www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Masina za tiskana vezja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan_milan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Mar 2010 14:23
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 1:04 pm    Naslov sporočila:  Masina za tiskana vezja Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

najbrz se Vam bo zdelo, da je vprasanje postavljeno dosti na siroko, kar tudi mogoce je ze zaradi tega ker sam tavam v temi glede tega, potrebujem nasvet, namig, link, proizvajalca, prodajalca [slovenščina je zame španska vas] karkoli kar bi mi koristilo, da dobim odgovor na moje vprasanje.

Rabim masino za tiskana vezja, ideja naj bi bila taka, da se vezje naredi brez jedkanja, prvo mi je na pamet padla CNC masina?, ali prav razmisljam?, ali obstajajo masine na trziscu, ki to delajo?, prvi pogoj je, da naprava ni velika videl sem na eni internetni strani (slovenski) masino ki je bila gromozansko velika (po moji laicni oceni 2x1,5m), vezja katere bi izdelovala pa nebi bila vecja od 20x20cm.

Vnaprej se zahvaljujem z kaksen koristen napotek

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči pod "LPKF", "Elektor pcb plotter" ...
Nazaj na vrh
milan_milan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obelix za takojsen odgovor, ki bo zgleda tudi pravi, nekaj takega sem imel v mislih.

lp
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeve so tudi hudo drage. Obstajajo še druge variante, ampak če potrebuješ hitro in kvalitetno, predvsem pa še natančno, je to to.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oglasi se pri nas (LPKF), lahko kadarkoli, pa ti pokažemo, kako naredi vezje, da se prepričaš na lastne oči....
Lahko mi pošlješ na ZS kdaj bi se oglasil, pa se dogovorima..Smile

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa stran od Elektorja. Tisti Elektorjev CNC za PCB dela belgijska firma Colinbus, s katero imam (pa ne samo jaz) zelo slabe izkušnje.
Z LPKFjem se pa kar pohvalijo, tudi z rabljenimi.

Nazadnje urejal/a Jaka57 Pon Nov 28, 2011 6:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan_milan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

koliko pa ta zadeva stane 1k, 2k vec??

lp
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa pick & place mašine in reflow peči (če hočeš da ti mašina naredi celo vezje - za serijsko izdelavo Twisted Evil )
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi dobiš v LPKF... Wink
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

milan_milan je napisal/a:
koliko pa ta zadeva stane 1k, 2k vec??

Glej Aljoša ti je ponudil pomoč. Zagrabi jo!

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nekaj manj kot 2k dobiš tistega Elektorjevega, ki ti ga Jaka57 odsvetuje.

Pri LPKF-u pa se začnejo nekje pri 5k.

Aljoš ima najbrž več informacij.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Za nekaj manj kot 2k dobiš tistega Elektorjevega, ki ti ga Jaka57 odsvetuje........

Ne drži vode!
Osnovna verzija t.i. PCB Prototyper-ja je 3500€ + 80€ (ptt). Opis kaj dobiš za ta denar najdeš tukaj. Toda kavelj ni v samem stroju ampak v programski opremi in v kontrolerju, ki ga, kot je to običajno pri tej firmi (Colinbus), ne podpira zaenkrat še noben programski paket za tiskana vezja. Seveda se da z nekaj telovadbe narediti ( export G import G........), vendar.......
Tisto, ki je koštalo manj kot 2k€ pa je t.i. Profiler ("srečni" lastnik sem sam). In zgodba okoli njega in predvsem zatikanje s samo firmo in njeno podporo, je pripomogla, da je odziv na PCB Prototyper "ogromen"!
Izkušnje nekega kupca s firmo Colinbus pa so lepo opisane tukaj.
Sam sem naredil napako, da nisem uporabil Googla in bi mi bila zadeva kristalno jasna, tako pa..., ah Profiler stoji v kotu in čaka...

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka Shame on you d'oh!
Ne smeš delat slabe reklame. Moral bi naredit dobro reklamo ta zo mašino im jo hitro prodat Laughing

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče imaš prav Laughing , vendar potem bova 100% nategnjena najmanj dva. No jaz sem že bil, drugi bo tisti, kateremu bi prodal in še kdo, ki bi bral reklamo o zelo "dobri" firmi Liar .
JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se zanimam za en tak stroj. Želja mi je da lahko uporabljam Altium Designer ter ne rabim preveč nekih akrobacij za izdelavo. Poleg tega pa bi rabil za izdelavo dvostranih vezij za klasične ter SMD elemente. Sem pa najbolj navdušen nad LPKF napravo, le da je problem cena(ne da ni vredno toliko, ampak kdaj se ti povrne vložek). Če bi pa kdo prodal rabljeno bi jo pa takoj kupil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni