www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

katere AA baterije za zunanjo bliskavico
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 8:49 pm    Naslov sporočila:  katere AA baterije za zunanjo bliskavico Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam zunanjo bliskavico canon speedlite 580exII za katero bi rad kupil polnilne AA baterije. Trenutno imam 4 kose GP 2700mAh vendar se mi pogosto dogaja, da med eno in drugo fotko ni dovolj casa, da bi se flash napolnil in je nadlezno cakati. To sem opazil, ko sem pred kratkim slikal na zurki. Kadar se odlocim za shot naredim zaporedno dve ali tri fotke iste kompozicije vendar se mi je dogajalo, da ze pri drugem prozenju bliskavica ni imela energije. Potem sem pocakal kakih 10 sekund vendar je to relativno dolgo, saj se ljudje navelicajo cakati, ce gre za kompozicijo v smilu 'slikaj nas pet'.

Zanima me ali imate kaksne izkusnje z baterijami za bliskavice, mogoce kaj priporocate oziroma na kaj naj se osredotocam pri odlocitvi kaksne baterije kupiti.

Hvala za nasvete,
Marko

Nazadnje urejal/a sundancer Čet Dec 15, 2011 12:10 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam Eneloop ali podobne "moderne" NiMh akumulatorje. Tudi sam jih uporabljam v bliskavici in še marsikje Wink.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NiMH GPjke imajo načeloma dovolj veliko tokovno sposobnost (kar nekaj amperov) po mojih izkušnjah.
Mogoče pa je problem v bliskavici in ne v baterijah?
Če daš iste baterije v kakšno boljšo bliskavico?

Poskusiš lahko pomeriti tok in napetost pri veliki obremenitvi (0,1 ohm upor na primer).

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@sundancer, poskusi s tem kompletom: http://www.ebay.com/itm/4-x-AA-2A-2800mWh-NiZn-1-6V-Rechargeable-Battery-Ultracell-AAA-Charger-Z2-EU-/250934019829?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6cd546f5

Nazadnje urejal/a kobranka Čet Dec 15, 2011 12:06 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hint:
Leta 2010 je po raziskavi med ameriškimi profesionalnimi fotografi >70% uporabljalo Sanyo Eneloop. Verjetno bo že kakšen razlog za to ... Smile

LP, g

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Hint:
Leta 2010 je po raziskavi med ameriškimi profesionalnimi fotografi >70% uporabljalo Sanyo Eneloop. Verjetno bo že kakšen razlog za to ... Smile

Se strinjam s tem, da so Eneloop baterije najboljše, vendar ima verjetno zelo malo oziroma skoraj nič profesionalnih fotoaparatov za napajanje klasične NiMH akumulatorje.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.54
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam v 580EX II neke akumulatorske Ni-MH baterije, ki so jih imeli v akciji v Lidlu. Se zelo dobro obnesejo, sploh pa za svoj denar. GP 2700 so največje sranje kar sem ga imel, saj so zelo hitro odpovedale. V nobenem primeru pa se ti flash ne sme polniti 10 sekund. S polnimi baterijami traja med bliski s polno močjo 4-5s, da se napolni. Če pa rabiš še krajše čase pa moraš kupiti zunanje napajanje za 580EX. To je držalo za 8 baterij in ima step-up na 300V. S tem in z baterijami v flashu pa potem prideš na slabi dve sekundi.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uparabljam Sanyo Eneloop in sem navdušen nad njimi. Priporočam Wink
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.96

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ule, uporabljaš orig. Eneloop (Sanyo) polnilec ali katerega drugega?
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 12:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja originalni. Imam naslednje:
Polnilec + 2000mAh Aku

2500mAh Aku

2000mAh uporabljam za bliskavico, 2500mAh pa za fotoaparat. Polnilec lepo dela, odklaplja eno po eno kadar so polne.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70813.22

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 2:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enelopke so zakon! Tudi, ko ti fleš nekaj časa počiva, so še vedno za akcijo Smile
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
vendar ima verjetno zelo malo oziroma skoraj nič profesionalnih fotoaparatov za napajanje klasične NiMH akumulatorje.

Tukaj se motiš! V fleših jih ima ogromno.

David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se en glas za Sanyo Eneloop. Jih uporabljam tudi jaz v flesu in me se niso pustile na cedilu. Smile

To je pa moja 777. objava na forumu. Dancing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je delal moj sodelavec, mogoče pomaga pri odločitvi:

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1739&z=1

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2111&z=1

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2156&z=1

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni