|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2011 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, kako je kaj z naročilom pri Digi-Key?
Cena poštnine vidim da je precej visoka.
Koliko pa zaračuna Nanoelektronika?
Koliko dodajo na ceno, koliko pride poštnina?
Zanima me tudi pri Arrow Electronics?
Kje ali kako se da z njimi kaj zmenit?
Imajo slučajno svojega predstavnika v Sloveniji? (IR elektronika?)
Koliko marže dodajo glede na njihov spletni cenik (Arrow)?
Vzel bi ene 2-3 čipe, ki pri Digi-Key stanejo 17$, pri Arrow Electronics pa 10$!
Pri Farnell-u jih žal nimajo...
lp, Jernej _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.90 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
tudi mene zanima naročilo preko Digi-Key-a. In sicer naročil bom za150$, glede na to da na strani piše de je poštnina za slovenjijo 60$, če pa naročiš nad 200$ pa naj bi bila poštnina zastonj in se mi zato bolj splača vzeti še kaj da pridem do teh 200$.
Ali je poštnina nad 200$ res zastonj, ali je kakšna varka(poleg teže), katero sem spregledal? kako je s Carino?
Hvala za vsak odgovor. _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, kaj kupuješ, a za elektronske komponente carine ni.Plačal boš 20% DDV na skupno ceno blaga in poštnine ter kakih 5 EUR manipulativnih poštarskih stroškov. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
če bi kdo slučajno zagledal ponudbo sončničnih semen (za krmit ptice, ne za sejanje, ki znajo biti zastrupljena), naj sporoči. Pri nas je najnižja cena malo pod evro za kg v Intersparu. Tudi to se dobi od Kitajcev, a, kolikor sem na hitro našel, minimalna količina 10 ton. Mene zanima količina 50-100 kg. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info s55m, nikoli še nisem kupoval elektronike preko luže in se ne bi rad zafrknil. Kako je s tem davkom, ker sem že naročil knjige iz Amerike in takrat nisem plačal nobenih dodatnih stroškov? Zanima me še nekaj, ker še nobeden ki ga poznam ni naročal preko Digi-Key-a, me zanima ali je za naročilo nad 200$ poštnina zastonj? Ali lahko kdo, ki ima izkušnje to potrdi ali zavrže.
Hvala za informacije. _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.68 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Postnina je mogoce ze zastonj, bos pa placal davek in carinske stroske.
Preracunaj ali se ti splaca narediti vec manjsih narocil ali enega velikega. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poštnina iz Digikey-a je (za nakupe nad 200$) popolnoma zastonj. Špediterski stroški so tudi zastonj, če boš naročil 5 ali manj različnih artiklov glede na carinsko tarifo in poreklo izdelka. To pomeni, da če naročiš 5 različnih mikrokontrolerjev in je poreklo iz iste države se šteje za eno postavko. Če pa je poreklo iz dveh držav, pa to pomeni dve postavki. Torej 5 različnih postavk je zastonj, vsaka nadaljna je pa 5€. To velja za UPS, Fedex je baje dražji.
Carine po navadi ni ali je minimalna, DDV pa je v vsakem primeru potrebno plačati.
Zadnje čase raje naročam pri Mouser-ju, poštnina je nad 150€ zastonj, nimaš pa nobenih dodatnih carinskih stroškov, na cene ti obračunajo DDV in to je to.
Pa tudi tukaj: http://www.tme.eu/en/ se da marsikatero stvar dobiti ceneje kot pri Farnellu-u, problem je s plačili, ker pride v poštev samo nakazilo, poštnina pa mislim da je 6€. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali sem prav videl na strani da imajo tudi PayPal pri TME? Torej potem imaš tudi to polek nakazila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
igor_k hvala za info, sedaj grem pa čakat svoj paket  _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Webpromotor Član

Pridružen-a: Čet 01 Mar 2012 22:13 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Spoštovani,
v dogovoru z moderatorji foruma bi želel predstaviti spletno trgovino, ki jo luč sveta ugledala ta mesec. Naslov je www.impedanca.si
Vprašali se boste kaj je posebnega na tej strani. Pravzaprav ni nič posebnega, le nekoliko drugače je narejena in predvsem cene se vidne po stolpcih tako za kupca pri enem kosu, kot za večje kupce. Tako odpade mukotrpno pogajanje za boljše cene pri prodajalcu, kot tudi olajša odločitev kupca, da pa morda kupi še kak kos zraven in pade v nov razred cen.
Zalogo v živo prikazujemo iz dveh skladišč. Smo pa mnenja, da trenutno v Sloveniji ni možno kupovati robo ugodneje.
Poleg tega smo v dogovoru z moderatoji članom elektronik.si foruma pripravili možnost, da material kupujejo z zamikom enega stolpca.
Ker stran še izboljšujemo, se zna zgoditi, da pri kakšnem artiklu ni prikazana cena ali slika, kar pa se b v roku tega meseca spremenilo.
Za kakršnakoli vprašanja, pohvale, kritike smo vam na voljo.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
No upam, da ste vsaj cenejši od ostale konkurence. Ko bom imel čas bom pa to tako ali tako preveril.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Webpromotor Član

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
No upam, da ste vsaj cenejši od ostale konkurence. Ko bom imel čas bom pa to tako ali tako preveril.  |
Pozdrav,
v kolikor smo pri katerikoli poziciji od 25.000 dražji od konkurence v Sloveniji, nas o tem prosim obvestite.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JELKO neregistriran
Pridružen-a: Pet 16 Mar 2012 23:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.57
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri polprevodnikih bi koristen in pri naročilu merodajen bil tudi stolpec z navedbo proizvajalca elementa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Webpromotor Član

|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
JELKO je napisal/a: |
Pri polprevodnikih bi koristen in pri naročilu merodajen bil tudi stolpec z navedbo proizvajalca elementa. |
Načeloma rešujemo to s pripetim datasheetom.
Je pa res, da še manjka okoli 15% datasheetov, zato kar mirno pokličite, v kolikor kakšne informacije ne dobite preko spleta.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.11 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna pa je vaša hitrost? Namreč ne prebavljam tega, da je iz anglije pri meni v dveh dneh, iz Ljubljane pa v štirih.
Obdelate naročilo še isti dan in oddate na pošto? Če imate to urejeno, potem ste na dobri poti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni