www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zvočno onesnaževanje (javni red in mir ponoči)
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojej!
Sedaj pa bom moral spremeniti podatek o svoji lokaciji na Butale.
Naši občinski svetniki so sprejeli odlok, da ponoči psi ne smejo lajati, petelini pred 6-to uro ne smejo peti. To se lahko dogodi samo v Butalah.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ojej!
Naši občinski svetniki so sprejeli odlok, da ponoči psi ne smejo lajati, petelini pred 6-to uro ne smejo peti. To se lahko dogodi samo v Butalah.

Meni se pa sploh ne zdi butalsko, ravno obratno! Sosed ima psa, ki cele noči bevska, laja in tuli, da moram 99% noči spati s čepi v ušesih...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Nekateri se obnašajo kot vsemogočni bogovi. Še v komunizmu ni nihče prepovedal laježa psov, kikirikanja petelinov,.. Kaj šele bo, če se jim bomo pustili, da nam nerazgledani samooklicani "bogovi" diktirajo nerazumne zakone, ki so proti zakonom narave in zdravi kmečki pameti.

Prihaja veseli Martin, upam, da ga nam "bogovi"zakonsko ne prepovejo.
Na zdravje,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.35
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ojej!
Nisem siguren , da so v butalah tako butasti d'oh!
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem moral v prejšnjem stanovanju marsikatero noč prespati s čepki v ušesih.
Verjemite, da to ni prijetno.
Bolje da lastniki utišajo psa pod črko zakona kot pa da bi mu jaz nosil strup v klobasi... Think
Pes navsezadnje ni nič kriv - le lastniki so butasti.

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ne rečem, v mestu je drugače, na podeželju pa krave mukajo, konji hrzajo, koze meketajo, hlev smrdi, zvon cerkvenega zvonika zvoni, prašiči krulijo. Brez vsega tega pač ni klobas. Če sem prišel živet na podeželje, vse to vzamem v račun.
Ima pa podeželje tudi lepe stvari, zaradi katerih sem prišel sem: bližina gozda in polj, vonj sveže pokošene trave, čist zrak, in pretežno je tudi mir. Jutranja pesem petelina pa mi je dejansko pesem.
Komur ni do tega, pač naj ne hodi živet na podeželje. Mesto ima tudi svoje kvalitete.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaprite okna pa zakon ne bo potreben Exclamation Brick wall .
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam povsem drugačne probleme. En velepametni mestni se je v naši vasi odločil postaviti nekakšne bazene z vodo. Stvar naj bi lepo izgledala. So pa betonska korita pobarvana z modro barvo za bazene.
No do tu nimam nič proti. Problem začne spomladi, ko iz teh bazenov poletijo jate komarjev.

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Saj ne rečem, v mestu je drugače, na podeželju pa krave mukajo, konji hrzajo, koze meketajo, hlev smrdi, zvon cerkvenega zvonika zvoni, prašiči krulijo. Brez vsega tega pač ni klobas. Če sem prišel živet na podeželje, vse to vzamem v račun.
Ima pa podeželje tudi lepe stvari, zaradi katerih sem prišel sem: bližina gozda in polj, vonj sveže pokošene trave, čist zrak, in pretežno je tudi mir. Jutranja pesem petelina pa mi je dejansko pesem.
Komur ni do tega, pač naj ne hodi živet na podeželje. Mesto ima tudi svoje kvalitete.

2 dni nazaj je vaški zvonik 30min brez prekinitve nabijal!!!! In to z vsemi zvonovi. Ali mogoče kdo ve, kam se lahko človek pritoži? Ali bo treba RPG uporabiti?

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70618.17

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Problem začne spomladi, ko iz teh bazenov poletijo jate komarjev.

A pozimi ne izpraznijo? Ne zmrzne?
Klor nalij notri. Par litrov Smile

RUros,
če si podnajemnik in so stara okna, skozi katera se vse sliši, težko kaj narediš.
Ali v poletni sopari spati ob zaprtih oknih... Eh?

Motenje javnega reda in miru se kontrolira tudi z "decibel-metrom", ki mu je vseeno ali je motorka, glasba ali lajež.

vilko,
življenje na deželi ima svoj čar, res je.
Tukaj je govora o nočnem miru, saj tudi Janez in Lojz se morata naspati.
Petelinje petje načeloma ne moti, kajti začne se itak šele ob svitu.
Načeloma gre tu zgolj za to, da se ukroti tiste, ki nimajo manir do sočloveka...

RGorazd je napisal/a:
2 dni nazaj je vaški zvonik 30min brez prekinitve nabijal!!!! In to z vsemi zvonovi.

Za tak primer pridejo prav ključi od zunanje elekto omarice da jim izpuliš pancerke Evil or Very Mad
Pancerke lahko potem na hitro skuriš z manjšim avtomobilskim akumulatorjem in jih daš nazaj. Nobeden nič videl Whistle

Jaz že vem zakaj vedno iščem stanovanje čim dalj od zvonikov...

Nazadnje urejal/a aly Pet Nov 04, 2011 11:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Tudi jaz sem moral v prejšnjem stanovanju marsikatero noč prespati s čepki v ušesih.
Verjemite, da to ni prijetno.
Bolje da lastniki utišajo psa pod črko zakona kot pa da bi mu jaz nosil strup v klobasi... Think
Pes navsezadnje ni nič kriv - le lastniki so butasti.

Zakaj pa je lastnik butasti, če pes laja?

Tistega, ki se je spomnil za ta odlok pa bi dal v samico. Kako boš utišal psa ponoči? Ga zaprl v en tesen prostor kjer se ga ne bo slišalo?

Psa nimam ampak me ne motijo sosednji, če ponoči lajajo. Pes pač laja, ker po naravi laja iz marsikaterega razloga. Zdaj pa jih bomo še trpinčili podkrepljeni z zakonom?

Mogoče ta svetnik vidi samo denar za občino. Npr., da je veliko psov in si že računa koliko bi lahko bilo prijav zaradi "jeznih" sosedov in kazenskih sankcij.

Apelira me na kakršnokoli neumno zamisel, npr. da bi izdal odlok o prepovedi mravlj na zelenici. Kdor jih ima bo kazensko odgovarjal.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je pes socializiran in normalno vzgojen, potem se ne dere tja v tri krasne.
Če gre kdo nepoznan mimo, ga nadere in konec. To sploh ni problem.
Imaš pa take, ki po par ur skupaj nabijajo, vsako noč posebej. To je hujše kot če imaš hišo blizu železnice. Sem oboje že preizkusil...

Če je lastnik psa kultiviran, ga da na drugo stran dvorišča ali v hišo, pa se ne bo več drl. Obstajajo tudi normalne vzgojne metode, kako psa prepričati, da ne laja. Ni težko, samo malo ukvarjati se je treba z njim.

Ponavadi je problem pri takih, ki psa dajo na metersko ketno ali v 2 kvadrata veliko kletko in tako prebživi svojih 10 do 15 turobnih let. Tak pes se ponavadi nekontrolirano dere. Bi bilo treba lastnika tja priklenit za en čas Evil or Very Mad

Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam težave s psi, ki se ponoči znašajo nad kdo ve kom, pa sem se jih nekako navadil. Tudi lastnice enega od njih, ki ob svitu vsak dan na ves glas kliče mačke na zajtrk, sem se nekako navadil. In mularije, ki v okrilju teme, po ulici preizkuša glasnost avdio opreme in zgornjega limita vrtljajev motoja avtomobilov prav tako.
Nikakor pa mi ne uspe ignorirati zvonjenja zvonov na bližnji cerkvi.
Res bi bilo potrebno postoriti nekaj v tej smeri.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja s psmi je tako. lajajo. Tulijo v luno. Včasih! Ne vsi. Imam psičko in ne vem da obstaja, razen: POZOR NEKDO NEPOZNAN NA DVORIŠČU! Torej neke sorte živ alarm.
Petelini me zbujajo ob 5h zjutraj. Pa lahko zaspim nazaj. Ko pa začnejo zvonovi nabijat 15 minut skupaj. d'oh! . Ravno zaspim pa spet!
nekdo je omenil RPG, ja bo treba! Vrzi petardo pa boš kriminalec, ropotaj z zvonovi pa... ? To je vendar glasba! Če želiš ali ne! Pač posiljevanje RKC. Vseh državljanov.
Da se vidi kdo je glavni.

Ko so že volitve pred vrati. Volite Janšo! Cerkveni davek garantirano! VSEM, tudi neverujočim!

Pa v vednost! Jankočiva pa sigurno ne bom obkrožil.

Ups. sem v politiko zašel.

Od psov in petelinov preko zvonov do Jankočiva. Brick wall .

Pa me zastopite če kdo more.
Še sam sebe ne.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni