www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PCTV Nanostick-težave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 1:19 am    Naslov sporočila:  PCTV Nanostick-težave Odgovori s citatom

pozdravljeni!

Prijatelj je v eni od slovenskih trgovin kupil PCTV Nanostick 73e, da bi lahko spremljal TV preko prenosnika. Stvar je normalno inštaliral in zagnal in vse je krasno delalo nekaj dni. Nato pa se težava, da enega dne izgine slika (zvok in teletekst delata normalno), na zaslonu pa se mu prikaže obvestilo: H.264 Codec expired. Ter spodaj povezava do strani, kjer naj bi si lahko omenjeni kodek kupil. Cena 5 evrov, plačilo pa je možno le s plačilno kartico. Kar pa prijatelju ni dišalo, saj je bolj staomoden in noče operirati s kartico preko interneta. Posebno še zato, ker je preko elektronske pošte zaprosil za pomoč v tehnično službo proizvajalca v Nemčiji, v odgovor pa je prejel prijazno sporočilo, ki se skrajšano glasi: Plačaj, pa bo delalo. Zraven pa je dobil še izpis karakteristik njegovega računalnika (od operacijskega sistema, zmogljivosti procesorja, RAM-a, itd.), kar se nam zdi čudno glede varnosti samih podatkov.

Sam sem poskušal zadevo rešiti na bolj enostaven način (zastonjski) z inštalacijo kodeka X264 (free-codecs.com), žal pa mi ga ni uspelo inštalirati (še meni ni jasno zakaj do začetka inštalacije ni prišlo). Nato sem poskušal z inštalacijo codec packa (ki naj bi vseboval tovrstni kodek), ki sem ga inštaliral vendar zaman. V programu za spremljanje TV preko priložene antene (Originalni program v tem paketu, mislim da je TV Center ali nekaj podobnega) se je še vedno pojavljala ista stvar: brez slike in napis H.264 codec expired...

Sedaj pa k bistvu te teme: kako bi stvar rešili tako, da bi prijatelj lahko gledal TV na prenosniku brez uporabe kreditne kartice. Torej kako bi omenjeni kodec (ali njegov nadomestek) dobil? Lahko tudi s kakšnim drugim programom.
Ter ali ni omenjeni H.264 kodek za HDTV sprejem, kar pa pri naših zemeljskih oddajnikih (programi SLO1,2,3, POP, KANAL A, Koper,...) menda niso? Torej stvar ne dela?

Še nekaj osnovnih stvari za boljše svetovanje:
prenosnik HP, meni neznan tip, že rahlo starejše izdelave, Vista 32bit.
Originalni DVD priložen v kupljenem paketu (poleg antene, kabla, navodil in daljinca) je na žalost založen in trenutno v stanju nedostopnosti.

Kaj torej narediti? Ter zakaj trgovci sploh prodajajo stvari, ki delajo nekaj časa (trial verzija?), nato pa odpove njihova osnovna funkcija (kajti slika je pri TV zame osnovna funkcija)?
Hvala za odgovore

LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 1:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje bi bilo to nesrečo vrniti v trgovino, če pa ne bodo hoteli vrniti kupnine pa zagrozi z inšpekcijo. Sicer pa ne verjamem da bo kak kodek tukaj pomagal, ker mora kodek stream podatkov prebrati iz strojne opreme in ne iz datoteke, za dodatek pa je mogoče tisti TV Center zaklenjen na plačljiv kodek.

Mimogrede, a se tukaj gre za izdelek podjetja Pinnacle?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drago_G, jaz sem imel podobno težavo z enim drugim USB TV stickom. Ker sem bolj lene sorte za reševanje takšnih misterijev sem samo inštaliral KLiteCodec (Full Instalation) in zadeva je čudežno začela delat. Nobenih plačljivih H.264 kodekov in podobnih nebuloz.

Sicer pa tudi dvomim da bi si katerikoli še tako šalabajzerski prodajalec dovolil prodajat zadeve ki so "trial", ker bi ga tržna inšpekcija kmalu povprašala po zdravju. Ne sicer po samoiniciativi, ampak po nekaj pritožbah. Zato mislim da je težava drugje (mogoče v priloženih kodekih za inštalacijo?) in ne v sami napravi kot celoti.

Sicer pa sem za ta konkreten USB TV stick našel kar nekaj zadetkov na raznoraznih forumih (mimogrede, gre za Pinnacle-ovo zadevco ja) in vsi so ga ku*cali zaradi slabih sprejemnih lastnosti, nihče ni nič potožil okrog kodekov.

Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LinuxFuter, problem z vračilom v trgovino je v manjkajočem DVD-ju (prijatelj ga je po inštalaciji nekam založil in ga ne najde. Tako tudi ne morem vedeti ali je bilo na njem še kaj, kar v navodilih nisem zasledil). Verjetno bi se izgovarjali na nepopolnost izdelka. Druga težava pa bi najbrž bila tudi v pretečenem času od nakupa (čeprav se bom moral pozanimati o tem). Drugače pa gre za izdelek Pinnacla.

elson2k, bom poskusil še z KLiteCodec, saj mi drugega ne preostane. Bom poročal o dosežku/nedosežku, toda to bo trajalo, saj bo naslednji moj poskus reševanja prijateljevih težav šele konec tedna.
Glede tega kodeka kaj je potrebno narediti? Samo full install ali je potrebno še kaj ročno nastavljati, da stvar deluje?
Drugače pa sem tudi sam gledal po forumih, če bi našel kakšno podobno težavo pa je nisem našel. Glede sprejema signala pa ni videti težav. V zaprtem prostoru je s priloženo antenico brez težav spremljal vse programe, ki jih lahko tudi na navadni televiziji (z zunanjo anteno)- seveda le do dne, ko je izginila slika. Zvok pa še vedno deluje čisto na vseh vidnih (nevidenih) postajah. Tako da glede sprejema zaenkrat ni pripomb (razen seveda slike) Sad

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne boš iskal; http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=6622&s=775

Tole poinštaliraj - izberi možnost "Lots of stuff" in ga spelji do konca. Do zdaj razen tega paketa nisem potreboval še nikoli nič dodatnega (razen VLC Playerja za T2-TV).

Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link, upajmo da bo pomagalo. Za odgovor na to retorično vprašanje pa bo potrebno počakati nekaj dni. Sporočim ugotovitev.
Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da obudim to mojo staro temo. Poskus z zgoraj napisanim nasvetom (codek pack) ni bil uspešen, saj je program še vedno zahteval svoj H.264.

Na pamet mi je prišlo, da bi namesto priloženega TV Centra uporabil kar VLC player (po moji slabi pameti bi moralo to delovati), vendar se je stvar zakomplicirala pri nastavitvah.
V VLC izberem: Odpri, Odpri napravo zajemanja, Naprava za zajemanje,...
Tu pa se moje poznavanje VLC-ja konča, saj je na voljo veliko možnosti nastavitev. Ima kdo kakšen namig?

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 6:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nadaljuješ:

Način zajemanja - DVB direct show

DVB-T

Vpišeš frekvenco ( kkateri oddajnik in kateri kanal) npr. 522000

Predvajaj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor a.vidmar, bom čimprej preizkusil tudi to možnost.

Samo še eno začetniško vprašanje: Iskani oddajnik oddaja na kanalu 27, torej na 522 MHz (oziroma 522000 kHz kot zahteva VLC). Torej pri teh nastavitvah bi moral videti kateri program? RTV1, RTV 2, POP TV, Kanal A,...? Oziroma kako potem nastaviš v VLC-ju kateri program želiš gledati? Gre za kakšne razlike v frekvenci ali kako to sploh deluje?

Hvala za odgovor

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma bi moralo delovati tudi z Windows Media Centrom in pa z Vivo TV. Pri obeh ni potrebno nastavljati frekvence, ampak se enostavno prvič naredi scan programov.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še boljša ideja, vredna preizkusa. Ko bo čas ... (problem uskladitve prostega časa dveh oseb, ki sta prostorsko ločeni). Bom poročal o (ne)uspehu.
janiP
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2008 23:00
Aktiv.: 0.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Visti sem z Windows media centrom poskušal vse živo, pa mi ni uspelo.

V Win 7 pa deluje brez problema, potrebne kodeke ima že naložene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drago_G
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težava rešena, program deluje. Zakaj pa ni jasno nobenemu.
Rešitev: Visto zamenjal s sedmico, na novo naložil tvcenter in vse dela. Kdo bi razumel?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni