www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

3D LED kocka
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.13
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 6:20 pm    Naslov sporočila:  3D LED kocka Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Malo [slovenščina je zame španska vas] brskal po internetu da bi si izdelal eno takšno kockico, pa zgleda kar kompleksna zadeva, kaj vi menite? za eno 5x5x5 kocko napravit? najdu sem tudi shemo..vendar nevem... bi bila možna izvedba? Zahtevnost?

link: http://picprojects.org.uk/projects/lc/cube555cS.pdf

LP Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam hardware niti ni zahteven, le dela je cel kup, ker je toliko ledic za skup spajkat. Če imaš program že napisan, potem to nebi smel biti prevelik problem, četudi si začetnik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej malo več o tej 3d kocki.
Hočeš ,da uporablja uC ali ne?
Link enostavna 3d kocka(brez uC) http://static.electro-tech-online.com/imgcache/9398-3x3x3Cube.gif
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam nisem niti kako izkušen elektronik, vendar nekaj čaram včasih uspe včasih ne. Sicer sem 3. letnik elektrotehniške šole, vendar krmilnika še pogledali nismo :S razen Mitsubishi Alpha vendar smo samo simulirali zadevo, drugače pa kar se PIC mikrokontrolerjev tiče nimam niti malo izkušenj. Zato nevem, kakšen zalogaj je to za narediti.
Drugače pa link je zanimiv, kaj je to uC ?? in pa kaj zmore tista LED kocka ki je na linku? vidim da ima le timer in ena logična vrata.

LP Rok
Nazaj na vrh
krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.46

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
uC je mikrokontroler(uP pa mikroprocesor).
Tista kocka na mojem linku??
Tu je video: http://www.youtube.com/watch?v=6Nu0WTEEfbY
Meni se delovanje zdi brezveze.
Drugače pa še prilagam ta link ,če boš našel kaj zanimivega.
http://www.talkingelectronics.com/te_interactive_index.html
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Elektor Januar/2009 je bila objavljena 5x5x5 kocka. Prilagam pa tudi link iz katerega si lahko dobiš vso potrebno dokumentacijo za samogradnjo. Ploščica je obojestranska. Zato mogoče malo zahtevna za izdelavo.

LP Danilo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala obema za odgovore in pomoč, vendar zaenkrat še nebom izdelal zadevščine, saj nisem vešč programiranja, niti osnov...šolsku učni načrt je u k*** u tretjem letniku pa nič neznaš Smile

LP Rok
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanašati se na to, da te bodo v šoli naučili vseh veščin v elektroniki, je neumno. Če sam ne boš kaj na tem naredil, ne boš nikoli obvladal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
V Elektor Januar/2009 je bila objavljena 5x5x5 kocka. Prilagam pa tudi link iz katerega si lahko dobiš vso potrebno dokumentacijo za samogradnjo. Ploščica je obojestranska. Zato mogoče malo zahtevna za izdelavo.

Ko smo že pri kocki iz Elektorja. Bi bil kdo zainteresiran to izdelati ?

LpA
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi se jo spravil naredit a kaj ko tudi sam nisem vešč izdelave dvostranske ploščice za eno stranske ni problem. Dvostranskih pa še nisem nikoli delal Smile . Material pa nebi smel bit problem. Sem pa na Elektor - jevi strani videl da so imeli razprodajo stare zaloge in je bila ta kocka v kit kompletu a na žalost je že razprodana.
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj vem, kar se šole tiče sem vedno dobil le neke "smernice" največ sem samostojno pogruntal in se naučil v delavnici. No počas se daleč pride Smile

LP
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
Jaz bi se jo spravil naredit a kaj ko tudi sam nisem vešč izdelave dvostranske ploščice za eno stranske ni problem. Dvostranskih pa še nisem nikoli delal Smile . Material pa nebi smel bit problem. Sem pa na Elektor - jevi strani videl da so imeli razprodajo stare zaloge in je bila ta kocka v kit kompletu a na žalost je že razprodana.

V primeru zadostnega števila interesentov, bi dali ploščice izdelati. Ne vem pa, koliko bi jih morali naročiti, da bi bila cena recimo 10 € za ploščico.

Pri Elektorju jih prodajajo po 48 Eur, kar je malce "močno".
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
V primeru zadostnega števila interesentov, bi dali ploščice izdelati. Ne vem pa, koliko bi jih morali naročiti, da bi bila cena recimo 10 € za ploščico.

Pri Elektorju jih prodajajo po 48 Eur, kar je malce "močno".

To ponudbo pri Elektorju oz. eurocircuits.com sem tudi sam gledal pa se mi zdi res malo veliko. Varovanje avtorskih pravic vrjetno Smile .
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 29, 2011 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDice dobiš pri kitajcih za drobiž... nima smisla kupovat dragih kompletov.
ODER1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Avg 2010 13:54
Aktiv.: 0.31
Kraj: Slovenj gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 05, 2011 1:04 pm    Naslov sporočila:  led cube 5x5x5 Odgovori s citatom

jaz sem naredil tole prav s te strani in mi je vse delovalo tako kot moram

in sem zelo zadovolje z njimi in trenutno so v šoli kjer si jih obiskovalci lahko ogledajo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni