www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

easyPIC
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
msmolnikar
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2005 12:36
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2005 5:37 pm    Naslov sporočila:  easyPIC Odgovori s citatom

ce kdo uporablja razvojno plosco easyPIC podjetja www.mikroelektronika.co.yu, ga prosim, da mi poslje elektricno shemo tega razvojnega sistema v PDF formatu, ki je prilozena na CDju

Hvala M[/scroll]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zrij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2005 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam EasyPic, vendar je bil CD žrtev selitve (pogrešan v akciji). Ostala mi je še papirna varianta in če ne boš drugje našel shem, ti jih bom poskeniral.

Zdravko
Nazaj na vrh
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Sam se odločam za nakup razvojne plate EasyPic3.
Zanima me ali jo je kdo kupil direktno prek interneta?
Ali je prišlo do kakih zapletov pri plačevanju?
Zanima me tudi ali je potrebno plačati kakšne davke, carino?

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 1.00
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HTE je njihov zastopnik v Sloveniji.

easypic3_schematic.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  easypic3_schematic.pdf
 Velikost datoteke:  79.51 KB
 Downloadano:  116 krat

trully1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 01, 2006 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Vem da je HTE zastopnik, vendar je cena za 4kSIT nižja če kupiš direktno (140$).
Zato me pa tudi zanima ali ti na to ceno pribijejo še kakšen davek, carino.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 1.00
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 01, 2006 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojma nimam glede direktnega naročila razvojne plošče, program sem pa kupil z nakazilom na njihovo banko v Beogradu in sem dobil program za odpravo limita 2k takoj naslednji dan.
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 04, 2006 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trully1 je napisal/a:
Zdravo

Vem da je HTE zastopnik, vendar je cena za 4kSIT nižja če kupiš direktno (140$).
Zato me pa tudi zanima ali ti na to ceno pribijejo še kakšen davek, carino.

LP Matjaž

Če kupiš direktno plačaš še carino in poštnino, kar pa vrjetno znese več kot 4k. Bilo bi se za pozanimat ....

Poleg tega, pa imaš potem tu koga za j**** držat, kar je v primeru direktnega naročila malček težje Rolling Eyes
Nazaj na vrh
lerosmile
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 11:15
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2006 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

easyPIC3 sem dobil v petek ,naročil pa sem jo v ponedeljek direkt na njihovi strani.Ne plačaš nobene carine ,samo plata+poštnina!!!!Plačal sem z VISO,plačaš pa lahko tudi prek banke(dobiš navodila).Stvar deluje super.Z podjetjem MIKROELEKTRONIKA sem res prijetno presenečen -pozitvno seveda. Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2006 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lerosmile je napisal/a:
easyPIC3 sem dobil v petek ,naročil pa sem jo v ponedeljek direkt na njihovi strani.Ne plačaš nobene carine ,samo plata+poštnina!!!!Plačal sem z VISO,plačaš pa lahko tudi prek banke(dobiš navodila).Stvar deluje super.Z podjetjem MIKROELEKTRONIKA sem res prijetno presenečen -pozitvno seveda. Very Happy Very Happy

Tudi jaz nameravam v kratkem naročiti EASYPIC3. Zraven bom verjetno naročil še grafični zaslonček in kakšno knjigo. Plačat pa mislim z nakazilom na račun.

Kaj kdo ve, kakšna je meja, da se še ne plača carine?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2006 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Carinska posta (Cesta v mestni log <nekaj malega>, Ljubljana) ve to zelo natancno, in predvsem azurno. Najdes jih v imeniku. Za DDV je meja ~$25, za carino ~$40.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trully1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2006 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Pred mesecem sem naročil EasyPIC3, plačal sem z kartico. Na prodajno ceno+poštnina so mi v Sloveniji (carina??) pribili še 20% davek (DDV). Tako sem skupaj plačal približno enako kot bi v Sloveniji.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
multicopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Feb 2007 23:26
Aktiv.: 0.19
Kraj: Ljubljana - okolica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 12:01 am    Naslov sporočila:  Nakup EasyPic4 + CF modul + serialEthernet + C prevajalnik Odgovori s citatom

Nameravam naročiti EasyPic4 in dodatna modula za CF in serial Ethernet neposredno od proizvajalca v Beogradu.

Ima kdo praktične izkušnje s temi moduli in z novo verzijo razvojne plošče ?
Kako se v praksi obnese njihov in-circuit debuger ?
Kako dober je njihov C prevajalnik ?
Obstaja še kakšna cenovno ugodnejša varianta zgoraj naštetemu?

Že vnaprej hvala za informacije.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2007 4:05 am    Naslov sporočila:  Re: Nakup EasyPic4 + CF modul + serialEthernet + C prevajaln Odgovori s citatom

multicopy je napisal/a:
Nameravam naročiti EasyPic4 in dodatna modula za CF in serial Ethernet neposredno od proizvajalca v Beogradu.

Ima kdo praktične izkušnje s temi moduli in z novo verzijo razvojne plošče ?
Kako se v praksi obnese njihov in-circuit debuger ?
Kako dober je njihov C prevajalnik ?
Obstaja še kakšna cenovno ugodnejša varianta zgoraj naštetemu?

Že vnaprej hvala za informacije.

Od tega lahko pokomentiram samo C prevajalnik. Meni se precej dopade. Enostaven za uporabo, mnogo knjižnic, dober help. Kar se tiče optimizacije kode, pa ni ravno med najboljšimi. Tako da odvisno kaj ti bolj ustreza. Najbolje da poskusiš demo.

Kar se tiče in-circuit debugerja pa si mogoče prebereš tudi na njihovem forumu:
Na začetku vem da so se nekateri pritoževali, vendar se je mikroelektronika trudila stvari dodelat. Kako zgleda sedaj pa ne vem.
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam omenjeno plato, na katerem mi je spustil dim greatz. Zanima me kako naj ga zamenjam ne da bi poškodoval plato. Z navadnim spajkalnikom nikakor ne morem stopini cin,morda ni dovolj močan. Morda kdo ve kako bi to rešil?

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej na spici segrej nekaj [novega] cina, da nastane kapljica, potem kapljico pritisni ob obstojec cin na tiskanini, pa se bo vse skupaj zacelo taliti.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni