|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.15 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 12:30 pm Naslov sporočila: Pomoč pri popravilu UPS-a |
|
|
Pozdravljeni.
Doma imam ups ki sem ga dobil podarjenega, saj so nevedni uporabniki nanj priključili preveliko breme ( grelna pečica). Poseldica je nekoliko stopljen preklopni rele, vendar ta še VEDNO DELUJE. Poleg pa je dobesedno uparilo cca 1,5 cm^2 tiskanega vezja. Sedaj pa se obračam na vas uporabnike če si mogoče kdo lasti UPS 1100DJ smart Apollo. ČE ga ima kdo bi bil zelo vesel če lahko poslika celitno tiskano vezje ali predel ki ga imam jaz prežganega.
Za bolše razumevanje moje težave prilagam sliko.
LP Rok
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
864.97 KB |
Pogledana: |
36 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
927.96 KB |
Pogledana: |
31 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.15 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem še omeniti da je tiskanina enostranska tako da popravil je možno, le shemo bi potreboval da vidim kako povezati komponente.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne bo slike, verjetno je odžgalo samo priključke do releja (ga moraš v vsakem primeru menjati, tudi če še nekaj klika). Torej ohmmeter in z nekaj logike ugotoviš kateri od priključkov gre na kateri kontakt.
Novega releja z vsaj 99% verjetnostjo, ne boš mogel montirati na to mesto in lahko uporabiš tudi nekega drugega, ki ima enak kontaktni sklop in enake podatke tuljavice (priporočam da izbereš takega s faston priključki in je namenjem motaži na pločevino, če obstaja primeren).
Namreč, sedaj moraš najprej sanirati pogorišče, se pravi rele stran in spraskati proč oglje, ki je ostalo na robovih luknje tako, da prideš do zdravega materiala -> luknja bo še malo večja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni