www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mrežna blokira PC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
erbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Okt 2011 16:40
Aktiv.: 1.28
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:07 pm    Naslov sporočila:  Mrežna blokira PC Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam eno zelo čudno težavo, ki ji ne pridem do dna. Imam optiko 50/50 in mi DL doseže do 47M, UL pa samo 24M. Mrežna je nastavljena na 100MBps Full Duplex. Če ta računalnik izklopim in priklopim enega starejšega pa doseže normalno 50/50.
Oba računalnika imata WIN XP SP3, starejši 1MB, dodatna mrežna, moj pa 2Mb RAM-a, integrirana mrežna.
Sem pa ugotovil še to, da če DL eno veliko datoteko mi v tem času uporaba CPE skoči na 100% in je tam vse do konca DL.

Ima kdo kakšen nasvet.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po vsej verjetnosti nekaj narobe z gonilniki - mrezna prozi prevec prekinitev (irq-jev), in tako obremeni procesor. Mogoce se da povecati kaksne bufferje, drugace je pa najlazja resitev vgradnja druge mrezne kartice.

LP!
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravilno si ugotovil. Mrezna blokira PC. Ker je poceni varianta mrezne kartice oziroma chipseta na njej le-ta povzroci CPU interrupt za vsak paket, ki zapusca ali pride v mrezno kartico. Pomembno je torej kaksen je takt tvojega procesorja, da bo interrupte (pakete oz. podatke) cim hitreje obdelal. RAM pa s tem nima prav veliko. In verjetno si mislil 1Gb in 2Gb RAM-a. Ker 1Mb in 2Mb smo imeli nekje v letih 1990 - 1995.
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi chaos je pravilno povedal. Drazja mrezna bi resila problem, saj bi procesor na njej v vecji meri poskrbel za obdelavo paketov.
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.ceneje.si//racunalnistvo/mrezna-oprema/mrezne-kartice/intel-ethernet-pci-mrezna-kartica-pro1000-gt-pwla8391gtblk_-_CX00029DCA recimo taksna
Nazaj na vrh
erbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:45 pm    Naslov sporočila:  Gb Odgovori s citatom

Ja, sem se malo zatipkal. Ram je seveda 1 in 2 Gb. Driverji so bili odstranjeni in naloženi na novo, potegnjeni z uradne spletne strani.
Kot kaže bo res treba novo mrežno. V tistem starem, ko dela kot mora je notri nova mrežna za 10 EUR.
Nazaj na vrh
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj tisto mrežno vzeti ven iz starega kompa in jo testiraj na drugem, če dela vredu. Če bo delovalo, je zagotovo kriva mrežna!
erbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 8:54 am    Naslov sporočila:  mrežna Odgovori s citatom

Evo, ravnokar sem stestiral povsem novo gigabitno kartico. DL se je povečal iz nekje 21 na 30M, to pa še vedno ni 50.
Poraba procesorja pa še vedno skoči na 100%
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi šel najprej preizkusit s 3COM Etherlink III 3C590 10/100Mbps (Parallel Tasking chipset). Odlične mrežne kartice! Rabljene dobiš že za 3-5€ (Bolha).
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj uporabiti kak LiveCD za linux... npr Ubuntu. Nato stestiraj upload tu noter. Če se zgodba ponovi, je problem zagotovo v Hardware.
erbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 11:47 am    Naslov sporočila:  nastavitve Odgovori s citatom

Mi kdo ve povedati, kakšne bi bile pravilne nastavitve, ki so vidne tukaj: http://hopsasa/f/15/oO/aFvujXR/mrezna.jpg ? Vse vrednosti se da nastavit samo na enable/disable.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni