|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 5.00 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 3:48 pm Naslov sporočila: Fakulteta za energetiko |
|
|
Pozdravljeni!
V kratkem se bom moral odločiti, na katero fakulteto bi se vpisal. Ena izmed opcij je fakulteta za energetiko v Velenju. Tukaj bi vas prosil, če mi zna kdo povedati kakšno mnenje oz izkušnjo glede tega študija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede omenjene fakultete nebi vedel nicesar. Je pa na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani tudi smer Energetika.
Na VSS studiju se v drugem letniku usmeris; energetika, elektronika, avtomatika, telekomunikacije in se kaksna smer.
Upam da je bilo kaj v pomoc. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej-M Član

Pridružen-a: Čet 14 Maj 2009 18:40 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je podružnica Ferija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer to spada med predsodke ampak jaz osebno ne bi študiral/bival/karkoli v Velenju. Vsaj sklepajoč po izjavah ljudi iz Velenja, ki študirajo v Lj. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
Sicer to spada med predsodke ampak jaz osebno ne bi študiral/bival/karkoli v Velenju. Vsaj sklepajoč po izjavah ljudi iz Velenja, ki študirajo v Lj. |
Hehe. Velenje je čist prijazno mesto
Sam študiram elektroniko na VSŠ Velenje. To leto imamo redni študentje popoldan predavanja zraven izrednih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 2:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Če greš v kakšno "velemesto", imaš več izbire.
Jaz sem naprimer menjal smeri in tudi fakulteto, ko mi kaj ni pasalo. Pa sem bil še vedno v isti bajti
Pa še "študentski lajf" je verjetno precej drugačen v večjem mestu  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70824.36
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 2:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Koliko sem jaz slišal, te "vaške" fakultete v kadrovskih službah niso tako priznane kot npr. MB ali LJ. Osebno bi raje izbral eno od teh, če bi se dalo (no, pred 20 leti itak ni bilo te dileme, ker so bile samo tedve ).
In pa obvezno univerzitetni študij. Npr. v naši firmi za inženirje jemljejo samo uni. Višje in visoke strokovne kot da ne obstajajo - lahko te vzamejo edino kot tehnika. Mislim, da je tako tudi pri dosti drugih velikih firmah.
Tak da če se že trudiš s študijem, naredi nekaj, kar boš lahko potem vnovčil.
Upam, da nisem s tem koga užalil, pišem le dejstva, ki si mi znana za mojo okolico. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 5.00 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja takole je. Jaz izbiram med FERI elektrotehniko ali mehatroniko in med enegetiko v Velenju. Oboje UNI. Če naredim v Velenju, pa itak na koncu dobim žig mariborske fakultete.
Nisem samo še prepričan, da "bom za kaj", ko bi končal energetiko.
Zakaj bi raje v šolo v Velenje? Lahko bom poleg šole nadaljeval svojo športno pot, ker sem doma 10 min vožnje od šole. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.81 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Zakaj pa ne bi "bil za kaj z energetiko"?Se sploh zavedaš na kakem konju si če prideš v kako Elektro podjetje?V moji generaciji smo vsi rinili na elektroniko razen enega.In temu smo se posmehovali.Danes je direktor ene od OE Elektro Maribor.
Ne podajam ti nasvetov,zapisal sem samo mnenje-odločitev je jasno tvoja! _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
In pa obvezno univerzitetni študij. Npr. v naši firmi za inženirje jemljejo samo uni. |
Kaj zna študent UNI smeri več kot VS? Imajo več matematike... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsaka lokacija ima svoje prednosti in slabosti. Mislim da je bolj pomembno od osebe koliko se samizobražuje, kajti imaš študenta na FE kateri nima pojma o čem se je šolal zadnjih 7 let, na drugi strani pa več o elektroniki ve nekdo s končano litostrojsko srednjo šolo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
In pa obvezno univerzitetni študij. Npr. v naši firmi za inženirje jemljejo samo uni. |
Nisem rekel, da zna kaj več, napisal sem samo dejstvo, kako je v naši firmi. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote="damo"]
qwertz je napisal/a: |
Nisem rekel, da zna kaj več, napisal sem samo dejstvo, kako je v naši firmi. In po novi odločitvi enega od direktorjev tudi fantje s strokovnimi diplomami in več kot 10 letnimi izkušnjami ne bodo nikdar napredovali, ker nimajo uni diplome .  _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.96
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi bil jaz pred to odločitvijo, bi k vsemu navedenemu dodal še pomemben faktor:
kaj me najbolj veseli študirati in kasneje delati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni