|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 3:33 pm Naslov sporočila: Prodano!!! :usmernik 0-27V, 5A, dvojni |
|
|
Usmernik je dvojni, obakrat od 0 do cca 27V, 0 do 5A. Groba in fina nastavitev napetosti, nastavitev tokovne omejitve in izklop izhoda, vsak ima LCD modulček za napetost in tok. Ker ima skupen toroid z dvojnim navitjem, pa kljub vsemu ni pametno oba naenkrat gnati do konca (niti možno, nenazadnje, saj je trafo cca 250VA,). Narejen je z LM324 ter 2N3771, dva po kanalu, "zmetan" skupaj cca pol leta nazaj.
Notri je tudi Tiny2313, ki skrbi za počasen vklop toroida, gleda temperaturo hladila, izklaplja izhodne sponke (z ustrezno tipko, ki je med izhodnima sponkama), vklaplja ventilator, ki ga je mogoče priklopiti na zadnji konektor in ga montirati nad hladilo, izklopi izhode ob kritični temperaturi hladila, PISKA...ja, piska tudi, če je potrebno
Temperature je mogoče nastaviti. Seveda zraven pride načrt, program v BASCOMu (seveda ob nakupu brezplačno dobite licenco za spreminjanje programa ) ter navodila za nastavitev temperatur.
Ker nočem komu narediti "krivice", naj bo neke sorte licitacija, do petka recimo, pa če bo več interesentov bomo šli po sistemu kdor več da, več pije...
Začetna cena je recimo 100 evrov, saj je toliko (raje več) samo materiala notri.
Pa ne smejte se dizajnu, saj sem si dal duška...(zakaj bi frontplate morale VEDNO biti črne ali bele???)...front plata ima čez prozorno folijo, da je zaščitena. Edino tiskarska napaka je pri eni LEDici, kjer piše "omejitev toka", v resnici pa prikazuje vklopljen ali izklopljen izhod...posledica kasnejše spremembe software-a... ter v notranjosti se nahaja 4x4 cm ventilatorček, ki deluje ob povišani temperaturi (skupaj z zunanjim) in je malce glasen (sem uporabil, kar sem imel doma..).
in čisto na koncu---zakaj prodajam? Ker sem si naredil podobnega, ampak z bolj intenzivno uporabljenim AVR-jem, pa tega ne rabim več in je škoda, da nabira prah, nekomu bo pa služil.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.2 MB |
Pogledana: |
16 krat |

|
|
1.84 MB |
3 krat |

|
|
1.75 MB |
7 krat |

|
Nazadnje urejal/a protoncek Ned Feb 12, 2012 12:48 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boruts5 Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2011 22:12 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.44 Kraj: Kozje
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa dostava?
Se bo dalo prevzeti v LJ?
Kako je kaj usmernik odporen na zunanje motne?
Recimo, če se zraven postavi kakšen iskrilnik?
lp
Borut
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za prevzem se lahko dogovorimo v LJ, ja. Imam službo v LJ, pa se lahko zmenimo.
Motnje - po pravic povedano nikoli nisem testiral, niti me nikoli ni motilo, saj nikdar nisem delal s HF sistemi.
Prilagam načrt, če bo iz tega kaj razvidno.
|
 Download |
Ime datoteke: |
ELA shema.pdf |
182.77 KB |
Downloadano: |
63 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
PRODANO!!!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni