|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Carko je napisal/a: |
Hvala.
Sem pa ugotovil, da cena v košarici oz. naročanju nima čisto nobene veze s ceno, ki jo dejansko plačaš. |
Že več let delam z Farnellom pa je bila cena vedno enaka kot ob naročilu. Pri enem naročilu je zmeraj le ena poštnina tudi če ti večrat pripeljejo naročene komponente. Poštnina je lahko povečana le ob dobavi iz ZDA.
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da nabira robo na angleški strani, kjer so cene v funtih, potem pa mu, ko izbere Slovenijo, skripta preračuna cene na tiste, ki veljajo za Slovenijo.
Treba pa je paziti še na to, da se ne nabira (razen če imaš tako zahtevo) materiala, ki je v zalogi v ZDA, ki je res lahko cenejši kot tisti, ki je v zalogi v VB, saj prištejoje 25 € za vsak artikel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nene, nabiram čisto lepo na slovenski strani.
Končna cena (ko sem ponovno dokupil še stornirani izdelek) je bila tako cca 10 eur višja kot mi je pokazalo v košarici in pri naročanju (in po naročanju).
Opis: |
Tole vidim pod naročilom na strani - dvojna standardna poštnina (nič ni iz ZDA) in brez DDVja. |
|
Velikost datoteke: |
3.89 KB |
Pogledana: |
7439 krat |

|
Tole je pa potem v potrditvi naročila - tukaj so mi avtomatsko stornirali eno stvar za 10 eur, obračunana pa je pravilno ena poštnina in DDV |
|
6.89 KB |
7436 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reklamiraj, ker gre očitno za pomoto !
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem reklamiral... Samo oni sploh ne vidijo tega, kar vidim jaz - oni vidijo samo tiste svoje račune v funtih, tam pa vse štima, prav tako pa kar se tiče njih, štima znesek, ki so mi ga odtrgali iz kartice.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s7nf Neznanec

Pridružen-a: Čet 30 Jun 2011 12:12 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Bohinj
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je mogoče naročanje iz slovenske strani za fizične osebe? Če je, kje sem ga jaz "usjal", da sedaj obrazec na strani zahteva ime podjetja in Številko DDV ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če niso kaj spremenili, omogoča. Samo za prvo naročilo, dokler nimajo tvojih podatkov, je najbolje, če jih kontaktiraš na mail ali telefon in jim posreduješ podatke, ki jih bodo zahtevali. Ni nič posebnega (uporabniško ime, naslov, mogoče še izjava, da nisi firma), da potem vnesejo v svoj informacijski sistem, da si fizična oseba in ne firma.
Samo ne izbrati naročila po telefonu - to je tako, da govoriš kaj bi rad kupil in oni klikajo nameto tebe, to se doplača.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali mi lahko kdo da odgovor na moje vprašanje kateri plačuje z MasterCard kartico.
Nekaj mi ni jasno:
ko sem prvič naročal sem vpisal kartico in ostale podatke in je steklo vse OK.
ko sem drugič in tako naprej... je vedno Farnell imel vse moje podatke razen da sem moral vpisati kontrolno številko.
danes pa: način plačila je še vedno "pikica" na način plačila na MasterCard z številko in naslovom, ampak ko grem naprej zahteva vse podatke na novo od števike kartice veljavnosti, imetnika...ali je tu na delu lažna Farnell stran?
Ali je mogoče spremenjen postopek od mojega zadnjega nakupa do danes?
Seveda sem odnehal od nakupa dokler ne slišim kakšen nasvet.
Josip
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno so pobrisali
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da jih kontaktiraš telefonsko.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo pri meni isto. Še najbolj pa me moti, da mi brskalnik prekriža HTTPS povezavo z rdečo. Sklepam, da to ni ravno najbolje. Sem jih klical, pa mi gospa ni znala kaj dosti povedati. Čakam na povratni klic.....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez panike.
vse je OK samo da so malo spremenili postopek (sistem) na spletni zaradi varnosti. Ponovno sem vpisal vse podatke od kartice in je vse steklo naprej kot mora.
Res me je pa včasih motilo da hranijo vse moje podatke vključno z kreditno kartico tako da sem samo vpisoval kontrolno številko pri nakupu sedaj pa moram vpisati vse kljub temu da je navedena številka moje K.K. pri načinu plačila.
Produkti so že doma. (včeraj naročeni malo pred tretjo uro in danes so že pred dvanajsto na naslovu)
Josip
|
56.58 KB |
28 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da je farnell v Sloveniji že nekaj let in glede na to kakšen je naslov teme jo zaklepam.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni