www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajanje navigacija Garmin
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Jan 2012 21:12
Aktiv.: 0.04
Kraj: Šentjanž na Dolenjskem

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:20 pm    Naslov sporočila:  Napajanje navigacija Garmin Odgovori s citatom

Zdravo!
Imam Garmin NUVI 20x in ga uporabljam tudi na motorju.
Ker so na motorju vibracije nekoliko prevelike, imam težavo ki se odraža v občasnem izklapljanju navigacije (navigacija misli, da nima napajanja) ali pa da je priklopljena na PC, kot da bi nekaj nalagal.
Po različnih poskusih sem ugotovil, da je težava v tem, da je napajanje narejeno prek mini USB konektorja, ki ne prenese takih vibracij, zato se "pini" konektorji premikajo in dodajajo ali oodvzemajo stik, da kot omenjejo "mešajo" navigacijo.

Želim torej narediti nek dodaten konektor samo za napajanje, poleg obstoječega, le da mora ta biti odporen na vibracije.

Vprašanje je kakšen konektor bi potreboval, ter kako naj ugotovim kater žice moram spajkat skupaj.

Hvala za odgovore.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj so vsi odgovori ...

http://pinouts.ru/GPS/garmin_nuvi_power_pinout.shtml

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi takšen konektor.
Mislim, da obstaja tudi panel verzija vtičnice.
Zdravo!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja kakšen motor pa imaš da so take vibracije da ti konektor ven pada?
Jaz imam na bmw-ju pa ne pada ven...

no če že hočeš dodaten priključek je najbolje uporabiti stereo jack 2,5mm (3 pini)
ker moraš povezati +, -, in sense (mislim da je en upor47k med tem pinom in-) da ve da je napajanje-polnjenje.... poglej linke zgoraj

lp

lado

28062011867.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  868.46 KB
 Pogledana:  2 krat

28062011867.jpg

Nazaj na vrh
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Yamaha Tenere XT660Z.
Težava ni v tem, da bi padalao ven, le vibracije so verjetno tolikšne, da prekinja.
Sem pozabil omeniti, da sem sicer kar se elektirke tiče bolj švoh in se ne spoznam na večino podatkov v odgovorih.
Kupil sem že nov polnilec povezan direkt na akumulator in vseeno ne dela.
Ali lahko ta polnilec uporabim in povežem na GPS z novim konektorjem, da bo delalo, ali moram še kake upore vezat na novo.
Se opravičujem osnovnim vprašanjem kar se elektronike tiče.

Hvala.
Nazaj na vrh
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa kupi starejši Garmin, ki je imel napajalni konektor integriran v nosilec ...

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še morda ta podatek:
To je polnilec ki sem ga kupil, pa vseenone dela:
http://www.powerlinkproducts.co.uk/hardwiredchargers.html
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s tem polnilcem brez predelave ne moreš polniti garmina (ker nima pin 4 povezan preko upora na maso...) najbolje če nisi vešč lotanja da kupiš oz uporabiš garminov adapter...
Jaz sem razrezal priključek in vanj dodal smd upor- je pa to početje zelo urarsko
Če nebi bil iz Butal bi lahko prišel do mene in bi uredila...

lp

lado
Nazaj na vrh
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, Hvala za odgovore in voljo za pomoč vsem.

Uporabil sem že 3 original garminove polnilce, pa so mi vsi tako nagajali.
Vendar mi je vsak od njih, ko sem ga uporabljal v avtu, delal normalno, [slovenščina je zame švedska vas] kot treba.
Danes bom šel v Conrad Electronics, razložil zadevo, pokazal tisto shemo iz prvega odgovora, morda mi pomagajo.
Verjetno, bi to znal tudi kdo na kakem servisu elektronike a ne.
Lotanja sem malo vajen, tole se mi res vseeno zdi nekoliko urasko delo ja.

Lado, moje butale so blizu Trbovelj Razz
Nazaj na vrh
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj, danes sem šel kupit upore in en konektor ki ga sešraufaš skupaj, ampak mislim da bo prevelik, (cel kovinski, menda za CB postaje) moram dobiti stereo jack, ki je lažji in manjši.
LAdo praviš, da si ti predelal kar polnilec? Le dodač upor in nič mejave konektorjev? Mislim obdržal si mini usb?
Ker potem tu ni težava vibracije in prekinjanje stika med pini?

Če potrebujem ta upor vmes, zakaj ga ne potrebujem, ko sem iste polnilce priklaplal v avtomobilu in je delalo ok?

Sprašujem, ker bi rad bil prepričan, da je na motorju res to težava, da ne bom po nepotrebnem razdiral.

Think Think
Nazaj na vrh
SamoR
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2012 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti z ISTIM polnilcem dela v avtomobilu, je problem v kontaktih zaradi vibracij. Dobi kakšen 3 polni mini konektor na navoj. Po možnosti za na kabel (moški del in ženski del). Odpri garmina in paralelno povleci ven kabelček, gor namontiraj konektor in drugi del paralelno na polnilec. Na motorju uporabljaj samo to paralelno napajanje v avtu pa originalno.

Boljše je sovražnik dobrega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lado
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2012 7:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo časa si vzemi in prileti do mene,pa bova rešila 123...
lp
Nazaj na vrh
s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.79
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2012 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Važna je tudi vrednost upora proti masi, za ene GPS-e je dovolj 47k, drugi morajo imet 17k ali manj, skratka, če daš 15k po moje ne moreš zgrešit.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2012 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se ena, cisto partizanska resitev - uporaba tank torbice za navigacijo, ki ima luknjo za napajalni kabel, tekstil pa bo drzal kabel malo bolj pri miru glede na garmina - recimo tale. Smile
Nazaj na vrh
Ni3ous
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2012 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sprobano, žal vseeno ni ok.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni