|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70644.75
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 2:13 pm Naslov sporočila: WindowsXP |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Office XP
To disable Error Reporting in Office XP (on any version of Windows), use the Registry script below. Double clicking on a .REG file runs Regedit and makes the changes in the file. The script disables Error Reporting for the current user only, and so must be run by each user of a system. (New users created after the script is run will have the changes made for them, and do not need to re-run the script.)
Registry Script UnWatsonXP.reg
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\10.0\Common]
"DWNeverUpload"=dword:00000001
"DWNoExternalURL"=dword:00000001
"DWNoFileCollection"=dword:00000001
"DWNoSecondLevelCollection"=dword:00000001
[HKEY_USERS\.Default\Software\Policies\Microsoft\Office\10.0\Common]
"DWNeverUpload"=dword:00000001
"DWNoExternalURL"=dword:00000001
"DWNoFileCollection"=dword:00000001
"DWNoSecondLevelCollection"=dword:00000001
Only administrators have access to the Registry. If you receive an error when trying to run this script, contact your administrator or local support group.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Desni klik na MyComputer, potem klikneš advanced in odspodaj imaš Error reporting. Klikneš in daš disable. That's all folks
LP GOrazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70644.75
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ni celo v tistem okencu neka kljukica za to? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poročila o napakah gredo tudi meni na živce, tako da sem kar takoj preizkusil gorazdov predlog, le malce sem se moral potruditi, ker imam slo pack, da sem našel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bljak pa slovenski windowsi.
Če ima še kdo težave z slovenskimi nastavitvami windowsa (odklop error reporta):
Klikniti je potrebno z desno tipko miši na Moj računalnik (ne sme biti shortcut).
Klikniti je potrebno na Lastnosti
Klikniti je potrebno na Dodatno
Klikniti je potrebno na Poročanje o napakah
Izbrati je potrebno Onemogoči poročanje o napakah.
Klikniti je potrebno V redu
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse lepo in prav samo napake se še vedno pojavljajo, kako pa te odpravit?
Pri meni večkrat, ko želim odpret *.avi datoteko z Bsplayer-jem zašteka eksplorer (windows okno) ali pa sam Bs Player. Včasih je celo dovolj, da samo kliknem na film s končnico avi. Potem se seveda pokaže poročilo, ki vsebuje tudi podatke. Zanima me ali je kdo razvozlal, kako razbrati iz tega poročila, kaj je šlo narobe, da se napaka odpravi v korenu. Saj praktično nič ne pomaga izklop sporočila, če pa še vedno "šteka". Ko sem sam popolnoma izključil sporočanje je bilo še slabše, win. je poplnoma zaštekal, pa je pomagal samo ctrl+shift+esc. Zato sem moral nazaj vklopit prikaz napake, vendar brez, da me sprašuje, če pošljem Microsoftu. Še enkrat vprašanje, kako odpravit napako v osnovi? _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je @borisz že dobil konkreten odgovor bi v zvezi XPjev imel tudi jaz eno vprašanje: Kje se v XPjih nastavi default fonte?
Zadnjih nekaj dni se mi po odpiranju nekaterih programov (npr. MPLAB ali WSCAD) v njih pojavijo Arial fonti namesto običajni Courier New fonti.
V MPLABu je to malo moteče, ker so TAB presledki precej manjši, huje pa je v programu WSCAD, ki se kar "obesi" in mi javlja sporočilo "The font is not available for the current output device".
V mapi C:\WINDOWS\FONTS so vsi fonti kot na drugem računalniku kjer vse deluje normalno ... se pravi so tudi instalirani v sistem.
Zanima me kaj bi bil lahko vzrok, ker nisem ničesar spreminjal (niti nastavitev grafike)? Kje bi torej lahko nastavil fonte, ki jih uporablja npr. MPLAB?
P.S. Na netu sem našel le nekaj nepreciznih odgovorv s katerimi si nisem mogel prav nič pomagati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavijo se pod Display Settings, do katerih lahko prides na vec nacinov (en je Display v Control Panelu). Klikni na Appearance | Advanced, tam pa na vsako individualno stvar, ki jo zelis anstaviti (npr. naslovno vrstico, meni, itd.). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
robertos, zgleda si namestil codec-e, ki se ne 'marajo'. Pogosta napaka ob hkratnem nalaganju več med seboj ne čisto kompatibilnih codec-ov!
Rešitev: odstrani vse codece (Control Panel>Add and Remove programs), potem pa na novo namesti samo tiste, ki jih potrebuješ oz. še bolje, da namestiš kakšen codec pack, v katerem so pravi codec-i že skupaj zbrani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za WSCAD ne vem, pri MPLAB-u pa lahko črke zamenjaš znotraj programa. Okna skrbijo samo za črke, ki so prikazana v naslovu okenc (drag-bar-u), ki se odprejo v MPLAB-u. Ostale lahko nastaviš kakor ti paše.
Sam ima tako nastavljene za pomožna orodja manjše črke, da so okenca lahko manjša, okno z kodo pa ima večje. Sam sem pa vse zamenjal z Tahomo, ker mi najbolj ustreza. Enostavno klikneš na okno katerega tip ali velikost črk misliš zamenjati (na besedilo) z desno tipko, izbereš Properties in v okencu nastaviš željeno.
Pri tebi bi bilo možno, da se je datoteka z privzetimi črkami poškodovala, ker praviš, da imata kar dva programa "enake" simptome. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Mar 31, 2006 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Nastavijo se pod Display Settings, do katerih lahko prides na vec nacinov (en je Display v Control Panelu). Klikni na Appearance | Advanced, tam pa na vsako individualno stvar, ki jo zelis anstaviti (npr. naslovno vrstico, meni, itd.). |
V meniju, ki si ga opisal, se nastavlja samo fonte na vrhu oken ... vse imam na default. Mislil sem, da je kje obstaja kakšen drug menu kjer se nastavi "sistemske fonte" ... npr. kakšen Language bar ipd.
Zadevo sem rešil s staro in preizkušeno metodo ... reinstal programa. Sedaj spet deluje BP!
Highlag je napisal/a: |
Za WSCAD ne vem, pri MPLAB-u pa lahko črke zamenjaš znotraj programa. Okna skrbijo samo za črke, ki so prikazana v naslovu okenc (drag-bar-u), ki se odprejo v MPLAB-u. Ostale lahko nastaviš kakor ti paše.
Sam ima tako nastavljene za pomožna orodja manjše črke, da so okenca lahko manjša, okno z kodo pa ima večje. Sam sem pa vse zamenjal z Tahomo, ker mi najbolj ustreza. Enostavno klikneš na okno katerega tip ali velikost črk misliš zamenjati (na besedilo) z desno tipko, izbereš Properties in v okencu nastaviš željeno.
Pri tebi bi bilo možno, da se je datoteka z privzetimi črkami poškodovala, ker praviš, da imata kar dva programa "enake" simptome. |
Jaz pa sem preiskal že vse zgornje "zavesne" menije MPLABa in nisem pomislil na desni-klik
Seveda deluje in tudi meni je Tahoma za ta namen najbolj všeč. Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni