|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Ned Apr 09, 2006 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ARMe ali 8051 ? Za slednje obstaja nekaj strani s primeri (oz. knjiznicami)m, npr. tale - primeri za LCD in I2C v C-ju so na dnu.
Sicer je fino uporabiti ze narejene stvari, a bos hitro naletel na omejitve, ki bi jih sicer sam lahko zaobsel. LCDje najbrz uporabljas samo enega tipa (z enim protokolom, a razlicnih dimenzij in dodatnih zmogljivosti), tako da bi delo vlozil enkrat in ga potem uporabljal dalje, I2C pa kar nekaj predstavnikov druzine 8051 izvaja v hardveru (in tako odpate pocasna SW implementacija), npr. LPC900, tako da niti ne potrebujes nobenih knjiznic zanj - svoje procedure za komunikacija lahko spravis v nekaj vrstic.
To je nekako tako kot sola - ce si samo zapomnis tisto, kar ti spredavajo, potem bom tudi hitro pozabil, predvsem pa nikoli ne bos razumel zakaj nekaj deluje tako kot pac deluje (meni se je recimo nehalo pri diferencialnih in diferencnih enacbah, resevanja katerih se zdaj ne razumem in mi je precej zal, da mi tega niso nikoli razlozili, ampak samo predstavili postopke za resevanje dolocenih primerov, ki sem jih seveda znal na pamet le za izpit in od takrat ze zdavnaj pozabil, bi mi pa to znanje obcasno prislo zelo prav). Programiranje takih malckov (8051) je dovolj enostavna zadeva, da jo zagotovo lahko vsak razume, le nekaj casa mora vloziti v to. Ker ocitno imas raziskovalno zilico (sicer ne bi razmisljal o menjavi orodja in/ali arhitekture ... ), ti mocno priporocam, da teh par stvari ustvaris sam, ne pa da se zanasas na izdelke drugih (skupaj z vsemi njihovimi znanimi in neznanimi pomankljivostmi). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Ned Apr 09, 2006 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale link sem sicer enkrat že pripel na ta forum:
http://sdccokr.dl9sec.de/resources.htm
ima praktično skoraj vse kar rabiš.
Namenjen je sicer SDCC prevajalniku, toda modifikacije na Keil so minimalne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3364 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Apr 10, 2006 9:23 am Naslov sporočila: Smo zašli, to ni več ARM. |
|
|
Smo zašli. To ne spada več v ARM in se opravičujem.
Zato sem odprl novo temo pod X51 mapo: težave začetnika z uVision8051 in prosim, da mi sledite tja in pomagate tam naprej.
Hvala _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni