www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC začetek
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
amater70
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2012 9:06
Aktiv.: 0.21
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 9:38 am    Naslov sporočila:  PIC začetek Odgovori s citatom

Pozdravljeni mojstri.

Pri pregledovanju foruma sem zasledil da je vedno več projektov ki vključujejo mikrokontrolerje, je pa tudi ogromno literature na forumu na to temo, zato sem se odločil da se tudi jas podam v te vode. Za začetek bi si rad izdelal testo ploščo ki je na sliki ( izdelal jo je Slowfly) , pa žal nikjer ne najdem načrtov, zato bi prosil če ima kdo literaturo in bi jo prosim pripel na forum.

testna.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.09 KB
 Pogledana:  45 krat

testna.jpeg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pingi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 12:44
Aktiv.: 0.64
Kraj: Selnica ob Dravi - Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Testno ploščo imam izdelano in je ne potrebujem več. V kolikor te zanima jo prodam.
Več na ZS.

lp, Domen
Nazaj na vrh
JuRiii
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Mar 2010 18:29
Aktiv.: 0.63
Kraj: Leskovec-Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da si iz MB in če hodiš na SERŠ, potem ti priporočam prof. Iviča. Drugače sem pa jaz začel tako da sem si na testni ploščici nadeval par stikal na pica pa par ledic. Potem pa sem z literaturo od profesorja, ki ti jo prilagam tu [url]http://sites.google.com/site/programiranjepic/ [/url] , spoznal te osnovne ukaze v asemblerju.
Nazaj na vrh
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pingi.

Meni je cilj zadevo sam izdelat, tukaj je tudi čar hobi elektronika, bi te pa prosil če imaš še kje načrte za omenjen programator.

JuRiii.

Res sem iz MB( okolice) ne hodim pa na SERŠ, sem 2x prestar Wink
Hvala za link, to z testno ploščo mi je jasno, ampak še vedno pa rabim programator. Testna plošča ki jo je izdelal Slowfly, je programator in testna plošča ob enem.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na internetu se najde mnogo drugih, razvijalskih plošč za PIC-e (DIY), ali iščeš ravno to?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja iščem ravno to, ker je na tem forumu ogromno literature ki je povezana z to ploščo.
Nazaj na vrh
ledo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Vir pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa Slowfly-ju pošlji ZS?!
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izvoli! klik
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je dokumentacija ter vse za izdelavo. Po moji presoji je ta plošča že zastarela in neprimerna za današnji čas. PIC16F84 se ne proizvaja več. OK, gor lahko daš 16F628. Problem je tudi sam "programator" na plošči. Večina novih računalnikov niti nima več serijskega porta. Naroči raje recimo kaj takega.
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvete. Sem si od prijatelja sposodil PIC Kit2, ( je obupal). Na testni plošči mi MPLAB ne zazna 16F84A, 16F628 pa zazna, v čem bi lahko bila napaka?
Nazaj na vrh
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta problem sem zdaj rešil, se pa je pojavil drug problem in sicer ko kliknem Debugger se mi pojavi - PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x1 - Expected Value 0x3FFF - Value Read 0x186)
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole po spominu (z omenjenimi primerki že zelo dolgo nisem delal) 16F84 sigurno ne omogoča online debuganja, prav tako mislim da ne 16F628
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa potem lahko program spravim na PIC?
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

amater70 je napisal/a:
Kako pa potem lahko program spravim na PIC?

Če imaš pickit v2; imaš poleg MPLAB-a, poleg še programče PICkit 2 Programmer; ki je izredno uporaben za hiter zapis. Vse skupaj povežeš, odpreš .hex(strojna koda), ter najboljše da pritisneš "auto import + write to device".

sicer pa si najprej preberi navodila, ki so poleg pickita, če jih nimaš so na microchipovi strani.

lp
Nazaj na vrh
amater70
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa pretvorim v HEX datoteko?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni