|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Galus Član

Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 12:30 Prispevkov: 148 Aktiv.: 0.81 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 1:36 pm Naslov sporočila: Naročanje računalniških komponent iz tujine |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me kje v tujini, v mislih imam Nemčijo, Avstrijo, Italijo je najbolje kupiti računalniške komponente.
Namen imam postaviti domači strežnik in zdaj kupujem plato, samo za primerjavo cen prilagam
link od domače strani in tuje strani za isti izdelek...
http://www.digitalo.de/products/159304/Intel-D525mw-Mainboard-Atom-D525.html
http://www.mimovrste.com/artikel/2380083125/q=intel%20atom/maticna-plosca-intel-d525mw-d525-bulk
Razlika v ceni skoraj 20€ za isti izdelek!!!!
Polek tega kolikor sem gledal ti pri nemški strani računalnik do 30kg dostavijo že za 5€.
Ali mogoče kdo pozna še kakšno stran iz katere se splača naročat?
Kakšne so kaj vaše izskušnje pri naročanju iz tujine?
Tukaj trenutno nimam u mislih naročanja iz kakšne kitajske...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ponavadi pogledam tule: http://geizhals.at
Ravnokar sem narocil telefon, ki me bo prisel ceneje kot pri simobilu z dveletno vezavo. V bistvu sem zadnje stiri telefone kupil na tak nacin.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem naročal pri mylemon.at, cene so bile ene 20% nižje, kot pri nas (vključno s poštnino).
Paket je prišel po par dneh, pakiranje pa "protieksplozijsko"  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem naročil računalnik (cpu, ram, grafična, matična, napajalnik) tukaj: http://www.hoh.de/
za poštnino semizdi da sem plačal okol 30€, ampak pc je bil še vodno za enih 50€ čene več cenejši!!
dostava je bila pa nekje v 1 tednu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osterklin Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00 Prispevkov: 176 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Sem naročal pri mylemon.at, cene so bile ene 20% nižje, kot pri nas (vključno s poštnino).
Paket je prišel po par dneh, pakiranje pa "protieksplozijsko"  |
Ne vem kaj si kupoval, jaz bi kupil procesor pa je ista cena gor kot pri nas
mylemon.at
Pri nas
kot vidiš dejensko ni razlike s tem, da pri nas celo kje če kupiš nad določenim zneskom dostavijo brezplačno ali pa prevzameš če ti je blizu in povrhu še za reklamacije-garancijo ti je bližje,kot pa da pošiljaš ali pa hodiš v Avstrijo ali celo Nemčijo. Seveda moraš včasih malo pogledat kje je kaj ceneje, ker se včasih cene kar dosti razlikujejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70795.59
|
Objavljeno: Ned Okt 30, 2011 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Galus Član

|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Pred kakšnim tednom sem naročil nekaj artiklov iz trgovine
http://www.mylemon.at/
Dobil sem predračun in artikle še isti dan plačal.
Naročil sem samo artikle katere imajo na zalogi, se pravi zeleno obarvane...
To se pravi, da jih lahko že naslednji dan pošljejo naprej.
Vendar sem drugi dan po naročilu dobil mail, da imajo probleme z dobavo nekega diska, če lahko izberem katerega drugega...
Poslal sem jim sporočilo, da mi zadevo lahko pošljejo tudi brez diska lahko pa mi predlagajo kakšen podoben disk...
Dobim odgovor, da se opravičujejo in da mi disk lahko pošljejo...
Čez en dan zopet dobim sporočilo, da dobijo dele 1.11.2011 in da jih potem takoj pošljejo naprej.....
čeprav naj bi jih imeli že na zalogi...
Danes pa zopet dobim mail kjer piše, da hočjo še 50€ doplačila za disk...
Lahko pa tudi odstopim od pogodbe, čeprav sem jim že po prvem mailu napisu, da mi lahko pošljejo tudi brez diska...
Zdaj pa me zanima ali se da kaj storiti?
Ali kdo pozna kaj glede te zakonodaje, ker se mi zdi to totalen nateg....
Ali je bolje, da mi vrnejo denar...
So se pa diski podražili zaradi poplav na tajskem in se je zaradi tega ustavila
proizvodnja...
To se pravi, novih diskov trenutno ne delajo več se samo dražijo tisti katere imajo kupci na zalogi....
Še bolj pa me jezi, da je bilo samo zaradi te bedarije treba napisati okoli 6 mailov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri problemih z Nemci so posamezniki kar poklicali na policijsko postajo, ki je bila v "okolici" sedeža firme, po mailu pa razne dokumente o nakazilu.
Ponavadi jih je obisk kriminalistov streznil. Za Avstrijo pa nisem prepričan. Če ti daleč čez mejo se sam odpelji na policijo in oddaj prijavo za krajo ter prevaro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 0.99 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Z diski so v zadnjem tednu izredno hude težave zaradi poplav na Tajskem. Če primerjate cene diskov za cca. teden nazaj, v nekaterih trgovinah pa celo 2-3 dni, so te višje za od 30 do 40 evrov. 2 TB Caviar Green je bil par dni nazaj nekje severno od 65 evrov, sedaj je 95 evrov že poceni. Problemi so pri uvoznikih, ki so zaradi manjšanja zaloge in nedobavljivosti novih kosov zvišali že uvozne cene, da bi omejili prodajo, ker so jim ostali praktično samo diski, ki jih imajo v skladiščih, novih namreč ne dobivajo.
Te spremembe so se zgodile v roku dveh do treh dnevov, skratka izredno nenadno, tudi za trgovine.
S tem v mislih je moje mnenje tako. Krivda trgovine je, če ni ažurirala svojih podatkov dovolj hitro, oz. da so ti prodali disk po ceni, ki je nižja od nabavne cene, po kateri jim ga zdaj ponuja uvoznik. Ampak mej v mislih, da če ti ga oni prodajo po ceni, po kateri si ga plačal, delajo izgubo.
Ker si plačal po predračunu imaš seveda pravico zahtevati tržno inšpekcijo in cel špalir, ker so ti dolžni dobaviti po plačani ceni. Ampak, če lahko najdeš malo razumevanja za situacijo v kateri so se znašli vsi prodajalci diskov (tudi v Sloveniji - nenavsezadnje so na drugi strani linije tudi samo ljudje), ti bodo po moje hvaležni, če se boš zmenil, da doplačaš vsaj do njihove nabavne cene.
Vse je odvisno od odnosa trgovine. Če so bili do zdaj fer do tebe, si lahko mogoče tudi ti do njih. Če je pa odnos nekje v treh pisanih marjeticah, potem pa kar lepo primerni avstrijski organi. Če si plačal, so ti dolžni dobavit.
Na enem drugem forumu je pravkar podobna situacija z sestavi.si, kjer so se znašli v isti situaciji, ampak je trgovina poskušala uveljavljat svojo na izredno podel način, ki ne samo meji, ampak je direktno kraja (zaračunali dva diska, bilo plačano po predračunu, poslali enega, za drugega so zahtevali doplačilo). To je zrelo za vse mogoče prijave, ki so se tudi zgodile, pa se mogoče ne bi, če bi situacijo obrazložili na bolj človeški način.
Še članka, ki pojasnjujeta situacijo:
http://www.racunalniske-novice.com/novice/strojna-oprema/disk/novice-in-obvestila/bomo-kmalu-ostali-brez-trdih-diskov.html
http://www.tomshardware.com/news/seagate-wd-hard-disk-drive-thailand-flood,13802.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Galus Član

|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobro, to sem že sam napisal, da so problemi z dobavo...
Sem pa tudi napisal, da sem naročal blago katero so imeli na zalogi...
Kako se lahko cena blaga na zalogi spremeni razen tako, da trgovine vidijo zaslužek
in same vzdignejo cene.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
S tem "na zalogi" je pri 90% trgovin tako, da se zanašajo na zaloge pri uvoznikih. Pojdi npr v Enaa in poskusi kupiti artikel, za katerega na spletni strani piše "na zalogi". Pa ga nimajo! V roku enega dneva robo dobijo od uvoznika. In uvoznik jim robe seveda ne bo dal brez doplačila, če je šla cena gor.
Po mojem se je tu enako zgodilo. Vprašaš koliko hočejo za doplačilo pa je... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2011 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
V SLO velja, če piše na zalogi pomeni, da ga morajo imeti, če ne, pa tržna inšpekcija in ga bodo hitro imeli, kajti kazni za I-Netne trgovine niso majhne! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni