www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vzorci Microchip, Maxim-Dallas...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 17, 2006 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med pici bo najcenejši 0.43$ na microchipovi strani. (torej manj kot 100sit) Da bi bil najcenejši mikrokontroler pa dvomim. Ena iz med slabih strani pic-ov je ravno cena, ki je bistveno večja glede na ostale mikrokontrolerje.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 18, 2006 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta teden sem dobil vzorce od Microchipa, ki sem jih naročil pred 20 dnevi.
Vzorce od Texas Instruments pa sem dobil prejšnji teden in so prišli v dveh tednih po naročilu .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 18, 2006 1:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cena je se kar relativen pojem - za poganjanje LEDic v odvisnosti od stanja tipke obstajajo cenejsi nacini, ce bi pa rad kaj bolj zmogljivega, je pa tudi cena nekoliko visja. Verjamem, da lahko o cenah vec pove Tomaz (Silica), precej preprican sem pa da cene za majhne LPC900 pri kolicini 1K ali 10K (na kolikor so pac preracunane tiste na Microchipovi strani) ne presegajo recimo cene enega piva v povprecni slovenski gostilni, morda niti ne ene kavice z mlekom ... vsekakor ne gre za kaksne bajne vsote, ce pogledas recimo maloprodajno ceno v SE za enega malcka iz serije LPC900, ki ga imajo v programu. Kar nekaj zgoraj omenjenih piv in kavic potrebujes, ce hoces z bolj omejenim kosom silicija ustvariti enake stvari in ob tem ne izgubiti zivcev Wink

Vsaka stvar je dobra za svoj namen (da se ne bo spremenilo tole v "holy war" Laughing ).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70607.04

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 19, 2006 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 27, 2006 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ravno danes sem dobil paket samplov z microchipa, katerega sem naročil pred nekje tednom.
Če ima kdo probleme pri registraciji naj jim pošlje mail na tisti email kot je napisano in se uredi. Pa mail nesme biti freemail (npr gmail, yahoomail,....).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Deeejo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Avg 2005 17:26
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 13, 2006 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A mislite da bi se lahk registriral na microchip-ovi strani z siol emailom ?
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 13, 2006 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je uspelo Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 14, 2006 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deeejo je napisal/a:
A mislite da bi se lahk registriral na microchip-ovi strani z siol emailom ?

Ja gre. Sam sem si pred dobrim tednom naročil nekaj vzorcev, ki jih še čakam.
Nazaj na vrh
lerosmile
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 11:15
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa je znosna količina, 3-4kosi ?
Nazaj na vrh
harum
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede cen govorim o količinah okoli 50000/leto, kjer smo od Microchipa za low-end uC-je družina 10F in 12F dobili krepko najnižje cene od kar nekaj drugih proizvajalcev.
Za količino 10 komadov pa res ne bi vedel, ker je stvar odvisna od distributerja. verjetno je pa bolje, da zadeve ne kupuješ v kaki trgovini tipa IC, HTE, ampak poskusiš najti direktnega distributerja.
Nazaj na vrh
Ch4N93
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21
Aktiv.: 0.24
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam zaenkrat dobre izkušnje s Texas Instruments. Naročeno so mi poslali z letalom v 4 dneh (FedEx). Naročil pa sem 15 kosov čipov, katerih vrednost je bila 65$.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 02, 2006 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ch4N93 je napisal/a:
Naročil pa sem 15 kosov čipov
Bodi tako dober, pa napiši ti in ostali, ki naročate vse te strašne količine vzorcev - kaj od tega si pa koristno porabil? Še bolje - daj objavi kakega od svojih projektov, da bomo imeli še ostali kaj koristnega za prebrat.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 02, 2006 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

>Bodi tako dober, pa napiši ti in ostali, ki naročate vse te strašne količine vzorcev - >kaj od tega si pa koristno porabil?

Frenki dobro vprašanje. Osebno sem vsaj 70% vzrorcev porabil, ker sem izključno naročil tisto, kar mi je bilo zanimivo in sem hotel zadevo preizkusiti. Ostalo mi je nekaj primerkov poslanih od Analog device-s katere pa verjetno ne bom nikoli porabil. Vzorci so v nekih "mikro" ohišjih, katere pa bi zelo težko prilotal, kaj šele naredil tiv. Tudi zadnje serije poslanih pic-ev še nisem porabil v celoti. No ja, vsaj poskusil pa sem vse, če jih gre programirat Wink (če jih podpira moj programator)
Res pa ljudje počnejo z vzorci vse mogoče - izključno s tem, da jih tudi prodajajo. :bonk: Take prodaje smo bili "deležni" pred časom tudi tukaj in tudi na EN.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 02, 2006 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Ch4N93 je napisal/a:
Naročil pa sem 15 kosov čipov
Bodi tako dober, pa napiši ti in ostali, ki naročate vse te strašne količine vzorcev - kaj od tega si pa koristno porabil? Še bolje - daj objavi kakega od svojih projektov, da bomo imeli še ostali kaj koristnega za prebrat.

Lp, Frenki

Saj ni nikjer napisal, da gre za vzorce.... Very Happy

Drugače sem pa dobil vzorce od Micochipa ravno ta teden, kar je 3 tedne po naročilu. So se 'polenili' Very Happy
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 02, 2006 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO res je ... Rolling Eyes

Silvo dvom ni letel nate - če kdorkoli pogleda tvoje prispevke mu bo hitro jasno čemu in kako koristno so bili porabljeni.

Zanimivo pa je, da so v tej in podobnih temah zelo aktivni uporabniki, ki v naslednjem prispevku sprašujejo (če malo banalno opišem vse skupaj) kakšen spajkalnik naj si omislijo. Nič nimam z vsem skupaj, le (milo rečeno) smešno se mi zdi naročati nekaj, kar bo nekdo postavil na polico in se pred prijatelji pohvalil, da mu je uspelo dobiti nekaj brezplačno. O omenjeni preprodaji (in ljudeh, ki to počnejo) pa mnenja raje ne bom napisal.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni