedno vem kodo je kdo...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni