www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kompresor (tlačno stikalo)
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Cube
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jul 2011 15:09
Aktiv.: 1.49

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 6:04 pm    Naslov sporočila:  Kompresor (tlačno stikalo) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam kompresor iz hladilnika, ki ga bi zvezal na 1kg jeklenko od Gorenca. Zdaj pa sem razmišljal, kako bi rešil problem s tlačnim stikalov oz. kam ga naj sploh dam. Če ga vežem direktno na cev, ki gre na regulator pritiska ne bo vredu, ker tam tlak ob porabi zraka najbolj niha. Bi bilo pametno prevrtati jeklenko in ga priviti vanjo? Ker ne bi polnil več kot na 6 bar bi po mojem bila to še najboljša rešitev.

Kaj pa vi mislite, kako naj naredim?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak kompresor ti itak ne bo zalavfal pod obremenitvijo.

Rabiš vsaj še en protipovratni ventil, ter elektroventil na sesalni strani, da ga zalavfaš pod tlakom.

Ali pa protipovratni ventil na izpušni strani in ventil za sprostitev pritiska

+ Filter prahu in podobne nesnage na sesalni strani, drugače bo čez čas ribnil

+ Lovilec olja če misliš barvati z njim
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

To ni res.
Dokaz je pri meni v delavnici.

LP

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

Filter prahu in podobne nesnage na sesalni strani, drugače bo čez čas ribnil

Lovilec olja če misliš barvati z njim
Ali je možno da je moj po tolikih letih zaribal, pa čeprav sem mu dodajal olje, namreč zelo je začel ropotati?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

Filter prahu in podobne nesnage na sesalni strani, drugače bo čez čas ribnil

Lovilec olja če misliš barvati z njim
Ali je možno da je moj po tolikih letih zaribal, pa čeprav sem mu dodajal olje, namreč zelo je začel ropotati?

Olja mu ni treba dodajati načeloma. Če ga je preveč je samo slabo, ker ga začne vleči v bat in olje se ne stiska.

Pa najbolje je kakšno hidravlično olje oz. kaj podobnega
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

To ni res.
Dokaz je pri meni v delavnici.

LP

Je kar res. Hladilniški kompresor se ne bo zalavfal pri kake 2 bara v izpuhu.

Narejen je tako da se zaganja pri 0-čni razliki tlakov med sesalno in izpušno stran

Za karkoli drugega ima premalo navora in, če se ne obrne ga bo pretokovna zaščita izklopila.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

Olja mu ni treba dodajati načeloma.

Če ga je preveč je samo slabo, ker ga začne vleči v bat in olje se ne stiska.

Torej moram kompresor zvrniti, da bo olje odteklo, ker ga je verjetno preveč in je zašel tudi v bat?
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nebi raje kupil enega 25l kompresorja. Škoda časa in denarja za ventile cevi reduktorje itd... Barvati pa itak ne boš mogel z njim razen kakšen airbrush. Samo membransko tlačno stikalo te pride kar nekaj, tako da se res ne izplača. Potem pa še varnostni ventili itd. Poleg tega pa tlačno stikalo ni tako enostavno priklopljeno na posodo kot ti misliš , ampak je z enim priključkom priklopljeno direktno potem pa je še ena vezava preko enega ventila.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Cube
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večino materiala sem že tako imel doma, tudi tlačno stikalo. Pa zdaj vidim, da je bolj zapleteno vse skupaj kot sem mislil. Rabim ga pa za airbrush. Se mi sploh splača? Neutral
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi na tvojem mestu kupil en 25l kompresorček, pa ga boš lahko uporabil še za kaj drugega. Tlačno grupo ima že vgrajeno, priporočljivo pa je, da dodaš še posodo za kondenz, ker je v originalu nimajo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

Olja mu ni treba dodajati načeloma.

Če ga je preveč je samo slabo, ker ga začne vleči v bat in olje se ne stiska.

Torej moram kompresor zvrniti, da bo olje odteklo, ker ga je verjetno preveč in je zašel tudi v bat?

Poglej koliko olja hoče imeti proizvajalec navedenega, kakih 250cm3 se mi zdi da je za te kompresorje notri, mogoče celo 450, ne vem točno

Toliko ga mora biti noter.

Za osnovo je dovolj samo da pokrije spodnja 2-3 cm, toliko da je tisti ležaj namočen.

Zlij ga kak deci ven in to je to.
Nazaj na vrh
Cube
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tak 24l kompresor že imam v garaži ampak bi ga potem moral vsakič vlačiti po stopnicah v delavnico ki je nekaj štukov višje. Kako Kako je pa potem narejen spodnji? Vidim, da sploh nimajo jeklenke.

Potem bi moral še narediti, da ko bi se vklopil kompresor bi se vklopil električni ventil (ga tudi že imam) in zrak iz jeklenke porinil za nekaj sekund nazaj v sesalno cev potem pa, ko bi se prvi ventil izklopil bi se vklopil še drugi ventil, ki bi omogočal črpanje zraka iz okolja. Upam, da ste razumeli

Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za airbrush sploh ne rabiš tlačnega stikala.

Zadeva ima ravno pravi pretok za take hece, če imaš pa prevelik tlak pa ga preprosto sprostiš v okolico.

Naredi si samo oljni separator, da ne boš imel olja med barvo in to je to.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še bolje (preprosteje) kot da sproščaš višek tlaka v okolico pa je preprosto reguliranje vskuuma na sesalni strani (zapiraš sesalno cev)
Nazaj na vrh
Cube
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 16, 2011 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa misliš glede tiste moje ideje? Koliko pa ima kaj pretoka ta stvarca? Ocenjujem na tam nekje 10-20 l/min.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni