|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2004 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja no, Lado.
Res je da nimam glih pojma o elektronkah, samo zaradi ene besede pa še nisem bogokleten . Res sem se mogoče narobe izrazu , ampak kot vidiš sem napisu, da bi jih rad [slovenščina je zame španska vas] v končni stopnji, 300b mislim, ker so pa drage in težko dobavljive sem se odločil ne za ekvivalent ampak raje popraviva na "cenejši nadomestek". Domače naloge pa v mojih letih res nerad počnem, ker sem že 12 let iz šole , se pa trudim narediti [slovenščina je zame španska vas] lampaška in upam, da bo uspelo. Vse je enkrat prvič.
Ampak veš tile tvoji izdelki so pa res ZELO ZELO lepi, vsa čast.
Lp
Toshiba
P.s. domača naloga
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lampice.zip |
Velikost datoteke: |
64.51 KB |
Downloadano: |
85 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2004 9:22 am Naslov sporočila: lampaši |
|
|
No če je interes za gradnjo velik bi predlagal da najprej naberete kritičen material nato se šele pristopi k gradnji.
Z materialom je pa tako da smo takšnega pred 20 leti metali stran ker smo mislili da zlampami [slovenščina je zame švedska vas] ne bomo več delali!?
Po moje je potrebno nabrati najti čimveč spodaj navedenega materiala.
Najlažje je pač iti v v trgovino ali pa naročiti po internetu le da v trgovinah ni primernega materiala če je pa že je pa nenormalno drag...zato se splača malo znajti...
Material je pa :
Keramična odnožja (oktal in noval)
visokonapetostni kondenzatorji -elektroliti več kosov (pogledat v stare računalniške switcherje)200u/450v...
vezni kondenzatorji polipropilen (vsaj)0,22u,0,33u 600v...
upore 1w ali več (iskrini so bilivčasih vsepovsod-pa še dobri so)
Dober potenciometer (modri alps)
jedra za trafote (okoli 16 cm2-ali dvojna c 85b ali 102a)
Kakše lep kos lesa za ohišje (češnja sliva oreh...) no če ne bo vseskupaj kovinsko
Za ohišja vam tudi lahko pomagam ker vem da imate redki vse potrebne stroje ali pa znance ki jih imajo in so pripravljeni kaj izdelati...
No mislim da bo za začetek toliko ...
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2004 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem na spletni strani enega naših članov naletel na nekaj gradiva v zvezi s cevnimi ojačevalniki. Mogoče samo v informacijo povezava.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2004 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Pred časom sem na spletni strani enega naših članov naletel na nekaj gradiva v zvezi s cevnimi ojačevalniki. Mogoče samo v informacijo povezava.
Lp, Frenki |
Waw , PL504 te so bile v starih TV sprejemnikih (končna -horizontala), zanimivo , da dela celo na 50 V (običajno si meril na njej napetost kar z izvijačem-- cca 0,5cm iskre (ma ne mene - ta prave))
Škoda , da nimam več nobene , to bi pa res sprobal
To pa moram takoj pokazati kolegom , pod rubriko "še pomnite tovariši" ma se bomo čudili , kaj vse je možno iztisniti iz stare dobre PL-ke
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Feb 13, 2004 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poydravljeni,
Z omenjenim sporočilom nisem želel prekiniti zanimive diskusije na temo cevnih ojačevalnikov. Tema je vsekakor zanimiva, saj mislim, da nas je na forumu kar nekaj takšnih, ki smo že pozabili, kako gredo omenjene stvari. Omenjeno povezavo sem pripel predvsem zaradi tega, ker je tam vsaj delno opisan postopek izdelave izhodnega transformatorja - razmeroma redko objavljana in prosto dostopna tema v svetu cevnih ojačevalnikov. Sicer pa mislim, da je Lado - vsaj po predstavljenem sodeč - človek z veliko praktičnih izkušenj, tako da bodo njegovi nasveti zelo koristni vsakemu, ki bo zbral dovolj volje za takšen projekt.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2004 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jest bom definitivno poskusil, vendar sem trenutno v fazi naročanja in iskanja materijala. Lampe bom verjetno naročil kar pri konradu, če je še kdo interesent naj sporoči, mogoče na količino dobimo kak popust. Če pa ima kdo kako cenejšo vezo pa prosim na dan z njo
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2004 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu je nekaj zanimivega LAMPE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2004 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem naredil ojačevalnik z EI Niš lampicami EL-84 in ECC83. Zadeva kar dobro deluje. . Elektronke sem kupil davnega leta mislim da 1990, predno so zaprli trgovino EI-Niš v Ljubljani.
Matjaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2004 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa še slikca...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
548.46 KB |
Pogledana: |
127 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2004 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res lep izdelek
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Mar 06, 2004 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole ni neposredno v povezavi s to temo, verjamem pa, da si boste lahko pomagali s tole povezavo: http://www.jogis-roehrenbude.de/
Stran je v nemščini, ki je pri meni slaba točka, sem pa vseeno našel marsikaj (navijanje izhodnih transformatorjev, elektronke različnih proizvajalcev, sheme,...) .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2004 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lado in smatjaz jaz bi še imel sliko "pod kiklo" (beri šasijo).
Pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrtuber Neznanec

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 0:34 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem izbiral načrt za ojačevalec na lampice, ki sem ga izdelal, je bil kriterij tudi dobavljivost lampic. No dobijo se preko pri Buerklin-a in Distrelec-a. Kit komplet ojačevalca na lampice boš pa dobil pri vellmann-u. Cena ni ravno nizka, dobiš pa vse dele.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar precejšnj število lampic je bilo videti na letošnjem sejmu v Pordenonu, med njimi tudi 300B, vendar je bila prevelika gneča, da bi vprašal za ceno.
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni