www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kombiniran hladilnik Hoover zmrzuje (iščem mojstra iz MB)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brrr
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 10 Nov 2011 14:39
Aktiv.: 0.02
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 2:58 pm    Naslov sporočila: icon_shocked Kombiniran hladilnik Hoover zmrzuje (iščem mojstra iz MB) Odgovori s citatom

A mi lahko kdo namigne, kaj bi bilo narobe, če kombiniran hladilnik Hoover HVNP, star 3 leta, zmrzuje?

V zadnje pol leta sem 2x pozabil zapreti zmrzovalnik, tako da se je vse na pol odmrznilo in namesto, da bi se zmrzovalnik lepo očistil, sem ga kar nazaj zaprl, da so se živila zamrznila. Pred 3 tedni se je začel v hladilniku najprej nabirati led, pred 2 tednoma pa je začel zmrzovati tudi hladilnik. Pred 1 tednom sem hladilnik in zmrzovalnik v celoti končno odtalil, ga očistil in prižgal, a hladilnik še vedno zmrzuje.

Po kmečki logiki mislim, da je crknil termostat ali pa ni dovolj plina. Problem pa je, da jaz ne znam ugotoviti kaj od navedenga je šlo adijo. Sem klical neke mojstre, ki so rekli, da bodo kupili termostat ampak ne bom plačeval termostata, če je mogoče premalo plina v hladilniku ali obratno... Shame on you

Če obstaja kakšen domači mojster iz MB bom z veseljem pokazal kaj je narobe in plačal popravilo, samo ne me nategnit! Pošljete mi lahko mail na
joker_7a(AFNA)yahoo.com

lp,sašo

Nazadnje urejal/a brrr Čet Nov 10, 2011 3:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši kraj bivanja še v profil.

Možnosti je še poškodovano tesnilo na vratih oz. nek drug razlog, da vrata ne tesnijo.

In še vprašanji:

- ali kompresor hladilnika dela ves čas ali se občasno ustavlja?
- kolikšna je temperatura v hladilniku?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brrr
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpisan kraj bivanja, thx za info Azrael.

glede tvojih vprašanj; kompresor se občasno ustavi, a le za kratek čas (vsaj tako se mi zdi), ker nisem sploh več pozoren.

Res pa je, da je bil kompresor (ali pač nek del od inštalacije) od prvega dne nakupa pa vse dokler ni začel hladilnik zmrzovati precej glasen (kot da bi nekdo mačko zaprl v hladilnik in bi počasi cvilila). V hladilniku je občasno tudi pokalo, kar sem posnel in posnetke poslal uvozniku kaj kmalu po nakupu, nakar je prišel serviser 2x gledat hladilnik in ni odkril napake, zato sem enostavno obupal nad mojstri, hladilnikom in blagovno znamko - Hoover nikoli več ne bo stal v mojem stanovanju.

Glede temperature; elektroniko sem nastavljal od 1 pa do 7 (priporočljivo je 5), a je kljub tem voda, ki sem jo postavil v hladilnik v kozarcu, zmrznila, zato predvidevam, da je temp. nekaj malega pod 0 stop.c. Zamrznile so mi tudi kumarice v kisu, če kaj pomaga d'oh!
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugega ne more bit kot termostat. Če bi bilo premalo plina bi hladilnik ne hladil dovolj!

Termostat ni nevemkakšen strošek. Zamenjati ga je pa malo bolj komplicirano. Lahko pa tudi, da je samo tipalo odstopilo od uparjalnika, pa imaš "šmorn". Sicer nisem serviser za hladilnike, samo razmišljam.

Pa po izkušnjah na enem vzorcu jaz ne bi sodil. Če od 100 enakih odpove 10 je to "pofl, klump ...." . Če pa od 1000 odpove 1 in si ravno ti tisti "srečnež"?

Pa nimam nič s to firmo! Jo ne poznam in ne zagovarjam.

Upam in želim, da s čim manj € usposobiš hladilnik. Pray

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kak higrometer (merilnik relativne vlažnosti, lahko tudi mehanski), ga postavi poleg hladilnika in napiši rezultat meritve.

Ko odpreš vrata, pride v hladilnik zrak iz prostora. Če je zrak preveč vlažen, se vlaga na najhladnejših mestih kondenzira, ali celo zamrzne. Če je termostat ravno pod ledom, ne bo prav deloval.

Hladilnik se precej čudno obnaša tudi če tista črna rešetka zadaj ni povsem čista in dovolj zračena. Najbolje je, če lahko hladen zrak pride spodaj pod hladilnikom, nato pa se čim bolj neovirano na reštki segreje in dviga v prostor.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se strinjam z Bojanom. Verjetno je termostat. Probaj ga prestavit na 1. ČE imaš kakšen termometer ga daj v hladilnik.
Mi imamo matrixa. Ko je bil noiv, je bil na 3, zdaj je že na 1 in je kar precej hladen.

Bolj je hladen, manj vlage je noter in, ko odpreš vrata, kar posesa vlago vanj. Spet hladno in vlaga nastane led.

Pravtako se mora kompresor veš ugašati oz. manj leteti, če prestaviš na 1.

Poročaj.

LP

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar poka v kompresorju je hladivo, ki se uparja v motorju, namesto da bi se v hladilniku - verjetno zaradi prenizke temperature.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termostat je zablokiral.
Pokliči mojstra in naj ti zmontira nov termostat.
Sam očitno nimaš znanja za tak poseg.

brrr
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobro jutro,

najprej hvala vsem za informacije. nimam termometra, še manj higrometra, ki bi kazal pod 0stop.c., sem pa dal včeraj zvečer v prazen hladilnik kozared z 2 dcl vode in je zamrznila v roku 1,5h.

kompresor non stop deluje, ne glede na stopnjo hlajenja, hladilnik pa je je postavljen na mesto in na način, da je z vseh strani (razen leve, ki stoji ob kuhinjskem predalu) dovolj zračnosti.

bom poiskal mojstra po spletu, pa da vidim koliko me bo opalil...mimogrede, menjava zimskih gum (65/15) v mb variira med 20 in 42 EUR za isto storitev. Vem, da to nima veze s hladilnikom, upam pa, da ni takšnih razlik še med hladilnimi mojstri.
Nazaj na vrh
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obnavljam staro temo Rolling Eyes

Kombiniran hladilnik/zmrzovalnik, prav tako Hoover, model HNVP 3884 je premrzel. Že od novega je imel znake, kot jih je opisal OP (mijavkanje, pokanje,...), ki so v zadnjem času manj pogosti. Kompresor prav tako od novega deluje nenvadno veliko časa, a se vmes tudi izklopi.

Temperatura je nastavljena na stopnjo 7, kar naj bi pomenilo 7 stopinj (in v zamrzovalnem delu -16). Na zgornji polici je tako okrog 5, v spodnjem predalu pa 2 stopinji. Tam se tudi nabira malo ledu in zelenjava zmrzuje Evil or Very Mad .

Se soočam z okvaro termostata? Se da delovanje le-tega kakorkoli preveriti, oziroma je kaka druga realno možna napaka? Kako je zgodbo končal avtor teme?
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marsovček

Si prebral navodila za uporabo (prva stvar ki gre v smeti)?
Če ga imaš, kot praviš, na 7. Normalno, da bo veliko delovanja. Pa -20°C - - .
Pa upam, da temperature ne meriš "pri sosedu je pa na 5 pa je na otip bolj mrzlo"

Vklapljanje = poraba.
Zelo ampak res ZELO odvisno od zračenja.

Meni je skrinja porabila ~ 500 kWh letno, ko sem uredil zračenje (beri ventilator) je poraba padla na ~ 300 kWh. Z ventilatorjem vred!

Sicer pa je hladilnik ena najbol "gmajna" varianta.
Če ne deluje:
- kompresor v okvari .......... redko
- termostat (zapikan ali "plin pobegnil iz kapilare")
- ni plina v sistemu. Zelo redko.

Delati "doktorat" iz navadnega hladilnika? Imaš motor in stikalo. Pray
A ja pa še ~230 V.

Mislim. Atomska znanost d'oh!

botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pa kolegu hladilnik (ne vem znamke) zmrzoval, ker je vzel proč poličko med uparjalnikom in hlajenim prostorom. Zgornji del kjer je zamrzovalnik je deloval uredu spodaj, kjer naj bi bila temperatura 4 stopinje pa je občasno tudi vse skupaj zamrznilo.

Trik je bil v polički, ki je bila med uparjalnikom in hlajenim prostorom.

P.s.
Šlo pa je za kombiniran hladilnik, v isti komori zamrzovalnik in hladilnik.

marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Marsovček

Si prebral navodila za uporabo (prva stvar ki gre v smeti)?
Če ga imaš, kot praviš, na 7. Normalno, da bo veliko delovanja. Pa -20°C - - .
Pa upam, da temperature ne meriš "pri sosedu je pa na 5 pa je na otip bolj mrzlo"

Vklapljanje = poraba.
Zelo ampak res ZELO odvisno od zračenja.

Meni je skrinja porabila ~ 500 kWh letno, ko sem uredil zračenje (beri ventilator) je poraba padla na ~ 300 kWh. Z ventilatorjem vred!

Sicer pa je hladilnik ena najbol "gmajna" varianta.
Če ne deluje:
- kompresor v okvari .......... redko
- termostat (zapikan ali "plin pobegnil iz kapilare")
- ni plina v sistemu. Zelo redko.

Delati "doktorat" iz navadnega hladilnika? Imaš motor in stikalo. Pray
A ja pa še ~230 V.

Mislim. Atomska znanost d'oh!

Če bi v navodilih pisalo kaj relevantnega, potem ne bi tukaj spraševal (mimogrede, hladilnik je star 6 let in je dosedaj normalno hladil). Stopnje so pri tem hladilniku drugačne kot pri večini in so dejansko stopinje. Hladilnik se nastavlja od 1 do 7, zamrzovalnik od -22 do -16. Notranja temperatura je izmerjena s termometrom, pri sosedu pa nisem preverjal, ker ima drugačen hladilnik Razz .

Drug teden nameravam poklicati serviserja, ker je včeraj hladilnik za nekaj časa prenehal delovati, se segrel do 15° in nato v 9 urah neprestanega delovanja ohladil do 8°.
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

botsub je napisal/a:
Je pa kolegu hladilnik (ne vem znamke) zmrzoval, ker je vzel proč poličko med uparjalnikom in hlajenim prostorom. Zgornji del kjer je zamrzovalnik je deloval uredu spodaj, kjer naj bi bila temperatura 4 stopinje pa je občasno tudi vse skupaj zamrznilo.
Trik je bil v polički, ki je bila med uparjalnikom in hlajenim prostorom.
P.s.
Šlo pa je za kombiniran hladilnik, v isti komori zamrzovalnik in hladilnik.

?? ne razumem, oprosti, če se pri volji pojasni polička-uparjanik-zmrzovalnik, da bom razumel.
Nekaj podobnega se dogaja pri meni, v področju za svežo zelenjavo, 2 predal spodaj, tam naj bi bilo par stopinj v plusu(tako je bilo do letos), sedaj pa tam vse zamrzne.
Hvala za potrpljenje.

Lp

bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2014 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pa hladilnik v potrebuje 9 ur, da shladi za 7 stopinj je pa nekaj resno narobe.
Mislim, da bo popravilo predrago. Verjetno nekje pušča plin. Manjša verjetnost je, da je v okvari sam kompresor, ne motor, sam mehanski del. Oboje bo drago. Pa. če pušča plin, da ne bi nasedel. Samo dopolnjevanje plina brez da bi odpravil vzrok puščanja. Boš kmalu na istem.

Preden pa kličeš serviserja pa preglej in očisti mrežico zadaj. Predvidevam, da imaš hladilnik vgrajen. Imaš preskrbljeno zračenje - hlajenje. Da ni zaprt v kakšni omari?

Prijatelju so zaradi tega trije hladilniki odpovedali v manj kot 10. letih. Je bil bolj pameten kod jaz, ko sem mu svetoval ventilacijske odprtine v omari. No zdaj pri četrtem je pa mir, pa ventilacijo ima. Mu je serviser svetoval. Whistle

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni