|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2003 8:01 pm Naslov sporočila: PIC12F675 čudna zadeva :( |
|
|
Tole sem opazil:
Če sem uporabil pin GP3 kot vhod. Tale pin je sicer MCLR (reset) Istočasno pa se uporablja kot VPP pin pri programiranju. Težava se je pojavljala, če sem hotel že sprogramiran PIC ponovno programirati. Izgleda, da je programator zmedel program, ki je tekel v PIC-u. Po navadi sem moral večkrat ponoviti brisanje, da mi je sploh uspelo. Če pina GP3 nisem uporabljal (je bil vključen reset) težav ni bilo ne glede na to, da je bil v PIC-u program. Poskušal sem z dobajevim P16PRO ter IC-prog na elektorjevi testini plošči in ustreznem adapterju.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Sep 14, 2003 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede P16PRO sem preko email-a kontaktiral z g.Bojan Dobajem
Stvar sedaj deluje
Odgovor;
Izsecek if FAQ:
In some cases exchanging 74LS0x part can solve the situation as the new part can have better response times. This is valid when you can't reprogram devices with internal oscillator (PIC12F629/675...)
Possible solution is also exchanging settings for VPP and VDD.
For example VDD is D2 and VPP is D3 / then set VDD to D3 and VPP to D2.
P16PRO/PICALL: if you don't already have the resistor between Vdd and GND then adding 1K resistor between Vdd and Gnd can improve stability of the programmer.
LP,
Bojan Dobaj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
msmiha Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 16:48 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Pet Apr 21, 2006 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali še imaš mogoče email od gospoda Bojana? _________________ Edini način da odkrijemo meje mogočega je da, jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni