Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojan.u Član

Pridružen-a: Sre 30 Dec 2009 18:08 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 2:02 pm Naslov sporočila: DVD-R -ji prazni v bistvu pa so polni |
|
|
Imam težavo in sicer mi 2 DVD-ja (DVD-R) ne prebere vsebine, kaže pa da sta polna. Pred časom sta bila OK. Sta brez risov in poškodb??? Poizkusil sem v več pc-jih in zadeva je enaka.
Any idea??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na čem si pa pred časom gledal ta dva DVD-ja ?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: Re: DVD-R -ji prazni v bistvu pa so polni |
|
|
bojan.u je napisal/a: |
Imam težavo in sicer mi 2 DVD-ja (DVD-R) ne prebere vsebine, kaže pa da sta polna. Pred časom sta bila OK. Sta brez risov in poškodb??? Poizkusil sem v več pc-jih in zadeva je enaka.
Any idea??? |
Na " pašniku " so najdi program IsoBuster in skopiraj dol vse , kar se bo dalo .....
glede napaka pa toliko: slaba kvaliteta DVD-jev in prehitro snemanje le-teh .... in potem čez par let niso več čitljivi ... ( ob predpostavki da ti DVD enota dobro dela ... )
pišem iz izkušenj .. ker tudi sam sem delal enako in sedaj pač rešujem, kar se rešiti da
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.79 Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prenosnik HP, DVD ali CD iz Hoferja, peče hitro ko hudič a ko konča napiše, da je še vedno prazen disk. Računalnik sem že hotel nesti na servis, ko sem imel nakup v BigBang (vnovčitev bona) pa si rečem za tistih par € bom probal še en komplet TDK. Zadeva snema in dela tako kot se spodobi. Očitno tile ceneni niso vredni nič, škoda časa in denarja.
Poskusi z drugo firmo morda bo enak rezultat kot pri meni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti so v Big Bang prodajali prazne DVD ploščke z napisom "nova" in so bili katastrofalne kvalitete, danes so skoraj vsi nečitljivi. Bistveno bolje se obnesejo eni DVD brez potiska, kupljeni tudi pred leti v Merkurju, pakirani tortica 100 kosov.
Sedaj kupujem samo še Verbatim DVD+R, čeprav zelo malo pečem, arhiv je bolj zanesljiv na HDD, tako da raje kupujem USB HDD  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 987 Aktiv.: 4.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ploščki rjavijo (tanka odbojna kovinska plast oksidira in razpade).
Plošček postane prozoren in ne odbija več žarka.
Na Wikipediji je lepo razloženo, samo se ne spomnem več angleškega izraza.
Popravil sem CD v Plošček
Nazadnje urejal/a twom Pet Dec 07, 2012 7:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 7:24 am Naslov sporočila: |
|
|
CD-R ima "aktivno" plast izpostavljeno, na površini.
DVD+/-R pa zaščiteno, v notranjosti.
Ne zavajat zaradi površnega branja in pisat samo da nekaj napišeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 987 Aktiv.: 4.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
CD-R ima "aktivno" plast izpostavljeno, na površini. |
Od kje ti pa to. Plast je res na zgornji strani ampak vseeno zaščitena (vir: wikipedia, google).
DVD+/-R pa zaščiteno, v notranjosti. |
Zaščita je slaba (predvsem s strani), pa tudi pri materijalih seveda izdelovalci šparajo.
Sem malo nahitro in podomače napisal, tako da sem v prispevku popravil CD v plošček (tako DVD kot CD).
Tukaj še link: Disc rot@wikipedia.Velja tako za CDje kot za DVDje.
Ne zavajat zaradi površnega branja in pisat samo da nekaj napišeš. |
Si pa najdu tapravga (396 prispevkov od leta 2003). Morda pa to velja zate?
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsako besedo je treba secirat, ja. Picajzl.
Popraskaj CD-R po zgornji strani, boš videl kako "zaščitena" je plast napram DVDju.
Da se pa pri materialih špara se pa strinjam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
A jih bo treba začeti lakirat, da bojo sploh kaj zdržali? S čim najbolj primernim? Recimo presnemovalni CDji od Emtec-a in pa navadni Nova so mi res en šrot od šrota. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekoč (v času, ko je 4x pekač bil prestiž) eni najboljših CD-R (tudi za audio) Mitsui so pa po nekaj letih dobili luknje. Po letu-dveh so bili najboljši, po 4÷5 pa že popolnoma neberljivi.
Pa bodi pameten na dolgi rok.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
DVD v dvd predvajalniku dela možno je videti posnetke, ko ga vstavim v računalnik pa windows pravi da je prazen.
Je pa zapečen s snemalnikom. Ali obstoja kak način da preberem datoteke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drug DVD pogon v računalniku si probal?
Pred leti so bili recimo NEC-i znani po tem, da niso znali prebrat sami za sabo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekoč (v času, ko je 4x pekač bil prestiž) eni najboljših CD-R (tudi za audio) Mitsui so pa po nekaj letih dobili luknje. Po letu-dveh so bili najboljši, po 4÷5 pa že popolnoma neberljivi.
Pa bodi pameten na dolgi rok.... |
Če so na soncu...
Lahko ti pokažem/predvajam mitsui cd-je stare več kot 10 let in delujejo brezhibno. še vedno pakirani v škatlah v kovčku... Posneti so bili na TEACu 6x SCSI, takrat vreden celo premoženje.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni sonce. Morda malce povečana vlažnost, oz. bolje rečeno kondenz, ko hladnega primeš v roke. Pa morda nisem čisto jasno napisal, niso vsi fuč, večina jih je tudi še dandanes ok, pa so hranjeni praktično skupaj in tudi uporabljani/prekladani po rokah približno enako. Posneti pa na HP 4x IDE, cenovno na 2/3 SCSIja oz. če se ne motim je bilo to takrat cenovno ene 5 2x IDE Mitsumijev. Pa itak nima snemalnik veze, če se odbojni sloj fizično razpade. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|