|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David92 Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22 Prispevkov: 292 Aktiv.: 1.80 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 11:28 am Naslov sporočila: Fakulteta za Elektrotehniko |
|
|
Pozdravljeni,
Malo sem prebiral forum, pa nisem nasel kake nove teme v povezavi z razpravo o tem študiju. Če sem mogoče spregledal (ker je forum res obsežen), mi prosim posredujte povezavo, da še tam pogledam.
Zanima me pa študij Elektrotehnike v Ljubljani in sicer, ali je dijakom, ki smo obiskovali gimnazijo študij bolj ali manj, nemogoč? Zaradi pomanjkanja znanja iz področij, ki jih pridobijo na tehniških šolah.
Zanima me pa UNI smer. Drugače sem bil v gimnaziji v 3. letniku odličen v 4. pa pravdober. Na maturi imam fiziko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš nadoknadil osnove elektrotehnike in digitalna vezja, ni nemogoč.
Malo truda in veselja pa bi moralo uspeti. Skript je ogromno, če ne veš kaj bi iskal, pa lahko tukaj vprašaš. _________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz svojih izkušenj ti lahko povem, da je to, da si prej obiskoval splošno gimnazijo, prej prednost, kot pa ovira pri UNI programu na Fakulteti za elektrotehniko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GopherB Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz mislim, da te nima kaj skrbeti. Več kot očitno si tehniški tip in povrh vsega priden (unlikely some others, khm .
Sicer ne vem kako je na bolonjcu, pri nas (stari program) je bilo tako:
V 1. letniku ti podajo matematična orodja, malo obvezne fizike, računalništva in osnove elektrotehnike.
Če te zanima, mislim, da ne bo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo me zanima zanima ta smer, rad imam izzive pri matematiki (ceprav se to res piflarsko slisi) in nasploh mi matematika res nikoli ni bila problem. Pri Fiziki mogoce nisem tak strokovanjak, vendar se zdaj pripravljam na maturo iz tega in bom se vecji poudarek dal na to.
Skrbijo me sicer malo taki novi predmeti, ampak menim, da je na vsakem faksu kak 'nov' predmet, ki ga v gimnaziji nismo imeli. Nasplošno pa nimam težav z učenjem, če je treba odsedet, bom si vzel čas.
Samo so me zanimale izkušnje od vas, ki ste tudi iz gimnazije prisli na UNI FE
Imam pa še vprašanje... Ljubljana je kar precej oddaljena od mene in je ne pozna tako dobro, kateri študentski dom je kar se da blizu 'našega' faksa?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
OET narediš pa si praktično naredil faks. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyro: OET so osnove elektrotehnike? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da si iz Lendave, je vmes še Mariborska FERI.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
David92 je napisal/a: |
Imam pa še vprašanje... Ljubljana je kar precej oddaljena od mene in je ne pozna tako dobro, kateri študentski dom je kar se da blizu 'našega' faksa?  |
Mestni Log, Gerbičeva, Rožna dolina je vse manj kot 15min stran. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marko: Ja, ampak sem slišal da je Elektrotehniko bolje študirati na Ljubljanskem faksu. Verjetno je to vedno tak, da vsak svoje hvali, ampak tezko se je odlocit.
Dorijan: Hvala! Bom si pogledal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyro: OET so osnove elektrotehnike? |
Ja
verzija 1 in 2
Oboje en kup integralov in računanja
>Mestni Log, Gerbičeva, Rožna dolina je vse manj kot 15min stran.
Ali Vič
>Ja, ampak sem slišal da je Elektrotehniko bolje študirati na Ljubljanskem faksu.
Feri je boljši |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res? Damn... jaz sem se pa motiviral in ze psihično pripravljal za Ljubljano, pač ker sem imel v mislih sprva v Mariboru..ampak sem se malo pozanimal (informativni dnevi) pa so mi ljudje rekli, da naj grem rajši v Ljubljano.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo87 je napisal/a: |
Iz svojih izkušenj ti lahko povem, da je to, da si prej obiskoval splošno gimnazijo, prej prednost, kot pa ovira pri UNI programu na Fakulteti za elektrotehniko. |
Iz svojih izkušenj pa lahko povem, da je prej slabost.
Sicer iz drugega zornega kota, ker nisem hodil na gimnazijo.
Res je, da je na gimnaziji matematika na višjem nivoju, vendar se vse to da nadoknaditi v enem mesecu. V kolikšnem času pa se nadoknadi 4 leta strokovnih predmetov, pa ne vem...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res? Damn... jaz sem se pa motiviral in ze psihično pripravljal za Ljubljano, pač ker sem imel v mislih sprva v Mariboru..ampak sem se malo pozanimal (informativni dnevi) pa so mi ljudje rekli, da naj grem rajši v Ljubljano.. |
Tukaj ima vsak svoje mnenje, vsak svoje hvali. Jaz sem študiral na FERI. Kako je v Ljubljani ne vem.
Vem pa, da odnesel boš toliko, kolikor boš vložil pa je vseeno, če v Ljubljani ali v Mariboru. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
sortaj: Saj mene tudi skrbijo strokovni predmeti.. sicer upam, da se jih bo dalo naštudirati.
Marko: Veš mogoče kak pa je glede zaposlitve? Vem za primer pri Pravu, da delodajaci rajši vzamejo pravnika, ki je diplomiral v LJ. Tu ni tako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni