www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ključ za odklepanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 7:57 am    Naslov sporočila:  Ključ za odklepanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam škodo fabio in bi rad na obstoječe centralno zaklepanje dodal še alarm z daljinskim zaklepanjem.
V mislih sem imel ta komplet, ki je na sliki spodaj.
Ima zložljiv ključ in v njem je surovec, da lahko narediš kopijo original ključa.

Sedaj me zanima glede kopiranja ključa,ker je originalni kodiran.
Ko sem odprl originalni ključ, je notri ena steklena epruvetka (mala).
In na samem ključu je notri zalita črna plastika.

Zanima me,če bo deloval kopiran ključ na avtu, če dodam še v daljinca tisto epruvetko??

alarm.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  15.12 KB
 Pogledana:  47 krat

alarm.JPG

kljuc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  19.02 KB
 Pogledana:  46 krat

kljuc.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo verjetno bo delovalo.

Sam sem 5 let nazaj imel Felicijo in sem preizkusil če deluje blokada mašine.
Ključ sem odprl in zbezal ven identifikacijsko kapsulo. Avto je vžgal a čez par trenutkov ugasnil. Ponoven vžig ni deloval. Ko sem kapsulo vstavil nazaj je avto vžgal normalno. Tako, da če uspeš narediti mehansko kopijo ključa, s katerim odkleneš volan in mu dodaš identifikacijsko kapsulo, bi morala zadeva delovati.

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz mislim, da bi
To je RFID cip. Pa tudi sicer tega ni problem sprogramirati. Rabis le ustrezen program (VAGCOM, pa verjetno se kaksen) in umesnik za povezavo na avto

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično!

Se bom lotil tega in bom poročal.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam ti, da "epruvetko" postaviš v čimbolj podoben položaj-pozicijo kot je v originalu. Na Fiat Bravo mi po takšni predelavi ni hotel prepoznati ključa. Potrebno je bilo obračanje kapsule.

Če bo kaj narobe, ti bo sistem to javil z lučko v aramaturi, na kateri je silhueta avta in ključek v spodnjem desnem delu tiste ikonice. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni