|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krajsek123456 Član

Pridružen-a: Ned 07 Nov 2010 8:40 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.25 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 11:30 am Naslov sporočila: šumenje skozi TV zvočnike |
|
|
Lep pozdrav!
imam crt tv in dvb-t tuner povezan med sabo. včeraj sem imel še kabelsko pa sem jo odklopil. ko na tv nastavim na SCART vhod, slika deluje, zvok tudi, samo zraven se sliši še zvok od vgrajenega analognega tv tunerja. v tem primeru šum, ker ni antene v tv priključene. kako naj to popravim ? tudi če je antena priključena, se pa sliši v ozadju kakšen drug kanal, ki sem ga gledal na analogni kabelski, preden sem prestavil na SCART vhod. _________________ We are not alone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi na TV-ju nastaviti glasnost malo tišje, na DVB-T pa glasneje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na SCART konektorju se pin 8 uporablja za preklop. Pri +12V na tem pinu se na TV-ju video in audio preklopi na SCART vhod. Predlagam, da pogledaš, če je na SCART kablu ta pin povezan.
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni