www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

OPOZORILO pri naročanju samplov/orodij iz Texas Instruments!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 5:51 pm    Naslov sporočila:  OPOZORILO pri naročanju samplov/orodij iz Texas Instruments! Odgovori s citatom

Odkar Fedex dostavlja pakete za Texas Instruments računajo za pakete nad 22€ poleg carine še 11€ za manipulativne stroške!?(*,). Kljub temu, da naj bi Texas kril stroške pošiljanja samplov, je potrebno kar nekaj iznajdljivost pri izpolnjevanju obrazcev, da pride do tega.

Tako, da je prišlo do točke, da če je razvojno orodje nad 22€, se ga bolj splača naročiti iz Farnella, kjer je mogoče kak € marže in to je to.

To pa pišem zato, ker mi je uporabnik foruma sporočil, da je dobil za izpolniti carinski nalog za Chronos uro v vrednosti 38€ na farnellu je pa 42€ +5€ poštnine ampak verjetno vsakdo od nas naroča iz farnella vsake toliko.

Upam, da sem preprečil, komu, da bi ga v prihodnosti FEDEX ovci nasankali.
p.s. Cene so zaokrožene ]

Cenik carinskega posredovanja in manipulacije blaga.pdf
 Opis:
FEDEX cenik stroškov

Download
 Ime datoteke:  Cenik carinskega posredovanja in manipulacije blaga.pdf
 Velikost datoteke:  830.77 KB
 Downloadano:  39 krat

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo! Tovrstne pritožbe sem zasledil že pred časom vendar mi pri dveh pošiljkah s Tajske (vsaka vredna kakih 400€) niso zaračunali ničesar drugega kot samo carino.
Obrazec za carinjenje sem dobil po mailu še preden je pošiljka prispela v Slovenijo.

Imamo kakšnega pravnika, ki bi rekel kakšno o plačevanju nenaročenih storitev/blaga? Velja tudi v tem primeru ta princip?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno je od tega ali gre preko carinske pošte ali pa preko špedicije.
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mi lahko kdo malo objasne to s Fedexom, namreč do sedaj mi je pakete zmeraj pripeljal poštar, brez kakšnih predhodnih izpolnjevanj obrazcev.
Nazaj na vrh
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2011 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O slovenskem Fedexu sem prebral same čudne stvari, vendar imam sam z njimi zmerno solidno izkušnjo.

Naročal sem iz UK in ne iz "tujine". Razen tega, da je pošiljka obredla celo Evropo (najprej v smeri Bratislave, nato pa še proti Ljubljani), zato je trajalo s "kurirsko službo" trikrat dlje kot s pošto, in da sva se z dostavljačem (ki popoldne ne dela) dva dni lovila po mestu, nimam večjih pripomb. Kasirali niso nič, samo naj probajo. P&P sem plačal že prodajalcu.

Če mene vprašate, še vedno ga ni čez Pošto. Relativno hitri roki dostave, če pa te slučajno ob dostavi ni doma, veš, kje lahko popoldne pošiljko dvigneš. Če se le da, izberem poštno dostavo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2011 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fedex kot firma se obnese dobro.

Problem delajo slovenski kuriri (speed in d.o.o.), ki so nezanesljivi. O carini pa je tako bilo že dosti povedanega v drugih temah.
Primer: Naročim sample iz texas instruments. Lepo sproti gledam kako paket potuje po celem svetu v Slovenijo - za to pot je potreboval 2 dni. Pride paket v LJ, me kontaktira špediter, da naj pošljem dispozicijo. Jim jo pošljem še isti dan (v okviru delovnega časa), ter čakam. Mine teden in še zmeraj nič od njih.
Jih pokličem, kje je moj paket. Po govorjenju z 4 različnimi ljudmi - ki smo me preusmerjali en od drugega so končno ugotovili da so ga "založili v skladišču". Paket je bil naslednji dan v vložišču faksa (kuriru se je mudilo in mi ga ni mogel osebno izročiti).
In to ni prvič da se mi je kaj takšnega zgodilo (zelo podobni scenariji).

Glede carinjenja vzorcev od texas instruments sem tudi že imel probleme. Asistent na faksu je predlagal dopis (priloga) - kjer poveš o čem se gre, ter da vse stroške plača TI.

Upam da bo komu to pomagalo.

texas-dopis.pdf
 Opis:
Dopis kurirski službi

Download
 Ime datoteke:  texas-dopis.pdf
 Velikost datoteke:  90.6 KB
 Downloadano:  44 krat

Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2011 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, problem je pri speed in.
Ko sem naročil launchpad, je še nekako šlo. Ko pa sem dobil še nekaj vzorcev, sem zraven napisal še izjavo, da je zadeva brezplačni vzorec, ki ni namenjen za komercialno rabo. Na koncu sem naročil še stelaris kit, ki je bil še največ vreden, tega pa mi je prinesel kurir brez vprašanj Confused
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2011 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Speed In so problematiki, ja. LaunchPad je potreboval 2 dneva, da je prišel do naše države in 2 tedna, da sem paket dobil do doma. Brick wall
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem že dvakrat imel izkušnjo, da je vsa njihova hitrost zgolj v imenu.
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam le dobre izkušnje pri naročanju iz TI. Večkrat sem že naročil DC-DC pretvornike, pa mi jih vedno FeDex "osebno" pripelje domov (prej pokličejo) v roku največ 5 dni od naročila, brez dodatnih stroškov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabnik, ki ga Dorijan omenja sem jaz Rolling Eyes

Sedaj me pa zanima, kaj lahko v tem primeru sploh naredim/pričakujem.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se izogibam Fedexu kolikor se le da odkar imajo posrednika SPEED IN.

Dvakrat sem plačal poštnino z vsemi stroški dvakrat več kot bi bilo potrebno.

DHL ima sicer tudi Door to Door, vendar samo za lokacije, ki jih sami ne pokrivajo. Dobro je, če imaš na vovljo naslov kjer ti lahko dostavijo, če ne so spet dodatni stroški zaradi posredniške kurirske službe.

Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam že nekaj časa naročam od TI. Večino vzorce, nekaj mesecev naza pa tdi uro Chronos. Vedno je bila dostava brezplačan, brez kakšnih problemov, in vedno v roku 3 dni!

Mogoče se je v zadnjem mesecu spremenilo, kmalu naročam vzorce, bom bolj pozoren na to.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj se ma že spremeniti? Samo še odirajo nas, na vsakem koraku. Sedaj sem izpolnil dispozicijo, ki jo bom poslal, če dobim še kak namig od kakšnega izkušenega iz tega foruma, na spremni dopis pa sem jim navrgel nekaj dejstev ter za povrh še nekaj krepkih. Nevem, ali se lahko tudi pri tej pošiljki (tako kot pri samplih) sklicujem na pogodbo s Texasom? Sam sem iskal tale legal note na njihovi strani vendar ga ne najdem. Ker tako kot je napisal Dorijan, v kolikor bo vse skupaj preraslo več kot 10 eur bom primoran vse skupaj zavrniti. Ker ni računice.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem jim zraven še napisal, sicer še nisem poslal, mogoče se bo še kaj našlo vendar:

Pozdravljeni!

V prilogi vam pošiljam izpolnjeno uvozno dispozicijo (ki sicer ni podpisana, podpisal jo bom osebno, ko se zglasim pri vas). V ta namen vas prosim še, če me obvestite, do kdaj ste prisotni, ter na kateri naslov se

naj zglasim, ter znesek ki ga bom moral ob vsem tem še poravnati.

Opozoril bi pa vas tudi, da je s pošiljko 511827901103, ki jo pošilja Texas Instruments sklenjena pogodba, po kateri vse stroške poštnine, carine in ostale nastale stroške plača pošiljatelj (Texas Instruments)

Kar me še dodatno čudi je pa dejstvo, da je že kar nekaj znancev naročilo omenjeni artikel, nihče ni plačal nikakršne carine, ali kakršnega koli drugega stroška. Po raznih forumih sem pa

zasledil ogromno pripomb in pritožb čez podjetje Speed in, in resnično upam, da ne bom med takimi tudi sam. V kolikor bodo stroški višji od 21% vrednosti artikla (DDV), bom primoran zavrniti pošiljko.

Za karšno koli ležarino, bančno garancijo, manipulacije, mahinacije ste sami tako zahtevali in se s tem tudi sami ubadajte. V kolikor vam to ne ustreza, bom primoran kontaktirati službo za

pritožbe pri Federal Expressu, mogoče ste zreli tudi za kakšno inšpekcijo (urad za varovanje potrošnikov??)

Še v razmislek:

Preberite si, kaj si drugi mislijo o vas : http://www.onlinenakupi.si/fedex-slovenija.html

LP Gorazd Rosbach

._|
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni