Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 9:17 am Naslov sporočila: Je smiselno popravit avto. |
|
|
Včeraj mi je počilo in avto se naenkrat ni več premaknil. Šla je polosovina in z zelo veliko verjetnostjo tudi menjalnik, saj me je oče z težavo vlekel, kot da bi držal zavoro.
Avto je Citroen saxo 2001 letnik, dobim pa podobnega že za 1000€, menjalnik pa za 200 €. Sem pa gledal na internetu in sem kar nekaj oglasov zasledil, ki so ravno iskali menjalnik. Torej je še smiselno popravilo ali rajši pogledam za drugega.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.46 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
_________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko je počila polos je padla "dol okrog" in je blokiralo menjalnik in kolo saj so zglobi preveč pod kotom.
Oba odlomljena kosa provizorij zveži z žico v približno pravilen položaj (obesiš na vzmet,...) in poizkusiš, če teče lepše. Če nisi navajen "šraufanja" pa raje povprašaj lokalnega mehanika.
Za dele pa pokliči Avto odpad Bine, ki ima "vse" dele za Citroen - ni da ni
Samo po tvoji lokaciji sodeč je "malo" daleč
EDIT: odlomljeni del je bil nataknjen v menjalnik
Išči nov menjalnik in polosovino
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Odlomnjeni del je na polovico potisnilo iz menjalnika in zaradi tega bi naj menjalnik malo blokiral. Avto sem peljal na servis, tam so mi rekli da je velika verjetnost samo potrebno novo polosovino, vendar tega ne bodo vedeli dokler ne bo skupaj sestavljeno. Nova polosovina pa pride okrog 100€, tak da se mi ne splača rabljene gledati. Če pa je še šel menjalnik, pa se več nebom s tem avtom zafrkaval in bom rajši kupil novega.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da je os počila, navadno spusti zglob. Tukaj je moralo nekaj zablokirati, da jo je tako odlomilo, iz slike ni videti, da bi bila že prej nalomljena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Če boš menjal celotni menjalnik menjaj potem še sklopko oz. preveri koliko mesa še ima, v kolikor ima avto tam 200.000+ in se mislis z njim se lep cajt vozit
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menjaj polosovino in ugotovi kaj je z menjalnikom, sicer pa kot je meni znano MA menjalniki v avtih PSA koncerna odpovedujejo ker jim ležaji enostavno odpovejo oz. začenejo ružit, pri ceni rabljenega menjalnika in ceni delovne ure mehanika je zato enostavneje iskat drug rabljen menjalnik, da bi pa odpovedali kar tako in se znotraj polomili pa mi ni znano (imel sem drugo znamko avta z menjalnikom ki je bil v osnovi MA menjalnik od PSA).
*PSA: koncern Peugot-Citorën
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je drugače avto vredu in si ga dobro vzdrževal, se ti splača pobrskati za menjalnik in polosovino po odpadih (na spletu je nešteto tega).
Če je avto tudi drugače "zmahan" ga odpelji na odpad.
Vprašanje je bilo, ali se splača popraviti. Moje mnenje je, da ne.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avto je na servisu, kaj točno je narobe zvem v ponedeljek. Po besedah mehanika bi naj bila samo polosevina, menjalnik naj nebi nič vstran dobil.
Je mu pa res čudno bilo, ko je videl kak je počilo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri kakšnem manevru pa je počilo?
Je bila nenadna obremenitev oz. sunek s strani kolesa ali je med vožnjo zablokiral menjalnik?
Se pa tudi strinjam s tem, kar je napisal s55m.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Opravičilo za off topic...
Mogoče pa obremenitev ni bila med vožnjo...
_________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Počilo je ko sem v križišču speljal.
Sam imam avto komaj 4 leta, sam sem ga dobro vzdrževal, ne vem pa kak je prej bil vzdrževan. Sam imam celo shranjene vse račune od servisov in potrebnega materiala.
Moja odločitev je taka, da če je samo polosevina bo popravljen, če pa je še poleg potrebno popravit menjalnik, pa grem v nakup v nov nerabljen avto.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa je za pričakovati defekt prav na menjalniku, ali bolj verjetno na diferencialu? Sicer je vse integrirano skupaj v enem ohišju, ampak mogoče bi se dal dobiti samo diferencial, sploh če bi šlo za kakšne "limited slip" od tretjih proizvajalcev.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
ticla je napisal/a: |
Počilo je ko sem v križišču speljal.
Sam imam avto komaj 4 leta, sam sem ga dobro vzdrževal, ne vem pa kak je prej bil vzdrževan. Sam imam celo shranjene vse račune od servisov in potrebnega materiala.
Moja odločitev je taka, da če je samo polosevina bo popravljen, če pa je še poleg potrebno popravit menjalnik, pa grem v nakup v nov nerabljen avto. |
Ni nujno da bo ta ki ga boš kupil karkoli boljši
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.61
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
ticla je napisal/a: |
pa grem v nakup v nov nerabljen avto. |
Pyr0Beast je napisal/a: |
Ni nujno da bo ta ki ga boš kupil karkoli boljši |
Mislim da novim avtom ki so še v garanciji nebi smele kar tako pokati polosovine ??
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Nov 19, 2011 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Polosi sicer ne, lahko pa zato vse drugo. Saxo pa je še razmeroma precej enostaven mlinček za popravljat in tudi z manj stvarmi ki bi lahko šle narobe. Če se avtorju slučajno ne bo zluštalo kaj bolj luksuznejšega, seveda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|