www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung galaxy mini - menjava displaya

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brum
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Nov 2010 16:33
Aktiv.: 0.46
Kraj: Kras

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 12:12 pm    Naslov sporočila:  Samsung galaxy mini - menjava displaya Odgovori s citatom

Pri omenjenem telefonu sem razbil display. Sedaj me zanima če ima kdo izkušnje z naročanjem takih touch screen display-ev iz eBaya ali katerekoli druge take strani. Gledal sem nekaj v tem smislu link
Če ga dam na servis na popravilo ga bom verjetno zelo preplačal.

Hvala za odgovore!

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar naroci.
Sestavljanje telefonov je kot sestavljanje LEGO kock. Preprosto bos tistega starega potegnil ven in vstavil not novega.
Se najvecji problem ti bo odpiranje telefona. Wink

P.S. poglej na youtube, sigurno se bo nasel kaksen posnetek, kako se zamenja LCD, za tocno tvoj mobitel.

EDIT: Nisem nasel za tocno tvoj telefon a vseeno poglej kaksnega.
http://www.youtube.com/results?search_query=samsung+galaxy+mini+repair+LCD+display&oq=samsung+galaxy+mini+repair+LCD+display&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=7390l11535l0l11914l14l14l0l13l0l0l164l164l0.1l1l0

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sama menjava ni problem. Malo sem samo skeptičen glede kvalitete display-a (kvaliteta touch screena, barve). Znanec je tako naročil za iPhone za nekaj € in rekel da je bil display katastrofa.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dvakrat narocal, enkrat Nokia 6288 in enkrat Nokia n95, so bila povsem OK.
Vsekakor bos ceneje sel skozi, kot s servisom, tam je samo delo toliko, kot LCD na E-bayu

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plus še diplay bi plačal enih 100 € na servisu Twisted Evil
Hvala start, ga bom potem kar tam naročil in zamenjal.

LP[/quote]
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malenkost!
Porocaj kako je sla menjava in ce zadeva deluje.
Srecno!

Aljaž T.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pa še jaz poročal o menjavi displeja na nokii 5800. Sevada sem ga uspešno sam zamenjal, vendar je naknadno po posodobitvi firmwara nastalo razočaranje. Na zaslonu je postalo vse neberljivo. Sprva sem mislil, da se je telefonu zmešalo ampak se je izkazalo, da zaslon ni bil požegnan ob strani Nokie(neoriginal). Tako sem dal telefon k njim na servis, ker sam nisem dobil original zaslona. Seveda sem plačal zaslon in pol ure dela, ker je bil telefon tako ali tako izven garancije.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej lahko pa zadevo resis tudi takole, kot sem jaz resil prijatelju, prav tako je bila v igri Nokia n95, prinesel mi je dve, ter sem iz ene vzel zvocnik, flat kabel LCDja in LCD ter jih vstavil v drug mobi.
Tako je bilo vse original.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
brum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Torej lahko pa zadevo resis tudi takole, kot sem jaz resil prijatelju, prav tako je bila v igri Nokia n95, prinesel mi je dve, ter sem iz ene vzel zvocnik, flat kabel LCDja in LCD ter jih vstavil v drug mobi.
Tako je bilo vse original.

Sem imel tudi to varianto v mislih, samo ne dobim nikjer kakšnega pokvarjenega ali rabljenega za manj kot 100 € oz. funtov. Do 50 € bi bil še pripravljen plačati.

Sedaj pa razmišljam tudi o nakupu tega . Piše sicer, da je original, samo se mi bolj zdi, da je isti kot tisti na eBay-u. Mogoče se pa motim, če ima kdo izkušnje so mnenja dobrodošla.
Nazaj na vrh
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam skurjen samsung galaxy mini, če mi ga ne popravijo, ti prodam LCD Smile
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, tisti pa je predrag.
Tam do 30€ se mi zdi realna cena za rabljen LCD v SLO.
Na E-Bayu pa je se cenejsi.

Ce bos ze kupoval, kupi na E-Bayu.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
brum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xfce je napisal/a:
Imam skurjen samsung galaxy mini, če mi ga ne popravijo, ti prodam LCD Smile

Kdaj izveš rezultate? Very Happy

Če ti ga popravijo, potem bom kupil na eBay in bomo videli kaj bo.
Nazaj na vrh
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne najdem garancijskega lista, imam pa račun.. in sploh ne dobim odgovora če mi ga bodo popravili... pomojem bom hmalu izvedel Wink
Nazaj na vrh
brum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dolgem času mi je le uspelo naročiti in zamenjati ta LCD.
Naročil sem tega in zraven dobil še orodje za odpiranje telefona.
Zaekrat nisem opazil še nobene razlike v delovanju nasproti prejšnjemu... Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni