|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krajsek123456 Član

Pridružen-a: Ned 07 Nov 2010 8:40 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.25 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 7:43 pm Naslov sporočila: Sušilni stroj GORENJE |
|
|
Lep pozdrav!
Imam sušilni stroj gorenje. tipa trenutno ne vem, ampak lahko poizvem, nisem doma... problem je sledeč. Notri ima elektroniko in nima več cevi za odzračevanje, ampak ima posodo, kamor odteka kondenzacijska voda. ta posoda se nahaja na vrhu stroja. da voda pride do nje, ima stroj majhno vodno črpalko, ki to vodo črpa gor v posodo. Ta črpalka se ne prižge. Ne vem kako točno deluje, ampak opazil sem da ima črpalka zraven senzor z plovčkom, ki se dvigne ko nivo vode naraste v spodnjem delu stroja. Mislil sem, da ta senzor vključi 230V črpalko, ampak mislim da ta senzor samo vključi opozorilno lučko, da je nivo vode v zbiralniku dosegel max. in da ga je potrebno izprazniti. Črpalko sem priključil direktno na 230V, in ugotovil da deluje. Ali ima gdo kakšno idejo, kaj je narobe? na dovodu za črpalko sem izmeril 5,88VAC. Tako da verjetno uporablja tranzistor za vklop. Zakaj se ne vključi? _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni