www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prehod iz 8051 na ARM?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2006 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ARMe ali 8051 ? Za slednje obstaja nekaj strani s primeri (oz. knjiznicami)m, npr. tale - primeri za LCD in I2C v C-ju so na dnu.

Sicer je fino uporabiti ze narejene stvari, a bos hitro naletel na omejitve, ki bi jih sicer sam lahko zaobsel. LCDje najbrz uporabljas samo enega tipa (z enim protokolom, a razlicnih dimenzij in dodatnih zmogljivosti), tako da bi delo vlozil enkrat in ga potem uporabljal dalje, I2C pa kar nekaj predstavnikov druzine 8051 izvaja v hardveru (in tako odpate pocasna SW implementacija), npr. LPC900, tako da niti ne potrebujes nobenih knjiznic zanj - svoje procedure za komunikacija lahko spravis v nekaj vrstic.

To je nekako tako kot sola - ce si samo zapomnis tisto, kar ti spredavajo, potem bom tudi hitro pozabil, predvsem pa nikoli ne bos razumel zakaj nekaj deluje tako kot pac deluje (meni se je recimo nehalo pri diferencialnih in diferencnih enacbah, resevanja katerih se zdaj ne razumem in mi je precej zal, da mi tega niso nikoli razlozili, ampak samo predstavili postopke za resevanje dolocenih primerov, ki sem jih seveda znal na pamet le za izpit in od takrat ze zdavnaj pozabil, bi mi pa to znanje obcasno prislo zelo prav). Programiranje takih malckov (8051) je dovolj enostavna zadeva, da jo zagotovo lahko vsak razume, le nekaj casa mora vloziti v to. Ker ocitno imas raziskovalno zilico (sicer ne bi razmisljal o menjavi orodja in/ali arhitekture ... Wink ), ti mocno priporocam, da teh par stvari ustvaris sam, ne pa da se zanasas na izdelke drugih (skupaj z vsemi njihovimi znanimi in neznanimi pomankljivostmi).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2006 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale link sem sicer enkrat že pripel na ta forum:
http://sdccokr.dl9sec.de/resources.htm
ima praktično skoraj vse kar rabiš.
Namenjen je sicer SDCC prevajalniku, toda modifikacije na Keil so minimalne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2006 9:23 am    Naslov sporočila:  Smo zašli, to ni več ARM. Odgovori s citatom

Smo zašli. To ne spada več v ARM in se opravičujem.
Zato sem odprl novo temo pod X51 mapo: težave začetnika z uVision8051 in prosim, da mi sledite tja in pomagate tam naprej.
Hvala

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni