|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 16, 2011 3:37 pm Naslov sporočila: Frekvenčniki LG |
|
|
Pozdravljeni,
potrebujem frekvenčnik z 1F priklopom za kontrolo 1,5kW motorja (za CNC). V oko so mi padli tile: http://www.goto.si/ic5.htm
Ima kdo izušnje z njimi? So zanesljivi? Do sedaj sem uporabljal le Hitachijeve s katerimi v prejšnji službi nismo imeli v parih letih delovanje 24/7 prav nobenih težav, vendar so, kolikor mi je znano, precj dražji od LS.
Še eno vprašanje: naj vzamem 1.5kW ali je boljše imet malo "rezerve" in vzet 2.2kW? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dingo Član

Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52 Prispevkov: 274 Aktiv.: 1.16 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pet Dec 16, 2011 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
2.2kW _________________ Vedno me kaj zanima.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Dec 16, 2011 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj še v PS Logatec za SKB serijo. (Emmerson). Jaz imam s temi frekvenčniki same pozitivne izkušnje. (imam eno negativno, vendar se je izkazalo, da je bila to šlamparija enega od sodelavcev, ker sem not našel za pest aluminjastih špen.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Dec 17, 2011 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas imamo tega in sicer 2,2kW verzijo za poganjanje cirkularja (ne vem, kako se pravilno napiše - krožna žaga?) s 3kW motorjem! Res, da ima pospeške nastavljene bolj na počasi ampak, ko se motor zažene, zadeva dela. Uporabljamo ga pa v kombinaciji "6kW enofazni agregat + frekvenčnik + žaga" naloženo na traktor in lahko delamo v gozdu
S par fintami v nastavitvah se da ta frekvenčnik tako dobro nastaviti, da v cca. 10 sekundah zažene 3kW motor z žago brez problema - seveda je med motorjem in žago še jermenski prenos. Tudi če se poleno zatakne, imamo preobremenitev nastavljeno tako visoko, da raje agregat počepne, kot pa da bi frekvenčnik izklopil. Agregat pa ima dobro regulacijo in ne spusti ven previsoke napetosti, ko obremenitev pade - brez tega bi frekvenčnik težko preživel.
Moje mnenje: za takšen denar več kot dovolj  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sob Dec 17, 2011 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam v uporabi enega od LG moči 0,75 kW in enega 0.4kW.
Nobenih problemov.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 17, 2011 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da ni težav z njimi. Hvala za mnenja in nasvete! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni