|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pukovnik Neznanec

Pridružen-a: Pet 28 Okt 2011 17:40 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 6:52 pm Naslov sporočila: FANUC motor + servo driver na EMC2 ili Mach3 |
|
|
Pozdrav iz Hrvatske !
Zanima me dali netko od forumaša ima iskustva kako spojiti fanuc motor i fanuc servo drive sa PC-om ,mach3 ili emc2
znam da ima komercijalnih PCi kartica ,ali mene zanima dali postoji neki open source projekt npr. sa atmega ili pic-om |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprije se izvinjavam zbog lošeg jezika ali mislim, da čemo se razumjeti...
Ako upotrebljavaš Fanuc motor i servo drive za njega, nije ti lako...jedanput smo izradili neku mašinu sa njime i trebali bi doplatiti mnogo para da nam napišu software za driver....pošto smo odlučili, da čemo ga napisati sami, imali smo dosta [cenzurirano] oko svega, i nikad nije radilo kako bi htjeli tako da ne priporučujem neke "homemade" izvedbe....
Šta bi ti napravio uopšte? Za što češ upotrebiti taj motor i driver? Kakva aplikacija? Nije li tajna? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.81 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|
FANUC je licenčni protokol.
Dobiti specifikacije protokola je praktično nemogoče. Razen za $$$$. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pukovnik Neznanec

|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala na odgovorima
@aljoš
nije nikakva tajna.htio bih napraviti 4-tu os za jednu glodalicu u firmi gdje radim
motiri i servo su od jedne rashodovane tokarilice koja je imala C-os i to je taman za 4-tu os,motor pužni reduktor...
@silvo22
upravljanje je bilo fanuc 6t
ljudi iz zajednice linuxcnc vec rade na tome:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinfo.pl?AVR
samo je jos u ranoj fazi.
evo u hrvatskoj ima za PCI kupiti kartica 2-6 osi i mislim da bi s njom se moglo upogoniti fanuc,samo je cijena paprena
http://www.cnc-project.com/
Nazadnje urejal/a pukovnik Ned Okt 30, 2011 5:32 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.81 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to krmilje je staro. Zadeva je še povsem analogna. Predvidevam da je imaš DC motorje kateri imajo tahogenerator in za pozicijo resolver?
Daj več podatkov. _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pukovnik Neznanec

|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da.imam dc motore.to je sve izvadeno iz jedne rashodovane tokarilice.Čudi me da nema neki opensorce projekt po uzoru na komercijalne motion kontrollere
[/img] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni