|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ben Neznanec

Pridružen-a: Sre 29 Mar 2006 9:33 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 12:21 pm Naslov sporočila: digitalni satelitski sprejemnik SKYMASTER DX24 |
|
|
Zanima me, če se je že kdo igral pri digitalni satelitski anteni SKYMASTER DX24 z firmware-i, ki imajo možnost odkodiranja programov (tako kot digitalni satelitski sprejemnik KAON), ki potem preko daljinca vtipkaš kode za odklep kanala ali pa spet povoziš firmware, ki ima te kode že notri.
Če se je kdo že ukvarjal s tem, bi prosil, da mi ta firmware pošlje na mail max_pane@email.si, ali pa kako drugače svetuje oziroma pošlje link.
LP Ben |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ben Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2006 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj nima nihče nobene ideje, oziroma se s tem ne ukvarja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2006 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam se ne ukvarjam s tem, lahko ti pa povem, da nekje obstaja neka stran (sem žal pozabil njen naslov) kjer so stvari, ki te zanimajo. Malo tolažbe da ne boš mislil da zastonj Googlaš . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2006 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za to kar ti želiš sta najboljša Humax IRCI 5400 in Dreambox.
Firme, ki jih ti navajaš, pa so za ta namen (brez zamere) "preveč leve".
Tudi cena, ki je skoraj 10x manjša od Humaxa ali Dreamboxa, ti lahko o tem pove skoraj vse  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ben Neznanec

|
Objavljeno: Pet Apr 07, 2006 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Za to kar ti želiš sta najboljša Humax IRCI 5400 in Dreambox.
Firme, ki jih ti navajaš, pa so za ta namen (brez zamere) "preveč leve".
Tudi cena, ki je skoraj 10x manjša od Humaxa ali Dreamboxa, ti lahko o tem pove skoraj vse  |
Vem, cene so res višje, ampak KAON-a dobiš že za slabih 20.000 SIT pa se da na njem OGROMNO spreminjati, kar se tiče firmware-ov. Pri meni osebno se najbolj obnesejo "leve firme" naprav ( v primerjavi s kolegom, ki kupuje dražje naprave, pa ima cca. 50% več okvar le-teh), pa še škoda jih ni vreči stran. Drugače pa, kar pogledaš v notranjost elektronskih naprav je "MADE IN TAIVAN". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Apr 07, 2006 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je pač tvoje razmišljanje ... imaš vso pravico do tega.
Jaz razmišljam malo drugače ... npr. takole: na Yugotu se niso mogli pokvariti airbagi ali ABS zavore, ker jih pač ni imel ... npr. na Punto-tu ali Mercedesu, ki sta na žalost dražja, pa se to lahko dogaja ...
Ampak če želiš imeti avto z ABS in airbagi boš to moral plačat!
Glede napisa "MADE IN TAIWAN" pa tudi ni kaj debatirat. Ta napis se nahaja na čipih ure, ki jo zastonj dobiš v prašku in prav tako na čipih navigacijskega računalnika (in ostalih) v najnovejšem in najdražjem Mercedesu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ben Neznanec

|
Objavljeno: Pet Maj 05, 2006 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal:
Glede napisa "MADE IN TAIWAN" pa tudi ni kaj debatirat. Ta napis se nahaja na čipih ure, ki jo zastonj dobiš v prašku in prav tako na čipih navigacijskega računalnika (in ostalih) v najnovejšem in najdražjem Mercedesu.
In kaj nam to pove? Če kupiš drago napravo ( ki ima prav tako TAIWAN-sko vezje), si plačal samo znamko artikla.
No, samo v vednost, če kdo to bere. Sem ga "naložil z novim - češkim firmware-om" in lahko gledam marsikaj, kar je bilo prej kodirano.
Hvala za vse,
Ben |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni